Ne propustite CABARET

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Tra
2020
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Ne propustite CABARET

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
07.2019

Ne propustite CABARET

KONCERT ZA ŽLICE I GITARU
Ne propustite CABARETCabaret koncert za zlice i gitaru foto promo
 

LJETNIM NOĆIMA TEATRA EXIT ZABAVITE SE UZ FENOMENALAN
CABARET - KONCERT ZA ŽLICE I GITARU

''Mlađahni Nikola Nedić i Mario Jovev svojim su projektom, nastalim kao ispit iz glume na Studiju glume i medija Sveučilišta u Rijeci, pod mentorstvom Lenke Udovički i Rade Šerbedžije dokazali da je uz talent za uspješnu predstavu ponekad dovoljan pokoji glazbeni instrument, žlice i malo luka i kruha.''
Ana Marasović (Studentski.hr)

Više →

CABARET - KONCERT ZA ŽLICE I GITARU

Mentori: Rade Šerbedžija i Lenka Udovički

Igraju: Nikola Nedić i Mario Jovev

Produkcija: Teatar EXIT i Kazalište Ulysses

IZVEDBE U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT: 

22.7. pon. u 21h
28.7. ned. u 21h
29.7. pon. u 21h

O PREDSTAVI:

Žlice i gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao je na temelju njihovog ispita iz glume na studiju Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije.
Tekstove i glazbu koja se u predstavi izvodi napisali su Nikola Nedić i Mario Jovev. 

IZ MEDIJA:

O SNAJPERIMA, GITARAMA I PONIŠTENIM MLADOSTIMA: UZ PREMIJERU ”KONCERTA ZA ŽLICE I GITARU”

”I Nedić i Jovev prije bi se mogli opisati kao glumci/autori, svjesni da publici donosiš i pokazuješ sve svoje prljavo rublje, ali u tome i jest tvoja čar: nitko u gledalištu nije ni etnički, ni etički čist, dakle svatko može razumjeti gdje je rupa u čarapi, praznina u trbuhu, rana u prsnom košu. U ovoj se predstavi nitko ne pretvara da je majstor samokontrole (»vojničina«). Ali to ne znači da glumci nemaju izvedbenu kontrolu. Dapače, obojica je koriste na različite brehtijanske načine, komentirajući sami sebe i svoja ograničenja kao »radni materijal«. Obojica su također u stanju uzeti dnevne novine (Novi list) i humorno prokomentirati aktualne političke događaje. Štošta bi tu još trebalo izbrusiti i na mnogo čemu ustrajno raditi, jer pred nama su ipak mladi umjetnici profesije u kojoj prelaki uspjeh često znači kraj umjetničkog sazrijevanja, ali Nedić i Jovev svakako posjeduju unikatni autorski izričaj, do kojeg se nisu probili mnogi slavljeni i hvaljeni mladi glumci raznih drugih domaćih glumačkih akademija.

(…) Nedić i Jovev zbilja pripadaju kabaretskoj pozornici na kojoj bi imali prilike sustavno brusiti svoje namjerno »nelogične« pjesme i tužne, pa ipak prkosne priče. Publika ih odlično prihvaća. Njihov aktivizam sastoji se u mnogo malih izboja ljudske hrabrosti: one koja govori o težini izloženosti, stvarnoj povredi, nesračunatom užitku, izdajama koje su počinili i koje ih još uvijek prate jer i nakon svih tehnologija i dalje nemamo mogućnost ispravljanja osobne povijesti. Nedić i Jovev ne pristaju na ljudsku emocionalnu plastiku; na »općenitosti« iskustva.”

Nataša Govedić (Novi list)

GLAZBENI DUO ŽLICE I GITARA: OTKVAČENI SUVREMENI TRUBADURI ČIJI LEPRŠAVI STIHOVI IMAJU DUBLJU PORUKU
''(...) Uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, Nedić i Jovev poput nekih otkvačenih suvremenih trubadura, na duhovit i satiričan način - blizak brehtijanskoj začudnosti - progovaraju o državi i pojedincu, o kapitalizmu, o različitim mentalitetima sjevera i juga Hrvatske, o Rijeci i Europskoj prijestolnici kulture, o riječkoj ''otvorenosti'', o ljubavi i baletu, a s božićnim kapicama na glavi dolaze i do samog Isusa...
Likovi o kojima pjevaju su živopisni, poput Meksikanke zaražene hepatitisom. Sve o čemu pjevaju naizgled je lepršavo i smiješno, no njihovi stihovi imaju i dublju poruku o svijetu u kojem živimo. Među njihovim stihovima našli su se i naslovi nekih članaka iz Novog lista koji govore o kriminalu, korupciji, sukobima interesa i slično. 
 
U jednom trenutku podijelili su gledateljima i gledateljicama prigodne darove, poput ukosnica za kosu i ''tajlandskih kuglica za poboljšanje potencija''. Njihov ''Božićni cabaret'' zapravo je kritika društva i konzumerizma. Uz to što sviraju i pjevaju, Nedić i Jovev su i odlični glumci. U tome zasigurno zaslugu imaju i njihovi mentori Rade Šerbedžija i Lenka Udovički, poznati glumac i redateljica.''
Kim Cuculić (Novi list) 
 
Ulaznice su dostupne na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt i na 
 

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Cabaret  koncert za zlice i gitaru foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Ne propustite CABARET