NAGRADA EUROPA CINEMAS

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:02
Srp
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › NAGRADA EUROPA CINEMAS

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
11.2016

NAGRADA EUROPA CINEMAS

kino Europa najbolje je europsko kino!
NAGRADA EUROPA CINEMASKino europa fotopres
 

Za nagradu mreže Europa Cinemas za najbolji program konkuriralo je 1078 europskih kina iz 644 gradova

Zagrebačko kino Europa dobitnik je Nagrade za najbolji program za 2016. godinu koju dodjeljuje mreža europskih kina Europa Cinemas. Najpopularnije gradsko nezavisno kino prestižnu je titulu europskog kina s najboljom filmskom ponudom odnijelo u utrci između čak 1078 kina u 644 gradova iz 41 europske zemlje, koliko ih se trenutno nalazi u spomenutoj mreži.

Nagrada za najbolji program najznačajnije je godišnje priznanje koje dodjeljuje Europa Cinemas, najviše priznanje koje jedno kino može dobiti na europskoj razini te jedno od dosad najvećih priznanja nekoj hrvatskoj kulturnoj ustanovi. Nagradu će upravi kina: direktoru Borisu T. Matiću, izvršnom direktoru Hrvoju Laurenti, programskoj koordinatorici Selmi Mehadžić i producentici Lani Ujdur uručiti Nina Peče, članica upravnog odbora Europa Cinemas i direktorica ljubljanskog Kinodvora na svečanosti otvaranja 14. Zagreb Film Festivala, 12. studenog u kinu Europa.

„Jako smo sretni i ponosni da je europska kinozajednica prepoznala naš rad i dodijelila nam ovo priznanje. Ono nas istovremeno inspirira za daljnji rad i obvezuje da u budućnosti budemo još bolji. Nadam se da ćemo uskoro uz potporu Grada Zagreba obnoviti i veliku dvoranu najljepšeg kina u Hrvatskoj s najboljim programom u Europi”, izjavio je Boris T. Matić.

Kino Europa omiljeno je zagrebačko kino. Sagradila ga je 1924./25. godine zagrebačka obitelj Müller sa željom da se napravi najljepše, najvažnije i najmodernije kino na ovim prostorima. Grad Zagreb otkupio ga je u listopadu 2007. nakon uspješne akcije Zagreb Film Festivala i Hrvatskog filmskog saveza „Daj mi kino“, a 2008. upravljanje kinom povjereno je Umjetničkoj organizaciji Zagreb Film Festival. 

Pod novim vodstvom kino Europa postaje vodeća regionalna prikazivačka institucija nezavisnog suvremenog filma u kojoj se u redovnom programu godišnje prikaže šezdesetak nezavisnih filmova iz cijeloga svijeta. Osim toga, kino Europa je dom više od 20 festivala i manifestacija, svake se godine u njemu održi tridesetak premijera, a posebna pažnja posvećena je programima za djecu i mlade. Kino Europa punopravni je član mreže europskih kina Europa cinemas, mreže svjetskih nezavisnih kina CICAE te Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača. 

Kontinuiranu kvalitetu repertoara i atraktivne filmske programe kao što su Fil(m)harmonija i novopokrenuti Kinolektira prepoznali su i Zagrepčani – u listopadu 2016. kino Europa zabilježilo je rekordnih 15 000 posjetitelja.

Osnovana 1992. godine uz financijsku podršku Programa MEDIA (Kreativna Europa) i francuskog CNC-a (Centre national du cinéma et de l'image animée), Europa Cinemas prva je kinomreža posvećena promoviranju europskog filma. Cilj mreže je pružanje operativne i financijske podrške kinima koja se obvezuju prikazati značajan broj europskih filmova nastalih izvan matične zemlje te u svoju ponudu uključiti događaje i aktivnosti namijenjene mladima. Europa Cinemas svake godine dodjeljuje i nagrade za najpoduzetnije kino te za najbolje aktivnosti namijenjene mladoj publici.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kino europa fotopres
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › NAGRADA EUROPA CINEMAS