NOVE POLITIČKE SNAGE: Predstavljena stranka Za _ _ _ _ grad

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ruj
2020
20

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › NOVE POLITIČKE SNAGE: Predstavljena stranka Za _ _ _ _ grad

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
03.2013

NOVE POLITIČKE SNAGE: Predstavljena stranka Za _ _ _ _ grad

Nova stranka ima dva supredsjednika, Ivu Kvakić i Marka Gregovića, a cilj je Zagreb oblikovati prema željama njegovih stanovnika
NOVE POLITIČKE SNAGE: Predstavljena stranka Za _ _ _ _ gradPredstavljanje nove stranke na konferenciji za medije
 

Na današnjoj konferenciji za medije javnosti je predstavljena nova politička stranka Za _ _ _ _ grad kojoj je cilj Zagreb oblikovati prema željama njegovih stanovnika. Budući da su građani nezadovoljni sporošću gradske administracije i neprestanim ignoriranjem njihovih ideja, članovi stranke odlučili su stvari promijeniti aktivnim uključenjem u borbu za ulazak u Gradsku skupštinu, priopćeno je iz nove stranke.

"Novina koju donose na političku mapu Grada mogućnost je da svi građani sudjeluju u sukreiranju njihovog političkog programa putem web servisa www.za-grad.com, koji je na konferenciji i predstavljen. Nova politička stranka Za Grad u proces sukreiranja svog programa uključit će građane koji će putem spomenute online platforme ili uživo svakodnevno davati prijedloge koje će naši predstavnici zastupati u Skupštini. Tako ćemo promijeniti način na koji se upravlja gradom i vratiti građane u fokus politike. Osim toga kroz rad u Skupštini mijenjat ćemo ono što smatramo prioritetima - neodržive prometne i okolišne politike kojima se nitko ne bavi već desetljećima" – istaknuo je supredsjednik stranke, Marko Gregović.

Stranka se zalaže za grad koji će svoje daljnje akcije planirati uz jasnu viziju održivog razvoja umjesto bavljenja megalomanskim projektima i 'ad hoc' rješavanjem problema, kao i grad koji će o svakom pitanju važnom svim građanima dugoročno promišljati i o njemu komunicirati umjesto trošiti vrijeme na politička prepucavanja.

"Dok je većini političkih opcija komunikacija s građanima i slušanje njihovih ideja ostaje dio predizborne kampanje, nama je srž programa stalna komunikacija s građanima putem naše web platforme i u našem uredu. Naša vrata na Ribnjaku 3 bit će otvorena u stvarnom i u virtualnom svijetu svaki dan i za čitavo vrijeme našeg mandata te će tu građani moći dati svoje prijedloge za poboljšanje svojeg kvarta ili grada. O tim prijedlozima građani potom mogu diskutirati i glasovati za njih, a u suradnji sa stručnjacima odabiru se ideje s najviše potpore za prezentaciju Gradskoj skupštini i upravi" dodala je na kraju supredsjednica stranke Iva Kvakić, priopćeno je. .

Supredsjednici Stranke na kraju su još jednom istaknuli njene najvažnije principe koji podrazumijevaju  participaciju, održivost i razumniju prometnu politiku. Nova stranka ne ma predsjednika, već dvoje supredsjednika, što je svakako novost na hrvatskom političkom nebu.

Kratka biografija Ive Kvakić (1986, Zagreb), supredsjednice stranke Za_ _ _ _grad govori da je rođena i odrasla u Zagrebu gdje je završila matematičku gimnaziju i ekonomski fakultet. Posljednju godinu fakulteta provela u Španjolskoj na razmjeni studenata i volontirajući u organizaciju CEOs without borders. Magistrirala održivi razvoj na Ritsumeikan Asia Pacific Universityu u Japanu i Fachhochschule Trier u Njemačkoj. Od 2011. stalno prebivalište vratila u Hrvatsku s ciljem doprinosa društvenim promjenama. Tečno govori engleski i francuski, a u slobodno vrijeme bori se za prava biciklista, pušta zmaja, snowboarda i bubnja.

Supredsjednik stranke Marko Gregović (1982, Zagreb), rođen i odrastao u Zagrebu gdje je diplomirao filozofiju i komparativnu književnost. Nakon toga magistrirao je ljudska prava na sveučilištima Roehampton (Ujedinjeno kraljevstvo), Gothenburg (Švedska) i Tromso (Norveška). Vratio se u Hrvatsku na početku krize i od tada radi kao gimnazijski profesor logike, politike i gospodarstva te filozofije i kao suradnik 3. programa hrvatskog radija. Od srednje škole volontira u raznim neformalnim grupama, inicijativama i organizacijama. Pokrenuo volonterski projekt Knjige za zatvorenike, a kasnije i udrugu Sindikat biciklista.

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Predstavljanje nove stranke na konferenciji za medije

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › NOVE POLITIČKE SNAGE: Predstavljena stranka Za _ _ _ _ grad