OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKA

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
01.2020

OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKA

Što bi Matoš izjavio 2020 godine?
OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKAAntun gustav matos
 

Nakon par mjeseci predaha od ministarskih afera, uzrokovanih vjerojatno i predsjedničkim izborima, na svjetlo dana izbio je slučaj ministra zdravstva. Pri tome nije riječ samo kao u slučaju Tolušić u nesrazmjeru stečenih nekretnina i prihoda ili kao u slučaju Kuščević neprijavljivanje u imovinsku karticu već dodatno pogodovanje prijateljima u radu s ministarstvom. Vrlo jednostavno nije oportuno, moralno opravdano i etično da ne kažemo kažnjivo poslovati s prijateljevom firmom te od njega posuđivati novac.  Uz to dobili smo podatak i kako je ustaljena praksa da se  pumpaju cijene lijekova i opreme kako bi se pogodovalo  veletrgovcima pa možemo navesti primjer oksimetra kojeg bolnice plaćaju 1200 kuna a može se nabaviti za 250 kuna.

Nevjerojatno zvuči i činjenica da humanitarne akcije i donacije zdravstvenom sektoru stoga nisu od svih dobro prihvaćene jer se time narušava uhodani sustav provizija i naštimavanja natječaja. Stoga ukoliko ministar Kujundžić doista ima u sebi imalo kršćanskog duha na koji se znade često pozivati ne smije dvojiti niti trenutka i istovremeno dati ostavku. Time će pokazati barem djelić svoje pozitivne osobnosti i pružiti još jedan dokaz da odlični liječnici istovremeno ne moraju biti i uspješni ministri.

Sve u svemu potpuno je jasno da se sada svakom ministru ili istaknutom političkom dužnosniku može pronaći sličnih grijeha koje se objavljuju sukladno političkim potrebama. U tom kontekstu aktualni ministar zdravstva nije kriv za svoje postupke jer treba poći od sebe i pitati se tko ne bi tako postupio? Stoga je osnovni krivac za takvu situaciju sustav koji dopušta da se takve anomalije događaju, neadekvatno sankcioniraju ili prešutno vodi u zaborav nakon silaska s političke funkcije. Zar je potrebno podsjećati na Čobankovićevo guljenje krumpira,  za ista nedjela odlazak u zatvor samo bivšeg gradonačelnika Vukovara, netransparentnu obnovu Gunje i okolnih sela, afere sa razdjelnicima…

Nažalost osim u političkom miljeu osobni interesi i pljačka su također svakodnevice pa tako možemo navesti primjer Hrvatske narodne banke koje je ponajmanje Hrvatska. izmišljaju se radna mjesta, postavljaju nesposobni kadrovi ne vodeći računa ni o čemu, pa ni o troškovima. Tako se u ovom nedodirljivom financijskom bastionu  uopće ne vodi o  troškovima, putuje se neprestano (guverner je 300 dana izvan Hrvatske)i u mnogim slučajevima nepotrebno, unajmljuju se poslovni prostori po visokim cijenama, kupuje se informatička oprema u milijunskim iznosima…

Navedeni podaci su javno dostupni  ali ne izazivaju reakciju iako smo svjedoci kako su pojedini saborski zastupnici ovih dana podigli u DORH-u optužnicu protiv HNB-a u nekom drugom kontekstu. No dug je put do stvarne slobode i neovisnosti naše domovine jer većina banaka, mirovinskih fondova, INA, koncesije za vodu, nekretnine uz obalu, Petrokemija, autoceste u Istri i Zagorju nisu u našim rukama. Njihovi vlasnici istovremeno imaju u svojim rukama dovoljan broj političara da nas vode žednima preko vode sve dok im je to u interesu. Tako je i ministar zdravstva negdje pogriješio i više ne treba svojim nalogodavcima koji su mu već pronašli zamjenu i ovih će ju dana ustoličiti kako bi se njihov plan provodio i dalje. A samo ministar Kujundžić zna gdje je pogriješio  i kome stao na žulj.

I tako će to ići u nedogled jer još je davno Matoš rekao kako  Hrvatska vidje puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda!

Zagreb, 26. 01. 2020. godine

napisao: Lazar Grujić dipl. oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Antun gustav matos

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › OSVRT STRANKE UMIROVLJENIKA