Novosti iz Beča

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Ožu
2018
22

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Novosti iz Beča

Zagreb DICK kuhinjski noževi
Zagreb Sencor banner zagreb novi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
02.2018

Novosti iz Beča

energetski učinkoviti tramvaji
Novosti iz BečaFlexity wiener linien 1
 

FLEXITY je niskopodni tramvaj s najnižom točkom ukrcavanja na svijetu od svega 215 milimetara

Od kraja 2018. slikom Beča dominirat će novi niskopodni FLEXITY tramvaji, a nedavno je predstavljen i prvi potpuno završen tramvaj ovog tipa.

Proizvodnja novih suvremenih tramvaja započela je 2016. godine, a krajem 2017. prvi je FLEXITY tramvaj završen je u pogonu tvornice „Bombardier“. Bečko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien“ trenutno u svom krugu testira novi tramvaj i obučava osoblje za upravljanje njime. Nakon toga uslijedit će testna faza u javnom prometu, ali još uvijek bez putnika. Krajem 2018. godine FLEXITY će započeti i prijevoz putnika, a nova će vozila sukcesivno mijenjati preostale visokopodne modele bečkih tramvaja.

Do 2026. godine tvrtka „Bombardier“ proizvest će između 119 i 156 FLEXITY-tramvaja. Točna brojka ovisit će o širenju bečke mreže tramvajskih linija i konkretnim potrebama. Novi tramvaj dužine 34 metra moći će primiti 211 putnika, imat će više prostora za dječja i invalidska kolica, a unutrašnjost će biti otvorenija i svjetlija. U novi će se bečki tramvaj tako u buduće moći smjestiti i do 8 dječjih te dvoja invalidska kolica.

Ekološki aspekt novih tramvaja ogleda se u manjoj potrošnji električne energije i LED-rasvjeti. Prilikom dizajniranja novih niskopodnih tramvaja mislilo se i na održivi koncept reciklaže. Vozila su tako planirana i konstruirana da se nakon isteka planiranog roka korištenja mogu jednostavno reciklirati.

Novi tramvaji posjeduju klima uređaje, video nadzor i informativne monitore tako da se putnici unutar vozila mogu informirati o postajama, mogućnostima presjedanja te vremenima polaska. Potpuno digitalizirana vozačka kabina opremljena je s nekoliko ekrana na dodir umjesto analognih instrumenata.

Kada je u pitanju visina tramvaja, riječ niskopodnim tramvajima s najnižom točkom ukrcavanja na svijetu koja iz iznosi svega 215 milimetara. Slabije pokretni putnici će osim toga putem mobilnog telefona moći odrediti postaje na kojima žele ući ili izaći.

 „Bombardier“ je ovakve tramvaje već proizveo za Berlin, Marseille, Linz, Innsbruck i Alicante, a vozila koja će prometovati glavnim austrijskim gradom specijalno su prilagođena bečkoj infrastrukturi.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Flexity wiener linien 1
  • Zagreb Flexity wiener linien
Zagreb Untitled-150
Zagreb Untitled-151
Zagreb Untitled-152
Zagreb Untitled-155
Zagreb Untitled-156
Zagreb Untitled-157
Zagreb Untitled-154
 
ARENA ZAGREB: Lord of the DanceKD LISINSKI: Koncert za životKD LISINSKI: Neale Donald WalschKLUB KONTESA: Cabaret show svake suboteTVORNICA: Kako je Potjeh tražio istinuGK JABUKA: 50. rođendan uz bend KojotiKEREMPUH: Govori glasnijeKEREMPUH: Živo Harms! Čuda postoje!KEREMPUH: SpektaklukKEREMPUH: Spektakluk
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
Da li bi htjeli pozdraviti školskog prijatelja koji kopa po kontenjerima?
  •   DA
  •   NE
 
 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Novosti iz Beča