NA DANIMA PIVA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:59
Velj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › NA DANIMA PIVA

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
08.2017

NA DANIMA PIVA

U DARUVARU POKRENUTA INICIJATIVA OSNIVANJA UDRUGE MALIH NEZAVISNIH PIVARA HRVATSKE
NA DANIMA PIVAZajednicka fotografija - svi sudionici
 

Proteklog vikenda održani su još jedni Dani piva u Daruvaru. Iz godine u godinu ovaj festival piva okuplja sve veći broj ljubitelja odlične zabave i još boljeg piva. Više od pet tisuća ljudi posjetilo je ovih dana biser središnje Hrvatske Daruvar, kako bi uživali u najboljim pivima iz najstarije hrvatske pivovare, Pivovare Daruvar, ali i craftevima iz čitave Hrvatske koji su posjetitelji mogli kušati po vrlo pristupačnim cijenama.

Na 2. danu nezavisnosti, sajmu domaćih craft pivara koji je održan u sklopu daruvarskih Dana piva okupili su se najbolji pivari Hrvatske. U Daruvaru, domu najstarije hrvatske pivovare i njenog crafta 5th Elementa, Zmajska, Varionica, Nova runda, Križevačka, Pitko, Dubrovnik Beer Company i Zeppelin pokrenuli su inicijativu za osnivanje Udruge malih nezavisnih pivara Hrvatske.

Jedan od inicijatora udruge i prema riječima pivara 'otac hrvatskog crafta' Krešimir Marić, majstor pivar Pivovare Daruvar, pojašnjavajući  ciljeve osnivanja udruge, naglasio je da je misija Pivovare Daruvar educirati i podići kulturu pijenja piva na jednu višu razinu ne samo u daruvarskoj regiji nego i u Hrvatskoj.

'Ovom inicijativom želimo stvoriti jednu snagu na hrvatskoj craft sceni, jer zajedno smo jači i pokazati  što je to craft. Udruga će garantirati određenu razinu kvalitetu proizvoda i stoga će hrvatski craft nositi poseban znak, logo.  Želimo brendirati hrvatski craft proizvod kao nešto što je karakteristika Hrvatse, i  dio njene turističke ponude. Namjera nam je na tržištu nastupiti zajedno!'. U perspektivi cilj je nezavisnih hrvatskih pivara svoj proizvod brandirati zajedničkom 'značkom' koja će garantirati hrvatsko porijeklo proizvoda i njegovu vrhunsku kvalitetu.

'Možda će se neki osjećati ugroženi ovom inicijativom, možda će reći da nas je malo, ali mi ne želimo nikoga isključiti jer svi su dobrodošli. Definirali smo ciljeve koje ćemo naglasiti kao temelj Udruge koji će, nadam se privući i  ostale u udruženje,' rekao je Merić.

Mali pivari u Daruvaru su suglasno izjavili da su zajednica koja se međusobno podupire i pomaže, rivalstvo u njihovim krugovima postoji samo kako bi poticali jedni druge na još bolje pivo, a vesele se svakom novom ljubitelju crafta i rado će mu svoje pivo osobno prezentirati.

Organizator Dana piva, Pivovara Daruvar na istoj lokaciji pivo proizvodi već gotovo 200 godina, a njihov brend Staročeško jedan je od najstarijih hrvatskih pivskih brendova koji se i danas proizvodi tradicionalnom tehnlogijom, procesom fermentacije i odležavanja. Zato nije bez razloga da se čitava craft scena udružila upravo u Daruvaru, a i sama Pivovara smatra svojom misijom educiranje i dizanje na jednu višu razinu kvalitete i kulture pijenja piva u Hrvatskoj. Pivovara Daruvar svjesna je i velikog turističkog potencijala ovog festivala pa tako poziva sve ljubitelje vrhunskog piva na sljedeće Dane piva u jedan od najljepših malih gradova Hrvatske. U tome nastojanju punu podršku od ove godine daje joj i Grad Daruvar i Brodsko-posavska županija, te TZ Daruvara. Stoga su se na Danima piva sa hrvatskim craft pivarima družili župan Brodsko-posavski Damir Bajs i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Osim craftera na Danima piva odlično su se zabavljali i drugi posjetitelji festivala jer su po prvi puta mogli sudjelovati u zabavnim pivskim igrama. Vrijedilo se potruditi jer pobjednici su kući ponijeli piva koliko su teški. 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Zajednicka fotografija - svi sudionici
  • Zagreb 2. dan nezavisnosti na danima piva u daruvaru
  • Zagreb Pivske igre

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › NA DANIMA PIVA