OSNOVAN POKRET ZA MLADE

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › OSNOVAN POKRET ZA MLADE

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
01.2020

OSNOVAN POKRET ZA MLADE

AKCIJA MLADIH I NEZAVISNA LISTA MLADIH POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI
OSNOVAN POKRET ZA MLADEImg 20200125 152702
 

Predsjednik Akcije mladih Vjekoslav Rubeša i predsjednik Nezavisne liste mladih Ante Pranić potpisali su sporazum o suradnji „Pokret za mlade“, kojim su definirana programska načela suradnje u zajedničkom projektu transformacije hrvatskog društva, kreiranju promjena kojima je cilj bolji položaj mladih u Hrvatskoj. Demografska obnova je postavljena kao okosnica političkog programa buduće partnerske suradnje i fokusu je svih naših politika i programa. Zaustavljanje demografskog odumiranja Hrvatske ukupan je i krajnji rezultat naših sveobuhvatnih mjera, koje će osigurati da mladi u našoj zemlji kvalitetno odrastaju, školuju se, pronađu posao, zasnuju obitelj i sretno žive.

„Pokret za mlade ima za cilj poboljšanje položaja mladih u našem društvu. Mladi su temelj društva i pitanje budućnosti naše države. Boreći se za mlade, mi se borimo za društvu u kojem ćemo sami htjeti ostariti. Bez poboljšavanja demografske slike naše države,mnogi javni sustavi kao što su mirovinski i zdravstveni doći će pod upitnik održivosti.  Potrebni su potpuni zaokreti.“ - istaknuo je gradonačelnik Grada Vrgorca i saborski zastupnik Ante Pranić.

„Pokret za mlade nije vezan samo ovim, upravo potpisanim sporazumom o suradnji. Ono što nas kao pojedince još jače povezuje su naši motivi za bavljenje politikom, i to kako shvaćamo politiku. Svojim dosadašnjim radom pokazali smo da je drugačija politika moguća. To je prava snaga ovog partnerstva.“ – izjavio je Vjekoslav Rubeša, predsjednik Akcije mladih i vijećnik u Gradu Kastvu.

Vedran Duvnjak, potpredsjednik Nezavisne liste mladih, vijećnik Grada Solina, najmlađeg grada u Hrvatskoj, istaknuo je: „Ne želim više slušati o podjelama i jeftinoj demagogiji dok mladi, moji vršnjaci,  masovno odlaze iz Hrvatske. Vrijeme je za ozbiljan zaokret ako ne želimo i dalje gledati tužne slike sa kolodvora. Dosta je recikliranih priča i dnevnopolitičkog komentiranja koje ne vodi ničemu. Pozivam sve da nam se priključe s pozitivnim prijedlozima i sugestijama. Promjene u politikama za mlade ovise o nama.”

„U idućim tjednima, nizom aktivnosti planiramo javnosti i građanima predstaviti Pokret za mlade, naše programske prioritete: reformu predškolskog i školskog sustava odgoja i obrazovanja, položaj mladih na tržištu rada, stambenu politiku zasnovanu na potrebama mladih, smanjenje dobne granice za izbore, digitalnu transformaciju društva, održivi razvoj i energetsku tranziciju, poticajno okruženje za razvoj civilnog sektora i razvoj amaterskog sporta.“ – izjavio je Bojan Kurelić, glavni tajnik Akcije mladih, vijećnik u Općini Viškovu.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Img 20200125 122336 1
  • Zagreb Img 20200125 122524
  • Zagreb Img 20200125 152702

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › OSNOVAN POKRET ZA MLADE