Od kina do učionice

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Lip
2020
03

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Od kina do učionice

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
02.2019

Od kina do učionice

radionički program metodike nastave kratkometražnog filma na festivalu KinoKino
Od kina do učioniceKino kino foto promo
 

Treću godinu zaredom Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino i Hrvatski audiovizualni centar donose radionički program metodike nastave kratkometražnog filma Od kina do učionice – za učitelje, profesore, odgajatelje, školske knjižničare i sve druge odgojno-obrazovne djelatnike. Program se održava od 20. do 22. veljače 2019. u kinu Europa u Zagrebu.

Potaknuti odličnim odazivom i zadovoljstvom dosadašnjih polaznica i polaznika te s namjerom da nastavimo okupljati učitelje, profesore, odgajatelje, školske knjižničare i sve druge odgojno-obrazovne djelatnike i graditi dugoročnu suradnju s odgojno-obrazovnim sustavom u cilju povećanja kvantitete i kvalitete filmske nastave, kao i stručnog usavršavanja u području filma, po treću godinu zaredom, u suradnji s Međunarodnim festivalom filmova za djecu KinoKino, donosimo radionički program Od kina do učionice, posvećen metodici nastave kratkometražnog filma!

Ovaj je program koncipiran tako da sudionicima pruži praktična metodička znanja i alate kojima će moći organizirati školski sat ili dodatnu (izvan)nastavnu aktivnost. Ove smo godine program tematski proširili pa ćemo se, osim filmom unutar nastave medijske kulture i hrvatskog jezika, baviti i filmom u nastavi likovne kulture i likovne umjetnosti, filmom u nastavi prirodoslovnih predmeta, filmskom kritikom i filmskom analizom, teorijom i praksom filmske scenaristike i temom adaptiranja književnosti na film.

Tijekom devet radioničkih blokova pogledat ćemo i metodički obraditi niz nagrađivanih suvremenih hrvatskih kratkometražnih filmova – igranih, animiranih, eksperimentalnih, namjenskih i dokumentarnih, a očekuje nas i posebna pretpremijerna metodička radionica jednog dugometražnog filma, znanstveno-fantastične avanture Moj dida je pao s Marsa, koja će u ožujku krenuti u redovnu kinodistribuciju.

Ovogodišnji predavačice i predavači programa Od kina do učionice su Ida Loher, profesorica likovne kulture i asistentica pri Katedri za teoretske predmete Akademije likovnih umjetnosti, Romina Makoter, profesorica filmske i likovne umjetnosti i talijanskog jezika u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji, Ivona Marendić, profesorica likovne umjetnosti i teorije oblikovanja u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, Jelena Modrić, docentica pri Odsjeku montaže Akademije dramske umjetnosti i predavačica metodike nastave filma na Školi medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’, Ljiljana Studeni, profesorica razredne nastave i autorica priručnika iz medijske kulture, Vanja Vučinić, profesorica fizike u I. tehničkoj školi Tesla, Višnja Vukašinović, filmska kritičarka i autorica, profesorica engleskog jezika i komparativne književnosti, i Uroš Živanović, komparatist književnosti i antropolog, ujedno voditelj HAVC-ovog Projekta filmske pismenosti, u sklopu kojega se organizira ovaj program.

Također, kao gosti će se pridružiti i dvojica nagrađivanih filmaša, Igor Bezinović i Ante Zlatko Stolica, autori dviju adaptacija Kratkog izleta

Antuna Šoljana, kratkometražne

iz 2014. te dugometražne iz 2017. kojom su osvojili Veliku zlatnu arenu za najbolji film na 65. Pulskom filmskom festivalu.

Sve ostale detalje te informacije vezane uz prijave potražite na

podstranici Projekta filmske pismenosti

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kino kino foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Od kina do učionice