Nikad bolji turistički rezultati

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:23
Kol
2020
15

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Nikad bolji turistički rezultati

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
01.2018

Nikad bolji turistički rezultati

u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Nikad bolji turistički rezultatiRujana busic srpak
 

Rekordna turistička godina! Tako bi se u Vukovarsko-srijemskoj županiji mogla opisati 2017. Od početka siječnja do kraja prosinca na području županije ostvareno je 30,17 posto više dolazaka i 36,23 posto više noćenja u odnosu na 2016! Rasli su dolasci i noćenja s domaćeg i stranog tržišta. Tako su od ukupno 93.034 dolazaka domaći gosti ostvarili 72.477, što 33,24 posto više, a strani 20.557 ili 20,40 posto više. Od ukupno 151.419 noćenja domaćih je bilo 118.589 – što je porast od čak 48,60 posto, a stranih 32.830 odnosno 4,75 posto više u odnosu na 2016.

Najviše noćenja – 70.621 (46,63 posto) ostvareno je u Vukovaru,  slijede Vinkovci s 56.508 (37,31 posto), Nijemci s 8.906 (5,88 posto), Ilok s 8.251 (5,44 posto) te Županja s 4.807 (3,17 posto). Najveći broj noćenja ostvaren je s njemačkog tržišta, a slijede turisti iz Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švicarske, Austrije, Francuske, Turske i Makedonije.

Nastavak pozitivnih trendova i u 2018.

„Iznimno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima u 2017. To je pokazatelj dobrog rada, u kojem se vidi sinergija javnog i privatnog sektora, ali i pametna strategija temeljena na ključnim potencijalima Vukovarsko-srijemske županije. Očekujem nastavak pozitivnog trenda u čemu će pomoći infrastrukturni projekti Vukovarsko-srijemske županije“, rekao je Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije na konferenciji za novinare održanoj u Lovačkom domu Kunjevci na kojoj su predstavljeni izvrsni turistički rezultati i projekti.

„Kandidaturama na natječaje namijenjene sustavu turističkih zajednica u 2018. radit ćemo na zaokruživanju ukupne turističke ponude, realizaciji ključnih promotivnih dokumenata i projekata koji će uključivati sve sudionike turističkog razvoja te ih uvezivati s već započetim projektima TZ Vukovarsko-srijemske županije. Vjerujemo da će, unatoč ʹneturističkimʹ okolnostima na koje ne možemo utjecati, atraktivnost i kvaliteta naših turističkih proizvoda te poticajni programi potpore razvoju kontinentalnog turizma Hrvatske, pridonijeti snažnijem povećanju organiziranog turističkog prometa na područje naše županije“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije na konferenciji za novinare održanoj u Lovačkom domu Kunjevci u Vinkovcima na kojoj su predstavljeni izvrsni turistički rezultati i atraktivni projekti.

Turistički identitet temeljen na kulturi, gastronomiji i prirodi

U Lovačkom domu Kunjevci predstavnicima lokalnih turističkih zajednica iz Vukovara, Vinkovaca, Iloka, Županje i Nijemaca uručeni su tableti u okviru projekta ViCTour – Virtualni i kulturni turizam. Projekt vrijedan 924.327 eura financiran je iz Programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska-Srbija 2014.-2020., a cilj mu je razviti atraktivnu, dinamičnu i konkurentnu turističku promociju korištenjem IT alata poput holograma, proširene stvarnosti, interaktivnih totema, multimedijskih audio vodiča i elektroničkih radnih bilježnica.

Da je prošla godina bila iznimno uspješna za Vukovarsko-srijemsku županiju potvrđuje i činjenica da je destinacija Vukovar – Vučedol – Ilok proglašena nacionalnim pobjednikom EDEN-a (Europske destinacije izvrsnosti) na temu kulturni turizam. Realizirani su i zapaženi nastupi na inozemnim i domaćim turističkim sajmovima, organiziran je Turistički forum s temom „Gastronomija kao turistički proizvod Hrvatske“, tiskane su dvije promotivne brošure – „Gastro umjetnost Srijema i Slavonije“ i „Život obojan prirodom“, web stranica TZ VSŽ prevedena je na dodatna četiri jezika, a realizirana je i aplikacija Visit Vukovar Srijem.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Masna pogaca
  • Zagreb Rujana busic srpak
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Nikad bolji turistički rezultati