Od sumraka do zore

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Srp
2019
21

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Od sumraka do zore

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
01.2019

Od sumraka do zore

od ove subote na HTV3 počinje filmski maraton – prvi je posvećen Ivi Gregureviću
Od sumraka do zoreKokice
 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na svom Trećem programu (HRT-HTV3) od 12. siječnja, 2019. počinje s filmskim maratonima subotom  ''Od sumraka do zore''.

Maraton otvara emisija ''Kokice'' u 18.00 sati, a zatim slijedi niz filmskih naslova koji su isprepleteni emisijom Posebni dodaci, u kojoj će gostovati filmski kritičari, redatelji, glumci i filmski stručnjaci.

Prvi filmski maraton subotom posvećen je Ivi Gregureviću. Počinje s emisijom ''Kokice'' u 18.00 sati, slijede dvije filmske domaće poslastice, u 18.25 sati ''Tri muškarca Melite Žganjer'', zatim ''Što je muškarac bez brkova'', nakon čega slijedi prvi dio emisije ''Posebni dodaci''. U 22.20 sati prikazujemo ''Što je Iva snimila  21. listopada, 2013.'', a potom se vraćamo u studio Posebnih dodataka. Iza ponoći film ''Ćaća'' uvodi nas u treći dio emisije Posebni dodaci, a maraton se do ranih jutarnjih sati nastavlja filmovima ''Metastaze'' i ''Kad mrtvi zapjevaju''.

Dean Šoša, filmski urednik ostavlja za iznenađenje izbor gostiju, no otkriva nam što nas čeka:  ''U prvom filmskom maratonu i prvim maratonskim Posebnim dodacima, o Ivi Gregureviću će govoriti dvije postave gostiju- u jednoj su naši ugledni filmolozi i kritičari, a u drugoj redatelji čije je filmove obilježio. Najviše će, vjerujemo, ipak govoriti filmovi koje-dobrim dijelom zahvaljujući Gregureviću, možemo stalno gledati iznova.''

Vlatka Kolarović, urednica Programskog kanala HTV3 sa zadovoljstvom najavljuje: ''Odlučili smo se za subotu, iako HRT nudi obilje dobrog i kvalitetnog programa svaki dan, na svim svojim kanalima, no na HTV3 od sada subota je rezervirana za pravu filmsku poslasticu, publika može biti sigurna da će od 18 sati do ranih jutarnjih sati uvijek pronaći 5 dobrih filmova, koje ćemo vezati ili uz najveća redateljska ostvarenja poput Carpentera, ili pak ciklusi posvećeni Oscarima uoči same dodjele, ZagrebDoxu, Animafestu, ali i tematski – primjerice ''privatni negativci, a fantastični umjetnici'' poput Kevina Spaceya…a sve to u duhu pokojnoga Ante Peterlića, što je adut HRT, jer imamo i znanje i bogatu arhivu i što je najvažnije: publiku! Publici preostaje još samo nabaviti: kokice''

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kokice
  • Zagreb Dean sosa
  • Zagreb Vlatka kolarovic (5)

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Od sumraka do zore