Ostanite doma

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Ostanite doma

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
03.2020

Ostanite doma

i pišite tekst za HNK u Zagrebu
Ostanite domaHnk u zagrebu
 

Zbog novonastale situacije uzrokovane virusom COVID-19, HNK u Zagrebu pomiče rok za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta od 1. travnja na 15. svibnja 2020. godine pod geslom Ostani doma i piši tekst za HNK.

Natječaj je prije nekoliko mjeseci pokrenulo Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kako bi potaknulo dramske pisce na pisanje dramskih tekstova vjerujući kako bez suvremenih domaćih dramskih tekstova nema ni posve artikuliranog nacionalnog kazališta. Za potpunu sliku suvremenoga hrvatskog kazališta koje je zanimljivo domaćoj, ali i europskoj publici, potrebni su suvremeni hrvatski dramski tekstovi ispisani imperativom vremena i prostora u kojem živimo.

Na natječaj se mogu prijaviti autori s prebivalištem u RH ili s hrvatskim državljanstvom, a prijavljeni dramski tekstovi moraju biti prikladni za izvođenje na velikoj pozornici HNK u Zagrebu. Pobjednički tekst bit će postavljen na sceni HNK u Zagrebu i u izvođenju ansambla Drame HNK u Zagrebu. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije izveden, objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor se može prijaviti s jednim dramskim tekstom.

Uvjeti natječaja ostali su isti s iznimkom da je zbog preporučenih mjera sigurnosti dovoljno tekst s naznakom za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta te podacima o autoru (ime i prezime, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu drama@hnk.hr.

O pobjedničkom tekstu odlučit će ocjenjivački sud Drame HNK koji čine intendantica Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan i dramaturginja Mirna Rustemović.
Pobjednički tekst bit će otkupljen za 50 tisuća kuna, a taj iznos obuhvaća i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje pobjedničkog teksta tijekom sezone 2020/2021. godine u produkciji HNK u Zagrebu.

Zadnjih godina se pokazalo se da je suvremeno dramsko pismo kod nas odlično prihvaćeno, za razliku od većine europskih pozornica koje s tim imaju problem jer publika nekako bolje prihvaća poznate klasične tekstove. Upravo potaknuti činjenicom da publika dolazi u velikom broju i prepoznaje suvremenu domaću dramu, HNK u Zagrebu je odlučio pozvati sve pisce da napišu komad koji će biti izveden na velikoj pozornici HNK.

Ovo je prvi put nakon pedeset godina da je HNK u Zagrebu objavio natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta. Na zadnjem natječaju kojem je povod bilo otvorenje novoobnovljene zgrade HNK 1969. godine, pobjednički tekstovi su bili Noć štakora Zore Dirnbach i Puntari, hahari i jen šašavi pop Ante Krpotića.

Zato nemojte propustiti ovu priliku, ostanite doma i pišite tekst za HNK u Zagrebu!

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hnk u zagrebu
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Ostanite doma