OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKA

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
01.2020

OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKA

tko je rodočelnik kadrovske korupcije u Hrvatskoj?
OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKAFoto promo transparency international hrvatska
 

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, na crvenom tepihu visoko podignutih ruku dočekuje političku  vrhušku iz europskog vijeća u Zagrebu. Taj događaj koji se događa inercijom a ne zaslugom naših političara kako nastoje prikazati još jednom nažalost pokazuje kako je naš premijer kadrovski korumpiran. Bespotrebna raskoš i sjaj kojom se navodno trebamo pokazati i ostaviti dobar utisak kao domaćini prelazi granice skromnosti i dobrog ukusa.

Osobito je to lako dokazati kad se usporede predsjedanja drugih država ili recimo nama najbliže Slovenije koja iz pouzdanih izvora nije toliko razbacivala s troškovima i nudila lažni skaj i blještavilo. Bolje bi bilo kada bi po prvi puta smo čuli iz novinskih priloga i izvještajima europskim ministrima ponudili nešto potpuno drugo. Pri tome mislimo na svjetske pokazatelje upravljanja (Worldwide Governance Indicators) i podatak da u 6 kategorija nikako ne možemo biti zadovoljni našim položajem. Ili manje poznatim javnim podatkom da je Sper banka dobila nagodbom 40 mlrd. kuna od Agrokora, a da je proveden stečaj iznos bi bio upola manji.

Kome je ova ruska banka zahvalila nije teško pogoditi? No saga o bivšem Agrokoru nije gotova jer je jedan fond započeo otkup dionica pojedinih poduzeća i možemo očekivati tužbe protiv Republike Hrvatske i izgubljene sporove što će ponovno sve platiti porezni obveznici. Možda bi europsku vladu zanimalo i nešto više o intimnoj prijateljici visokopozicioniranog  političara (nekad se nazivalo ljubavnica) zbog koje je kaku kažu u bolnici Sestara milosrdnica žurno promijenjeno Upravno vijeće? No o tome neće u Zagrebu narednih 6 mjeseci biti ni riječi ali o delicijama koje će se servirati i kako napuniti EU proračun i pri tome što više podijeliti zastupnicima i članovima Europske komisije vodit će se žestoke rasprave.

Možda im ipak realnu situaciju i stvarno stanje približi performans Milana Bandića koji se odvija u neposrednoj blizini zasjedanja europskih političara. Osobito ako pridobije značajniju podršku građana Zagreba. Ne treba zaboraviti kako je ne tako davno Pernar nasilnijim putem u odnosu na ovo postavljeno šatorsko naselje zadavao glavobolje tadašnjim političarima. U svakom slučaju ne bi željeli biti u koži aktualnog gradonačelnika jer trenutačno ne vidimo kako bi mogao adekvatno odgovoriti na bunt koji je protiv njega usmjeren. Bojimo se jedino da ne dođe i do fizičke ugroze pojedinaca jer mafijašima ništa nije strano. Tako je već bilo neobjašnjivih zapaljenja, eksplozija guma, prometnih nezgoda i sličnih organiziranih slučajnih ekscesa.

Možda je o tome gradonačelnik pričao u loži Hrvatskog narodnog kazališta s državnim odvjetnikom i time ujedno pridonio uštedi državnom proračunu jer neće trebati još jednom dolaziti na ispitivanje kao okrivljenik. U svakom slučaju ovaj veliki propust i gaf državnog protokola koji bi trebao završiti ostavkom čelnog čovjeka i sankcijama u ovoj službi završio je samo nemuštim priopćenjem da se raspored slagao prema rangu državnih dužnosnika.

Tko je taj rang napravio i vidio te ima li više osoba u rangu u kojem se nalazi državni odvjetnik i gradonačelnik nikome nije poznato. No lako se može zaključiti kako i u protokolu rade uhljebi i podobni dok za sposobne i stručne mlade ljude ne preostaje nište drugo nego da svoju profesionalnu karijeru i znanje nude izvan svoje domovine. I tamo u velikom broju slučajeva  pokažu svoje znanje i sposobnost čime dodaju novu vrijednost drugoj državi umjesto onoj gdje su se školovali i odrasli.

napisao: Lazar Grujić dipl. oec. 

predsjednik Stranke umirovljenika

foto: 

Transparency international Hrvatska

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto promo transparency international hrvatska
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKA