Osobe s invaliditetom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
19

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Osobe s invaliditetom

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
10.2019

Osobe s invaliditetom

u digitalnom društvu - digitalno društvo za sve
Osobe s invaliditetomOsidd1
 

U Osijeku je održan treći skup „Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu“ na kojem se moglo čuti o izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, posebno prilikom korištenja digitalnih sadržaja. Rješavanju će pomoći projekt „Pristupačnog web sjedišta“, koji će završiti javnom objavom metodologije izrade pristupačnih internetskih stranica.

U Osijeku, u prostoru Gradske četvrti Gornji grad, u četvrtak 10. listopada održan je treći skup „Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu“, koji su zajednički organizirali Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM). Skup je okupio predstavnike udruga osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske, operatora telekomunikacijskih usluga, Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Povjerenice za osobe s invaliditetom i mnoge druge s ciljem podizanja svijesti društva o izazovima s kojima se danas, u digitalno doba, susreću osobe s invaliditetom, kao i ponuditi neka rješenja koje svakodnevni život mogu učiniti lakšim i jednostavnijim.

FER i HAKOM su predstavili rad na zajedničkom projektu „Pristupačnog web sjedišta“ koji ne samo da u potpunosti ispunjava standard pristupačnosti propisan zakonom, koji to regulira za sva tijela javnog sektora najkasnije do 23. rujna 2020., nego predstavlja i korisne funkcionalnosti kao rezultat istraživanja stvarnih potreba osoba s invaliditetom iz Hrvatske. Projekt će završiti javnom objavom metodologije izrade pristupačnih internetskih stranica, što će moći koristiti svi oni koji svoja web mjesta žele učiniti što pristupačnijima, uvažavajući prikupljena znanja i potrebe osoba s invaliditetom tijekom istraživanja. „HAKOM kao regulator koji uz temeljne zadaće posebnu pažnju posvećuje i ranjivim skupinama korisnika, od djece, osoba starije životne dobi do osoba s invaliditetom, uvijek želi sa svojim partnerima, u ovom slučaju s FER-om, dati dodatnu vrijednost svojim projektima i učiniti ih što korisnijim za čitavo društvo, a ne samo za HAKOM“, izjavio je ovom prilikom Miran Gosta, ravnatelj HAKOM-a.

Skup je bio i mjesto razmjene iskustava predstavnika udruga osoba s invaliditetom i operatora kako bi se kontinuiranim dijalogom napravili pomaci u pristupačnosti pristupa uslugama digitalnog društva, a državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić je okupljenima održao prezentaciju o Zakonu o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora, koji obuhvaća oko 2300 različitih internetskih stranica u Republici Hrvatskoj i daje jasne rokove do kad one moraju biti pristupačne za sve, uključujući i osobe s invaliditetom i teškoćama prilikom pristupa digitalnim sadržajima na internetu.  

Više o Pristupačnom web sjedištu može se naći na 

http://usluge.ict-aac.hr/pristupacni-web-2/o-projektu/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Osidd0
  • Zagreb Osidd7
  • Zagreb Osidd6
  • Zagreb Osidd5
  • Zagreb Osidd4
  • Zagreb Osidd3
  • Zagreb Osidd2
  • Zagreb Osidd1

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Osobe s invaliditetom