Nova predstava

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:58
Ruj
2020
23

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Nova predstava

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
04
 
09.2017

Nova predstava

u Maloj sceni - praizvedba teksta Kristine Gavran
Nova predstavaPrica o velikom i malom
 

Vrata nove kazališne sezone u Zagrebu, Mala scena publici je otvorila prva. Možemo se pohvaliti i prvom ovosezonskom praizvedbom predstave „Priča o VELIKOM i malom“, nastala u koprodukciji s Teatrom Puna kuća, koja će se održati u četvrtak (7. rujna) u 18 sati, na Medveščaku 2.

Tekst je za priču o veličinama, oblicima i brojevima po narudžbi napisala nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran. O predstavi nam je rekla:

„Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom koje se nalazi na tavanu. Ondje se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne... no kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mogu li mala bubamara i veliki slon zaista biti prijatelji, morat ćete saznati sami.“

Odgovore na razna pitanja u predstavi tražit će naša dugogodišnja suradnica, glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, koreografkinja Andrea Vozila, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotograf Mirko Cvjetko, producentice Tena Bosek, Mia Tomić, Jelena Vignjević i Svetlana Patafta te mentorica producenticama Vitomira Lončar. Predstava je nastala uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Mala scena jedino je kazalište u Republici Hrvatskoj koje sustavno producira predstave za najmlađu publiku, djecu od 18 mjeseci naviše, a „Priča o VELIKOM i malom“ sedmi je naslov iz ciklusa „Priča o…“. Ovaj ciklus započeo je 2002. godine u kojemu brojimo naslove „Priča o oblaku“, „Priča o kotaču“, „Priča o svjetlu“, „Priča o vodi“, „Priča o zvuku“ te „Boje duge - Priča o bojama“.

Više o predstavi pročitajte na poveznici http://mala-scena.hr/home/predstave/prica-o-velikom-i-malom.aspx 

Svoja mjesta na prvim reprizama za petak (8. rujna) u 18 te za subotu (9. rujna) u 10, 11:30 i 17 sati, možete rezervirati već sada online ili telefonski na 01/4683352.

No, ni to nije sve!

Mala scena od rujna će zasjati u nešto svježijem izdanju. Zahvaljujući Ministarstvu kulture osvježili smo zidove, malo promijenili razmještaj u predvorju, dodali pokoji detalj i odmah se vidi razlika! Predstave se u prostoru Male scene održavaju zahvaljujući trogodišnjoj potpori Zaklade Kultura nova.

U novoj sezoni svakako nas posjetite na Medveščaku 2 i uvjerite se zašto smo prepoznatljivo različito kazalište!

foto:Mirko Cvjetko

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Prica o velikom i malom

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Nova predstava