Novosti iz Beča

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Novosti iz Beča

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
02.2018

Novosti iz Beča

Institucije Bečkog Holdinga neizostavan dio kulturne ponude grada
Novosti iz BečaMozarthaus vienna david peters
 

Raznolik program u prvoj polovici 2018. godine

Četiri muzeja i tri kazališta Bečkog Holdinga te multifunkcionalna dvorana Stadthalle svojim raznolikim umjetničkim programom znatno doprinose reputaciji Beča kao grada kulture.

U bečkoj se Kući glazbe (Haus der Musik) tako 22. veljače otvara izložba posvećena glazbenim mijenama za vrijeme bečke moderne. Arnold Schönberg je prije točno 100 godina prekinu vezu s tradicionalnim načinom skladanja. Kao otac dodekafonske tehnike on je pored Klimta, Schilea i Wagnera jedan od pionira bečke moderne. Njemu i njegovim učenicima Albanu Bergu i Antonu Weberu bečka Kuća glazbe zato posvećuje posebnu izložbu pod nazivom „Bečka moderna – glazbena era“.

U Mozartovoj se kući (Mozarthaus Vienna) od 16. veljače uz stalni postav posvećen velikom skladatelju može pogledati izložba nastala u suradnji s Austrijskom nacionalnom knjižnicom na temu „Mozartov put u besmrtnost: Genije i njegova ostavština“.

U Bečkom Kunst Hausu  od 15. ožujka do 2. rujna 2018. gostovat će pak finska fotografkinja Elina Brotherus sa svojom izložbom pod nazivom „Elina Brotherus – It’s Not Me, It’s A Photograph“. Brothers se u svojim fotografijama na humorističan i često tragikomičan način bavi elementarnim temama kao što su ljubav, smrt, prolaznost, domovina, usamljenost i gubitak

U Židovskom se muzeju 29. svibnja 2018. otvara izložba pod nazivom „The Place to Be. Saloni kao mjesta emancipacije“ koja će razjasniti povijesnu važnost salona za bečku kulturnu, gospodarsku i političku scenu. Posjetitelje osim toga od 16. svibnja 2018. očekuje i izložba „Progonjeni – zaručen – oženjeni“ koja se bavi poviješću bečkih Židova koji su se tijekom nacionalsocijalističkog režima uspjeli spasiti samo prividnim brakovima u inozemstvu. 

Program bečkog kazališta „Theater an der Wien“ za 2017./2018. obuhvaća 14 premijera počevši od baroka sve do moderne. U središtu pažnje u prvoj polovici godine glazbeni su kazališni komadi Benjamina Brittena „A Midsummer  Night's Dream“, Gottfrieda von Einema „Posjet stare dame“  i Wolfganga Amadeusa Mozarta „Così van tutte“.

U kazalištu Raimund u prvih će se šest mjeseci godine moći pogledati mjuzikl „I am from Austria“ koji se temelji na hitovima Rainharda Fendricha, a u Ronacheru će se prikazivati mjuzikl „Bodyguard“ nastao prema kultnom filmskom uratku.

Bečka Stadthalle 2018. godine ulazi u svoju 60. sezonu, a na njezinom će se repertoaru tim povodom naći koncerti glazbenika kao što su Lenny Kravitz, Bob Dylan, Harlem Globetritters, Thirty Seconds to Mars te mnogih drugih.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kuca glazbe  inge prader
  • Zagreb Mozarthaus vienna david peters
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Novosti iz Beča