Na Sveučilište u Ljubljani

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:58
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Na Sveučilište u Ljubljani

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
07
 
02.2018

Na Sveučilište u Ljubljani

upisanih 439 studenta iz Hrvatske
Na Sveučilište u LjubljaniUniverze u ljubljani foto zeljko stevanic ifp, d. o. o. 2
 

Na Sveučilište u Ljubljani upisano 2476 stranih studenata,

od toga 439 studenta iz Hrvatske 

Najveće zanimanje za studij na Fakultetu za arhitekturu, Filozofskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani

Na Sveučilište u Ljubljani u studijskoj godini 2017./2018. na redovit studij upisalo se 2476 stranih studenata iz 96 država, od toga 439 iz Hrvatske. Najveće zanimanje iskazuju za Fakultet za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani. Iz Hrvatske je u prošloj studijskoj godini 2016./2017. dodatno bilo na razmjeni 95 studenata. Najomiljeniji im je bio Filozofski fakultet Sveučilišta u Ljubljani.

U aktualnoj studijskoj godini tako se 439 studenata iz Hrvatske pridružuje ukupnom broju od više od 38.000 studenata upisanih na Sveučilište u Ljubljani koje se svrstalo među tri posto najuglednijih na svijetu. Osim Fakulteta za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani, hrvatski studenti iskazuju veliko zanimanje i za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani.

Informativni dani

Na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Ljubljani organiziramo Informativni dan za upis u studijske programe prvog stupnja i ujednačene magistarske studijske programe u petak, 9. veljače 2018. u 10 i 15 sati te u subotu, 10. veljače 2018. u 10 sati. U petak, 9. veljače 2018. Visokoškolska prijavno-informacijska služba Sveučilišta u Ljubljani organizirat će i Informativni dan za manjinske Slovence i strane državljane. Događaj s početkom u 12 sati održat će se u rektoratu Sveučilišta u Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana (Skupštinska dvorana).

Datumi informativnih dana za studijske programe drugog stupnja za upis u magistarske programe objavljeni su na internetskoj stranici Sveučilišta u Ljubljani. Datumi informativnih dana za upis na doktorske studijske programe bit će objavljeni u prvoj polovini veljače. 

Prijavni rokovi za studijsku godinu 2018./2019.

Za državljane članica Europske unije na prvom stupnju studija za upis u prvu godinu na Sveučilištu u Ljubljani na raspolaganju je 9219 mjesta, na drugom stupnju 7212 i na trećem stupnju 882 upisna mjesta za sve kandidate zajedno. Za studijsku godinu 2018./2019. na prvom stupnju studija prvi prijavni rok otvoren je od 6. veljače do 30. ožujka 2018.

Za studijske programe drugog stupnja i doktorske studijske programe prijavni rokovi su različiti i određeni su u natječaju za upis za pojedini studijski program.

Svi podaci o uvjetima za upis i o upisu u višu godinu na osnovi prethodno priznatih znanja i prema mjerilima za prijelaze na raspolaganju su u natječajima za upis na internetskoj stranici Sveučilišta u Ljubljaniinternetskoj stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta RS i pojedinih članica Sveučilišta (akademija i fakulteta).

Sveučilište u Ljubljani nudi kvalitetne progreme društvenih znanosti, prirodoslovne, humanističke i tehničke studijske programe koji su pripremljeni u skladu sa smjernicami Bolonjske deklaracije. Studijske programe najvećeg sveučilišta u Sloveniji predstavnici Sveučilišta u Ljubljani predstavili su na prošlogodišnjem Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci. Na tom sajmu Sveučilište u Ljubljani bit će prisutno i u listopadu 2018.

Dodatne informacije o studiju: www.uni-lj.si/studywww.uni-lj.si/study/news/deadlines

E-mail: study.info@uni-lj.si

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Univerze u ljubljani  foto zeljko stevanic ifp, d. o. o. 2
  • Zagreb Univerze u ljubljani  foto zeljko stevanic  ifp, d. o. o. 1
  • Zagreb Univerze u ljubljani  foto zeljko stevanic  ifp d. o. o.
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Na Sveučilište u Ljubljani