Osijek, Sisak, Zaprešić i Nova Gradiška u suradnji s Virtualnim…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
06:46
Ruj
2020
23

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Osijek, Sisak, Zaprešić i Nova Gradiška u suradnji s Virtualnim…

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
12.2016

Osijek, Sisak, Zaprešić i Nova Gradiška u suradnji s Virtualnim ženskim…

U mjesec dana na besplatnim edukacijama više od tri stotine poduzetnica i poduzetnika
Osijek, Sisak, Zaprešić i Nova Gradiška u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centromBesplatna edukacija za poduzetnice i poduzetnike
 

Koliko je znanje moć - najbolje pokazuju članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzenica.hr, kao i svi oni koji će to tek postati, pohađanjem besplatnih edukacija za što lakše poslovno snalaženje na realnom tržištu. U proteklih mjesec dana Virtualni ženski poduzetnički centar u suradnji s nekoliko hrvatskih gradova održao je cijeli niz besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, kao i sve one koji to žele biti.


Edukacije je u protekla četiri tjedna u Osijeku, Sisku, Zaprešiću i Novoj Gradiški poslušalo više od 300 polaznika te aktivno sudjelovalo u njima. Sve edukacije su u cijelosti besplatne za polaznike, a financiraju se iz proračuna jedinica lokalne vlasti ili fondova EU-a.


Vođeni idejom i vjerovanjem kako žene mogu biti uspješne poduzetnice, Virtualni ženski poduzetnički centar kroz svoje edukacije polaznicima pokazuje koliko je teško ili lagano zarađivati poduzetnički kruh, koliko je lijepo biti sam sebi šef, imati fleksibilno radno vrijeme, odgovarati za učinak vlastitih projekata, te motivirati buduće poduzetnice, ali i kolege poduzetnike da se sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, poznavanja realnog tržišta, te pozitivne poslovne perspektive otisnu u vlastiti biznis i snađu u njemu.


„Slavonija iznimno pati i osjeti se manjak gospodarskih aktivnosti u ovom dijelu Hrvatske. No, korak naprijed uvijek su držali poduzetnici, što sam i sam cijeli niz godina. Znam koliko je teško, ali zajedno je lakše, posebice uz kvalitetne edukacije i znanja kako doći do kupaca, opstati na  tržištu, kvalitetno lansirati u prodaju svoj proizvod i uslugu. U tom pravcu Nova Gradiška će podupirati inicijative edukacija i u svom proračunu osiguravati sredstva da se one nastave“ ocijenio je suradnju s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom na provedbi edukacija Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške. Gradonačelnik Grgić i osobno je nazočio prvoj edukaciji u ovom slavonskom gradu.


Edukacija u Novoj Gradiški je ugostila mnoge iskusne poduzetnike, ali i one koji tek razmišljaju sami sebi biti šef. Marijana Bošnjak, vlasnica i direktorica Bošnjak company d.o.o. iz Nove Gradiške, koja je usmjerena proizvodnji domaćeg piva, te je već deset godina poduzetnica. No, kako sama ističe - znanja nikada nije dovoljno, pa je puna znatiželje, ali i želje za novim informacijama i motivaciju stigla na edukaciju.
„Lijepo je da je grad nešto ovako korisno organizirao. Bez obzira na moje iskustvo, uvijek ću se edukacijama odazvati, a dovoljno je i da čujem samo jednu korisnu rečenicu, ja sam motivirana za daljnje poduzetništvo“ komentirala je Marijana Bošnjak, poduzetnica koja stoji iza proizvodnje najpopularnijeg domaćeg piva kontinentalnog dijela Hrvatske.


Uz nju je na edukaciji bila i mlada 19-godišnja Josipa Marjanović koja je početkom ove godine otvorila tvrtku uz pomoć oca. Bavi se sjetvom i preradom žitarica, a usmjereni su na eko proizvodnju.
„Iz srednjoškolskih klupa sam ušla u poduzetničke, ne  bojim se izazova, imam potporu dragih i pozitivnih ljudi oko sebe i to je najvažnije. Želim biti sama svoja šefica i želim se time baviti, a drago mi je da sam na edukaciji naučila i kako to postići“ ustvrdila je mlada poduzetnica Josipa Marjanović.


Pozitivne dojmove edukacijama za poduzetnice i poduzetnike u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra ne kriju niti u Zaprešiću. Planovi za novi niz edukacija već se kroje za 2017., a poticaj će dati i uprava grada kroz cijeli niz ideja, najavio je na posljednjoj edukaciji u ovom gradu Damir Benčević, zamjenik gradonačelnika. Poduzetnicama i poduzetnicima Zaprešića edukacije su dobro došle i poželjne, pa nisu skrivali svoj želju da budu i brojnije. Među njima posebno ih očekuje "novopečena" zaprešićka poduzetnica Vlasta Pastuović Aleksić.


„Uzela sam poticaje za samozapošljavanje i krenula u akciju, otvorila svoj obrt nakon što je tvrtka u kojoj sam radila otišla u stečaj. Edukacije koje sam poslušala su mi dale vjetar  u jedra. Uvijek nešto novo naučim, znam da moram znati sve o svemu i rado ću uvijek doći na ovakve edukacije“ ocijenila je Vlasta Pastuović Aleksić, od prije nekoliko dana vlasnica obrta Vlastaart iz Zaprešića.
U Osijeku se više od stotinu poduzetnica i poduzetnika odazvalo edukaciji, a Sisak je čak četiri edukacije, uz Virtualni ženski poduzetnički centar, organizirao u mjesec i pol dana provedbe.
S razlogom - jer svi žele, nakon što poslušaju motivacijske edukacije, iskusiti draž poduzetništva, ma koliko se to na prvi pogled činilo punim izazova.


„Na edukaciju sam došla puna očekivanja saznati što i kako trebam raditi i napraviti da bi mogla biti poduzetnica, posebice za nas mlade koji smo završili školovanje. Želja mi je kroz ovakve edukacije znati bolje snaći se na tržištu, doći do kupaca, prevladati birokratske prepreke. Bavim se iz hobija jednom potencijalnom poduzetničkom aktivnosti, a želja mi je da nakon što se dobro informiram o svemu, krenuti u otvaranje tvrtke ili obrta“ kazala je mlada buduća poduzetnica Marina Sorić iz Siska.


U Sisku se moglo naučiti koji su to trendovi budućnosti na tržištu, kakve kupce možemo očekivati, kako uopće doći do kupca. Polaznike besplatnih radionica je najviše zanimalo kako osigurati potražnju za poduzetničkim proizvodom ili uslugom, te kako osvojiti tržište u Hrvatskoj ili izvan nje. Sve te odgovore dobili su kroz četiri edukacijska ciklusa organiziranih s upravom Grada Siska te gradskom tvrtkom Sisak projekti.
S edukacija je zadovoljan otišao i Goran Brajdić.


„Otac mi se bavi poduzetništvom, a kroz ovakvu edukaciju produbit ću svoja znanja o svemu što me u ovom vrlo odgovornom profesionalnom izboru  čeka. Uvijek su dobro došle informacije kako biti kvalitetan šef, upravljati svojom tvrtkom, koje su moje obaveze prema birokraciji i slično“ analizirao je polaznik besplatne edukacije u Sisku Goran Brajdić.


Virtualni ženski poduzetnički centar planira u 2017. što više poduzetnica i poduzetnika diljem Hrvatske uključiti u program besplatnih edukacija, potpomognutih kroz suradnju s jedinicama lokalne uprave i samouprave.
Stoga ostaje vjera da će mnogi gradovi i općine slijediti primjere gradova Splita, Zagreba, Osijeka, Siska, Nove Gradiške i Zaprešića gdje su uspješno organizirane besplatne edukacije s velikim brojem zainteresiranih polaznika.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Besplatna edukacija za poduzetnice i poduzetnike
  • Zagreb Buduca poduzetnica marina soric iz siska
  • Zagreb Edukacije-osijek
  • Zagreb Goran brajdic
  • Zagreb Josipa marjanovic
  • Zagreb Marijana bosnjak, vlasnica i direktorica bosnjak company d.o.o. iz nove gradiske
  • Zagreb Vinko grgic, gradonacelnik nove gradiske
  • Zagreb Zapresicka poduzetnica vlasta pastuovic aleksic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Osijek, Sisak, Zaprešić i Nova Gradiška u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom