Održani seminari i radionice

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:59
Velj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Održani seminari i radionice

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
09.2019

Održani seminari i radionice

za učitelje i učenike hrvatskoga jezika i kulture u Australiji
Održani seminari i radionice1 australija 1
 

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u suradnji s drugim nadležnim hrvatskim institucijama, a na poziv i u suradnji s diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske, učiteljima i sveučilišnim nastavnicima hrvatskoga jezika te predstavnicima hrvatskih zajednica u Viktoriji i Novom Južnom Walesu od 12. do 22. rujna 2019. održani su seminari i radionice za učitelje i učenike hrvatskoga jezika i kulture.

Nakon što su 2017. godine održani seminari i radionice za učitelje i učenike hrvatskoga jezika i kulture u Kanadi te 2018. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, ovo je već treća godina kako Središnji državni ured organizira stručnu potporu školama u kojima se uči i poučava hrvatski jezik i kultura u prekooceanskim državama. Članovi stručnoga tima zaduženog za pripremu i provedbu seminara i radionica i ove su godine bili dr. sc. Lidija Cvikić, izvanredna profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Grozdana Lajić Horvat, dramska pedagoginja u Zagrebačkom kazalištu mladih i Biljana Petljak Zekić, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje te dr. sc. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem u Središnjem državnom uredu, koordinator stručnoga tima. Ovogodišnjim radionicama bilo je obuhvaćeno oko 600 učenika i više od 30 učitelja u Geelongu, Melbourneu i Sydneyu, a povratne informacije učitelja, učenika i njihovih roditelja potvrđuju da je ovaj projekt vrlo dobro prihvaćen te da našim sunarodnjacima predstavlja konkretnu potporu u unaprjeđenju učenja i poučavanja hrvatskoga jezika te razvijanju povezanosti s hrvatskim jezikom, kulturom i domovinom.

Tijekom boravka u Australiji stručni tim je sudjelovao na tradicionalnom Hrvatsko-talijanskom danu u Osnovnoj školi Svete obitelji (Holy Family Primary Schoool) u Geelongu, školi koja u svome redovitome programu nudi nastavu hrvatskoga jezika te na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Croatia and Croatians in past and present networks (Hrvatska i Hrvati u prošlim i ovodobnim umrežavanjima) organiziranoj u povodu 35. obljetnice Centra za hrvatske studije na Sveučilištu Macquarie u Sydneyu. Kao izaslanik državnog tajnika Zvonka Milasa savjetnik Bošnjak je potpisao sporazume Središnjeg državnog ureda s Osnovnom školom Svete obitelji u Geelongu i Zakladom hrvatskih studija u Sydneyu, potvrđujući tako odličnu međusobnu suradnju i definirajući petogodišnju potporu Središnjeg državnog ureda školskoj i sveučilišnoj nastavi na hrvatskome jeziku.

Kroz intenzivnu komunikaciju s učiteljima i učenicima, znanstvenicima, svećenicima, predsjednicima udruga i klubova i drugim našim sunarodnjacima u Australiji došlo se do zajedničkog stava da se za budućnost nastave hrvatskoga jezika i očuvanje hrvatskoga identiteta u Australiji ne treba brinuti, budući da su postavljeni odlični temelji i da ima puno potencijala, ali baš stoga treba nastaviti aktivno raditi, i to još snažnije, još povezanije, a tada uspjeh zasigurno neće izostati.

Izvor: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 2 tim australija 2 27.9.2019. 151332
  • Zagreb 3 australija 3 27.9.2019. 151331
  • Zagreb 4 a australija 5 27.9.2019. 151331
  • Zagreb 5 australija 4 27.9.2019. 151330 (1)
  • Zagreb 6 australija 6 27.9.2019. 151330
  • Zagreb 7 australija 7 27.9.2019. 151329
  • Zagreb 8 australija 8,1 27.9.2019. 151329
  • Zagreb 9 australija 5 27.9.2019. 151331
  • Zagreb 1 australija 1

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Održani seminari i radionice