Najbolja hrvatska poduzetnica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Najbolja hrvatska poduzetnica

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
11.2017

Najbolja hrvatska poduzetnica

tekstilom se bavi 35 godina i ima 75 zaposlenih
Najbolja hrvatska poduzetnicaDodjela nagrada - anamarija cicarelli, tihana smitran, selma smajic, ivana matic, kristina ercegovic i josipa maslac-petricevic
 

U povodu Svjetskog dana poduzetnica proglašene su najbolje hrvatske poduzetnice. Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria koji izbor organiziraju već tri godine, izabrali su najuspješnije poduzetnice u četiri kategorije. To su Josipa Maslać-Petričević, Selma Smajić, Anamarija Cicarelli i Tihana Šmitran. Kategorije su podijeljene prema tome koliko dugo poduzetnice posluju i imaju zaposlenika, a sve moraju bilježiti kontinuirani rast poslovanja.

„Ovogodišnji izbor najboljih poduzetnica pokazao je koliki kapacitet imaju hrvatske poduzetnice. Sad je ključni trenutak da se taj kapacitet iskoristi  jer Hrvatska nužno treba poduzetništvo koje raste organski i s kalkuliranim preuzimanjem rizika. To su upravo kvalitete žena u poduzetništvu koje je već prepoznao privatni sektor, pa poduzetnicama prilagođava svoju ponudu. Ni najefikasniji javni sektori nikad neće biti lideri u inovativnim rješenjima, ali mislim da je sad vrijeme da se strategija razvoja ženskog poduzetništva počne brže implementirati. Imamo gotova rješenja i veselimo se suradnji i na ovom projektu s Ministarstvom gospodarstva“, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Najuspješnijim hrvatskim poduzetnicama na nagradama su među prvima čestitale Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, i Nela Jurić, pomoćnica pročelnice za gospodarske djelatnosti, rad i turizam Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba. Inspirativnom poduzetnicom godine proglašena je Josipa Maslać-Petričević, vlasnica Naftaline iz Zagreba. Taj je obrt jedan od vodećih hrvatskih proizvođača u tekstilnoj industriji. Ima čak 75 zaposlenih i tradiciju dugu 35 godina.

„Nagradu smatram osobnim uspjehom, ali i velikim priznanjem za predani rad cijelog mojeg tima. Čast je to, obveza i kruna jedne karijere koja je imala svojih uspona i padova. Najveću privatnu i poslovnu traumu imala sam 1993. Te sam ratne godine doživjela bračni brodolom i financijski krah, a majku mi je pogodio moždani udar. Jedan od najvažnijih trenutaka u karijeri bio je kada sam uspjela početi pozitivno poslovati. Nakon toga zaredao se niz uspješnih poslovnih projekata. Danas sam ponosna na fakultetsko obrazovanje svoje djece i činjenicu da će mi kći nastaviti voditi ovaj obiteljski posao“, kazala je primajući nagradu za najbolju hrvatsku poduzetnicu Josipa Maslać-Petričević.

Perspektivnom poduzetnicom godine proglašena je Selma Smajić, vlasnica i direktorica tvrtke Ures iz Umaga. Ta se tvrtka već više od dvadeset godina bavi uzgojem bilja i bobičastog voća, hortikulturom te cvjećarstvom.„Moj poslovni fokus i ljubav su biljke i sve što ide uz njih. Sve je u mojoj karijeri teklo postepeno, zdravim, normalnim tempom. Nikako trkom! Uspjeh preko noći događa se rijetkima! Poslovanje se razvijalo od proizvodnje bilja, preko otvaranja jednog, pa drugog vrtnog centra i podizanja nasada bobičastog voća do ispunjenja još jednog  sna - otvarenja cvjetnog studija Flores prošle godine“, kazala je Selma Smajić. Najveći problem, ističe, dijeli s većinom poduzetnika u Hrvatskoj, a to je nestabilan ekonomski sustav. Također smatra kako bi država trebala bolje regulirati ustupanje svojeg poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednicima.

Anamarija Cicarelli, vlasnica tvrtke Interligo iz Splita, bavi se unaprjeđenjem poslovanja malih poduzetnika u turizmu. Klijenti te tvrtke, baš kao i Interligo, bilježe rast poslovanja. Zato je Cicarelli proglašena Mikro poduzetnicom godine.
„I moj su posao pratile porođajne muke. Nakon što mi je propao posao zbog kojeg je otvorena tvrtka, sve kasnije teškoće su mi izgledale i bile premostive. Počela sam izdavati knjige te časopis Apartman plus, nizali su se trenuci u kojima sam svjedočila uspjehu naših klijenata. Ova me nagrada obvezuje da krenem korak dalje, u sljedeću fazu razvoja vlastitog poslovanja”, kazala je Cicarelli.

Start-up poduzetnicom godine proglašena je Tihana Šmitran, direktorica tvrtke Amulet Studio. Ta je produkcijska tvrtka osnovana prije tri godine, a danas zapošljava petero ljudi i ima devet stalnih vanjskih suradnika.
„Bilo je puno teških, ali i lijepih trenutaka. Velika prekretnica za moj tim bio je završetak produkcije animiranog serijala &Black&White koji nam je omogućio izlazak na globalno tržište u produkcijskom segmentu.  Kao i u svakom poslu, mnogobrojni su padovi bili rezultat nepravde i tromosti našeg sustava. Na tim sam padovima zahvalna jer su mi omogućili da dobro upoznam sebe i poslovanje podignem na još višu razinu”, kazala je Tihana Šmitran.
Njezina agencija domaćim i inozemnim klijentima nudi širok spektar kreativnih usluga u području marketinga, produkcije i inovativnih medija. Ove je godine dobila i sestrinsku tvrtku - Amulet Nordic u Estoniji, digitalni studio za animaciju koji razvija jedinstvene produkcijske projekte za globalno tržište.

Dodjela nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grada Zagreba, a glavni su sponzori bili Raiffeisen banka i Toyota.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Dodjela nagrada - anamarija cicarelli, tihana smitran, selma smajic, ivana matic, kristina ercegovic i josipa maslac-petricevic
  • Zagreb Dodjela nagrada - anamarija cicarelli
  • Zagreb Dodjela nagrada - josipa maslac-petricevic
  • Zagreb Dodjela nagrada - selma smajic
  • Zagreb Dodjela nagrada - tihana smitran, anamarija cicarelli, selma smajic i josipa maslac-petricevic
  • Zagreb Dodjela nagrada - tihana smitran
  • Zagreb Dodjela nagrada
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Najbolja hrvatska poduzetnica