Novi roman Pere Kvesića - ‘Stjecaj okolnosti’

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Novi roman Pere Kvesića - ‘Stjecaj okolnosti’

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
12.2012

Novi roman Pere Kvesića - ‘Stjecaj okolnosti’

Drugo izdanje predstavit će u Muzeju prekinutih veza, u ponedjeljak 10. prosinca u 19 sati
Novi roman Pere Kvesića - ‘Stjecaj okolnosti’Uz autora, sudjeluju psihologinja Aleksandra Mindoljević i urednica Nermina Husković, a voditeljica promocije je Mia Biondić.
 

Upozorenje! Ovo je varljiva priča! Pisac priča jedno, da bi kazao drugo, a zapravo će reći treće…Drugim riječima, ovo je “ljubić”, ali se kroz njega izlaže životna filozofija, a sve zajedno govori o trenutku u kojemu se priča odvija. No i tu postoji varka: taj trenutak govori o vječnim elementima ljudske prirode. Ne koristi prvo pogledati kako priča završava. Završetak je bez svega što mu prethodi beznačajan, ali nakon svega - svemu prethodnom daje novo značenje.

Drugo upozorenje! Ova knjiga ima snažan terapeutski učinak. Jeste li nedavno preživjeli bolni ljubavni rastanak od kojega se još niste oporavili?
Da li se to dogodilo nekoj vašoj prijateljici ili prijatelju? U takvim slučajevima ova je priča više od literature – blagotvorni lijek.

Pero Kvesić književnik, novinar, urednik, bloger, rođen je 1950. godine u Zagrebu. Diplomirao je sociologiju i filozofiju. Novinarstvom se počeo baviti s dvanaest godina u grupi Redakcija Andersen koja je djelovala pri Školskom radiju. Sa sedamnaest je stalno surađivao u Plavom vjesniku. Za vrijeme studija bio urednik u Omladinskom tjedniku, Studentskom listu i Tjednom listu omladine, a bio je i u ekipi koja je pokrenula omladinski klub Jabuka. Nakon dužeg boravka u SAD-u bio je glavni urednik omladinskog lista Polet i časopisa Pitanja. U sedamdesetim godinama je redovno surađivao u magazinu Start. U osamdesetim bio samostalni umjetnik, autorski osmislio seriju animiranih filmova Mali leteći medvjedi, četiri godine bio tajnik Društva književnika Hrvatske, pokrenuo biblioteku i časopis Quorum, nakon čega je ishodom političkih previranja tri godine bio nezaposlen, a kasnije urednik u Vjesnikovoj press agenciji gdje je, između ostaloga, bio u redakciji magazina Erotika i uređivao magazin Humor erotika. Devedesetih je ponovo uglavnom nezaposlen i objavljivao često u inozemstvu. Tri je godine bio jedini urednik hrvatske ispostave međunarodne izdavačke korporacije Egmont. Od 2001. do 2002. za Vjesnik vodio dječji strip-zabavnik Bum!, a kasnije pisao redovne tjedne kolumne za Nedjeljnu Dalmaciju i dnevne za poslovni EPH Dnevnik. Sada je samostalni umjetnik - književnik, te uređuje zabavnike za djecu Tomica i prijatelji, Hot Wheels i Spužva Bob Skockani. Već šest godina ispisuje blog Čovjek-vadičep sreće ženu-ribu.

Z. K.

www.hena-com.hr

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Uz autora, sudjeluju psihologinja Aleksandra Mindoljević i urednica Nermina Husković, a voditeljica promocije je Mia Biondić.
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Novi roman Pere Kvesića - ‘Stjecaj okolnosti’