Najromantičnije mjesto Mediterana

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Najromantičnije mjesto Mediterana

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
06.2020

Najromantičnije mjesto Mediterana

panorama Rovinja i Balbijev luk na novoj prigodnoj poštanskoj marki
Najromantičnije mjesto MediteranaMarka rovinj
 

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 4. lipnja nove prigodne poštanske marke iz serije „Hrvatski turizam“, koje su ove godine posvećene Rovinju. Motivi prikazani na poštanskim markama su Balbijev luk i panorama Rovinja. Autor maraka je Dean Roksandić, a autori fotografija su Mario Romulić i Dražen Stojčić. Naklada maraka iznosi 100.000 primjeraka po motivu. Nominalna vrijednost marke s motivom Balbijeva luka je 3,10 kn, a vrijednost marke s motivom panorame Rovinja je 8,60 kn. Marke su izdane u arčićima od 10 maraka.

Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC), a u Poštanskom uredu 10000 Zagreb, 4. i 5. lipnja, na izdvojenom šalteru filatelije bit će u uporabi prigodni žig prvog dana.

Rovinj (Rovigno) – romantični Mediteran

Na predivnoj obali Istre, tik ispod Limskoga kanala, nalazi se najromantičnije mjesto na Mediteranu! Grad Rovinj pravo je odredište za sve vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su nepovratno prošla. Na Mediteranu je možete naći ovdje, u gradu koji je svoj romantični život počeo na otoku čiji je skučeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom. S morske je strane grad zaštićen visokom stjenovitom obalom i zidovima kuća sagrađenim na liticama, a prema kopnu čvrstim bedemima. Gradom dominira barokna crkva svete Eufemije s čijeg 60 metara visokog tornja puca pogled na sivo-crvene krovove i dimnjake, ulice i trgove, luku i pristanište s brodovima i barkama, marinu s jahtama. Ta jedinstvena starogradska jezgra, 67 km duga obala, 2289 ha zaštićenih zelenih površina i uređena park-šuma, 22 otoka, otočića i hridi čini ovaj grad jedinstvenim.

Izrastao na svojoj bogatoj ribarskoj tradiciji, postao je prepoznatljiv po jedinstvenoj brodici batani i pjesmama bitinadama. Njegovu su ljepotu posebno cijenili umjetnici, koji su na ovom mjestu slikali najljepše motive i izlagali ih na Grisiji – ulici umjetnika. To je mjesto koje pruža nebrojene mogućnosti – šetnje prekrasnom prirodom, bavljenje sportskim i rekreacijskim aktivnostima, jedrenjem, ronjenjem, climbingom, biciklističkim vožnjama, ali i otkrivanje skrivenih ljepota, kulturnih starina, arheoloških nalazišta, kulinarskih specijaliteta. Sve je to povezano boravkom u visokokvalitetnim hotelima, turističkim naseljima i kampovima koji pružaju brojne mogućnosti za ugodan odmor, uživanje u blagodatima wellnessa, poslovne susrete i sportske aktivnosti.

Romantičan i tajanstven, ali isto tako i pun mogućnosti za nezaboravan provod Rovinj postaje i ostaje grad u koji se poželite vratiti.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Arak rovinj - balbijev luk
  • Zagreb Arak rovinj
  • Zagreb Marka  rovinj-balbijev luk
  • Zagreb Marka rovinj
  • Zagreb Fdc rovinj
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Najromantičnije mjesto Mediterana