Ogranak mladih HDDU-a i Kultura promjene

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Kol
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Ogranak mladih HDDU-a i Kultura promjene

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
05.2015

Ogranak mladih HDDU-a i Kultura promjene

ekskluzivno donose u Zagreb radionicu „The Narcissist“ amerikanke Constance A. Dunn
Ogranak mladih HDDU-a i Kultura promjeneConstance dunn
 

Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika nakon uspješno realiziranih Dana Ogranka mladih HDDU-a u kazalištu “Gavella” nastavlja sa svojim aktivnostima. U suradnji s Kulturom promjene Studentskog centra u Zagrebu u kazalištu &TD od 3. do 7. lipnja ekskluzivno u Zagreb donose radionicu "The Narcissist" američke glumice Tiffany Joy Ross, umjetničkog imena Constance A. Dunn, temeljenu na tehnici glume Stanforda Meisnera. Radionica će početi u srijedu 3. lipnja u večernjim satima upoznavanjem voditeljice s polaznicima, a održat će se od 4. do 7. lipnja od 10 do 15 sati na pozornici Teatra &TD.

Constance A. Dunn diplomirala je glumu na Northern Illinois University. Ostvarila je niz zapaženih uloga u kazalištu, na televiziji i filmu.  Služi se brojnim tehnikama glme (Meisner, Le Cocque, Linklater i dr.), kao i brojnim dijalektima (Dialect Coach). Sustavno se bavi dramskom pedagogijom, a u Zagrebu će, nakon održavanja radionice na FESTu i u Kroz Fabriki u Beogradu u Zagrebu održati svoju jedinstvenu radionicu na engleskom jeziku nazvanu „The Narcissist“, temeljenu na tehnici glume Sanforda Meisnera.

U sklopu radionice „The Narcissist“ polaznici će proučavati kako izgraditi karakter, odnosno lik, unutar apstraktnog koncepta. Ross je za obrazovanja i rane izvedbene karijere bila uronjena, u SAD-u pupilaran, emocionalni realizam. Putujući Europom, profesionalno i privatno, očarala se snagom apstraktnih koncepta te redateljevom sveprisutnošću. Spajajući emocionalnu tehniku s fizičkom specifičnošću i apstraktnim konceptom razradila je radionicu „The Narcissist“ čiji je cilj osnažiti izvođača. Fokus radionice je na zajedničkoj izgradnji priče kroz ponašanje, umjesto kroz zadani tekst ili povijest lika. Dodajemo tako vezni nivo kroji omogućuje izvođačima interpretaciju koncepta kroz ponašanje. Rezultat takvog zadatka je precizna priča koja prenosi snažnu poruku o ljudskim odnosima. Glumci postaju svjesni toga da mogu „režirati“ sami sebe i izgraditi odnos s drugim likovima kroz jednostavne i duboke načine ponašanja, odnosno reakcije.

Koncept "The Narcissist" nastao je po uzoru na probleme s kojima se susreću mladi ljudi 21. stoljeća. Neoliberalna opsesija sobom potiče narcisoidno ponašanje zbog kojeg nestaje grupnih emocije, odnosno razara se jaka emocionalna veza među članovima neke skupine ljudi.  Narcisoidnost, altruizam i strojno (bez osjećajno) ponašanje istražuju se na ovoj radionici kako bi polaznici kroz izvedbu otkrili čemu osobno naginju te da bi otkrili što je to što narcisoidnu osobu čini narcisoidnom, altruistu altruistom. Kako bi se temeljito  istražili spomenuti koncepti glumci moraju jedni druge pažljivo slušati i promatrati. To pomno slušanje spaja ansambl i stvara povezanost koja pomaže grupi koja pohađa radionicu da stvori izvornu priču.

Detaljnije informacije o radionici možete pronaći na Facebook stranici Ogranka mladih (https://www.facebook.com/ogranakmladih.hddu).

O OGRANKU MLADIH HDDU-a

Ogranak mladih HDDU-a jedan je od najmlađih ogranaka Hrvatskog društva dramskih umjetnika, a čini ga pedesetak glumaca, kazališnih redatelja, dramskih pisaca,  producenata i oblikovatelja svjetla do 35 godina starosti. Od osnutka 2012. godine Ogranak nastoji okupiti mlade, netom diplomirane dramske umjetnike te im pruža platformu za upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija s ciljem poticanja suradnje i zajedničkog djelovanja mladih dramskih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni i šire. U svibnju ove godine članovi Ogranka mladih prvi put su se predstavili široj javnosti na Danima Ogranka mladih HDDU-a u kazalištu „Gavella“, a sad u Zagreb dovode inozemnu umjetnicu. Ogranak će i u budućnosti nastojati organizirati takav tip događanja, stručnih predavanja i radionica, s ciljem informiranja svojih članova o domaćim i inozemnim događanjima, audicijama i natječajima.

Više o voditeljici radionice možete naći na: http://www.constanceadunn.com/

Mjesto i vrijeme održavanja radionice: na pozornici Teatra &TD od 4. do 7. lipnja (četvrtak-nedjelja) od 10 do 15 sati, a upoznavanje voditeljice i polaznika održat će se 3. lipnja od 19 do 21 sat

Maksimalan broj polaznika: 20

Cijena radionice: 800kn, za članove HDDU-a (i HDFDa)  500kn i 200kn za članove Ogranka mladih HDDU-a

Prijaviti se možete slanjem popunjene prijavnice putem e-pošte na e-adresu ogranakmladih@hddu.hr, a

prijavnicu možete naći na poveznici: https://goo.gl/qFBfre.

www.hddu.hr

 
Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Constance dunn
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Ogranak mladih HDDU-a i Kultura promjene