OBJAVLJUJE SE NATJEČAJ

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Kol
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › OBJAVLJUJE SE NATJEČAJ

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
07.2020

OBJAVLJUJE SE NATJEČAJ

ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU ZA MLADE AUTORE I AUTORICE, DO 19 GODINA STAROSTI – FEKP19
OBJAVLJUJE SE NATJEČAJFoto promo facebook gradska knjiznica rijeka
 

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) objavljuju novi natječaj za kratku priču za mlade autore i autorice, učenike osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti -  FEKP19.

FEKP19 želi čuti misli, snove, nadanja i fantazije djece i mladih, u formi kratkih priča te su pozvani svi zainteresirani da napišu kratku priču na temu Vizije budućnosti”. Žanr biraju sami autori, od kojih se želi doznati kako po njima izgleda budućnost i što nam ta budućnost poručuje ili pak kako u budućnost izgleda njihov život, kvart ili ulica, odnosi s prijateljima, ljubav i rad, svijet u cjelini. Žive li u harmoniji s prirodom i jedni s drugima ili ih muče krize i ratovi? Tko su heroji, a tko novi anti-heroji? 

Na natječaj se mogu prijaviti autori koji pišu na BHS-u (jezicima regije), a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče. Svaki autor može prijaviti najviše tri priče, a uz priču autori moraju dostaviti i kratku biografiju. Priče trebaju biti napisane na računalu, a šalju se isključivo na e-mail adresu contest@europeanshortstory.org uz obaveznu naznaku – za FEKP19.
Uz priču je potrebno poslati i privolu o zaštiti osobnih podataka koja se, zajedno sa svim ostalim uvjetima natječaja, nalazi na web stranici rijeka2020.eu.

Najbolje priče bit će predstavljene na Festivalu Europske kratke priče u Rijeci, jednom od središnjih književnih događaja u Hrvatskoj, koji se održava od 4. do 9. listopada 2020.g.
Tri prvonagrađene priče očekuju i bogati poklon paketi iznenađenja Europske prijestolnice kulture, a priče će biti objavljene na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka.
Usto, autoru najbolje priče osiguran je dolazak u Rijeku na Festival europske kratke priče i svečano proglašenje najboljih priča, s time da je jedna nagrada rezervirana je za osnovnoškolce, a za druge dvije pera će ukrstiti oni stariji, iz srednjih škola.

Priče će ocjenjivati žiri u sastavu: pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić, profesorica Helena de Karina, novinar i pisac Srđan Sandić i pjesnikinja Monika Herceg.

Natječaj je otvoren od 15. srpnja do 20. kolovoza 2020.g. u 23.59 sati. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.

Natječaj za kratku priču za mlade autorice i autore – FEKP19 pokrenut je prošle godine, a između 143 prijavljena rada, koji su stigli iz cijele Hrvatske, najbolje su ocijenjeni oni Ide Zdilar, Laure Haramija i Filipa Šupukovića.

foto: promo facebook Gradska knjižnica Rijeka 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto promo facebook gradska knjiznica rijeka
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › OBJAVLJUJE SE NATJEČAJ