Odabrane najljepše

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Odabrane najljepše

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
18
 
03.2017

Odabrane najljepše

oblikovane knjige svijeta
Odabrane najljepšeZlatna povelja ornithologi nizozemska
 

Uoči Sajma knjiga u Leipzigu međunarodni stručni ocjenjivački sud odabrao je najljepše oblikovane knjige pristigle na natječaj Best Book Design from all over the World. Među lijepo oblikovanim knjigama nalazilo se i 18 naslova hrvatskih izdavača, odabranih na temelju natječaja Hrvatska lijepa knjiga.

Na ovogodišnjem natječaju najviše priznanje, zlatnu povelju, dobila je knjiga Orinthology izdavača De HEF publishers iz Rotterdama (Nizozemska). Zlatna medalja pripala je knjizi Palimpsest češkoga izdavača 4AM Fórum pro architekturu a médiaSrebrna medalja dodijeljena je dvama naslovima, i to Bugs‘ Book izdavača Guangxi Normal University Press iz Kine te (un)expected izdavača The Eriskay Connection iz Nizozemske. Brončanom medaljom nagrađene su knjige Withheld due to: izdavača cpress iz Švicarske, UP UP – Stories of Johannesburg’s Highrises koju je izdao Hatje Cantz Verlag iz Njemačke, DWARS VERS izdavača Ans Bouter en Benjamin Groothuyse iz Nizozemske, Bernhard Chadebec – Intrus Sympathiques koju je izdao Rollo Press iz Švicarske, kao i Eva Hesse – Diaries koju su zajedno izdali Hauser & Wirth Publishers i Yale University Press, također iz Švicarske.

Počasna priznanja dodijeljena su sljedećim knjigama  Falsche Fährten (Njemačka), Ink Rubbing by Leng Bingchuan (Kina), Encyclopedia of Modern Sport (Japan), VERDADE?! (Portugal), Plötzlich Funkstille (Njemačka).

Sve knjige pristigle na natječaj, uključujući i nagrađene, bit će izložene na Sajmu knjiga u Leipzigu od 23. do 26. ožujka 2017. godine, u sklopu izložbe Best Book Design from all over the World. Nakon Leipziga knjige će biti dijelom izložbe Book Art International, koje se upriličuje za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Frankfurtu. Odabrane knjige nakon sajmova u Leipzigu i Frankfurtu postaju dio fonda German Book and Type Museum u Leipzigu.

Natječaj Best Book Design from all over the World odvija se neprekidno od 1963. godine, a od 1991. o njegovoj provedbi brine Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta na Majni. Hrvatska svoje lijepo oblikovane knjige šalje u Njemačku od svojega osamostaljenja, a o njihovu odabiru od 1996. godine skrbi Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

izvor i foto: http://www.nsk.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Zlatna povelja  ornithologi nizozemska
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Odabrane najljepše