Otkriveno veliko vuneno

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Lip
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Otkriveno veliko vuneno

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
12.2019

Otkriveno veliko vuneno

božićno drvce ljubavi i zajedništva kao simbol kampanje Upletimo se
Otkriveno veliko vunenoKatarina milkovic romana galic milan bandic sandra kerovec marija talaja pavlic
 

Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama okupljene u humanitarnoj kampanji „Upletimo se“, u posljednjih su mjesec dana nekoliko puta pokazali kako žele i mogu pomagati drugim potrebitim skupinama, te da imaju snagu oko sebe stvoriti zajednicu ljudi čija ljubav prema dobrim djelima nadilazi granice Lijepe Naše. Članovi Udruge i Centra OZANA te Štrikeraj cafea, inspirirali su građane da svoje vrijeme provedu pletući i kukičajući vunene kvadrate kako bi od njih nastalo pregršt toplih deka za zagrebačke beskućnike.

U sklopu kampanje, jučer je na Europskom trgu predstavljen i simbol akcije, grandiozno vuneno božićno drvce ljubavi i zajedništva, visoko gotovo četiri metra, izrađeno upravo od dijela vunenih kvadrata pristiglih iz raznih dijelova Europe. Završnom događanju kampanje je prisustvovao i gradonačenik grada Zagreba, Milan Bandić.

 „Upletimo se“ je kampanja nastala iz naše neprekidne želje, i želje korisnika našeg Centra, osoba s intelektualnim teškoćama i djece s teškoćama u razvoju, da barem jednom godišnje pomažu nekome drugome. Ove godine, prepoznali smo potrebe zagrebačkih beskućnika i, želeći im zimu učiniti barem malo toplijom, krenuli raditi ono što najbolje znamo, plesti i kukičati vunene kvadrate koji će kasnije biti spojeni u tople deke. Dio tih kvadrata htjeli smo predstaviti javnosti kao simbol kampanje pa je tako nastalo i naše veliko božićno drvce ljubavi i zajedništva, naglasila je Sandra Kerovec, voditeljica projekta Štrikeraj cafe.

U sklopu kampanje „Upletimo se“ održane su brojne edukativna događanja za građane, Večer igle i vune na kojoj su članovi Udruge i Centra OZANA te Štrikeraj cafea podučavali zainteresirane svojim vještinama, javna tribina s temom „Pozitivni učinci pletenja i kukičanja na pojedinca i zajednicu“, a snimljeni su i počni video sadržaji s prikazanim osnovama pletenja i kukičanja, kao i svjedočanstva pojedinaca kojima su te vještine promjenile živote nabolje.

Prije svega, želim pohvaliti rad Udruge „OZANA“ koja se već 28 godina brine o djeci  s teškoćama u razvoju te o mladim i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama. Stotine vunenih kvadrata, od kojih je nastalo ovo božićno drvce bit će poseban simbol upravo ovdje, na Europskom trgu i našem će Adventu dati poseban sjaj i humanu notu. Čestitam još jednom Udruzi i Centru OZANA te Štrikeraj cafeu na ovom uspješnom projektu i neka ih bude još mnogo!“, pohvalio je inicijativu gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

Iako je otkrivanje božićnog drvca ljubavi i zajedništva završni događaj kampanje, Udruga i Centar OZANA te Štrikeraj cafe potiču građane i posjetitelje da se fotografiraju s božićnim drvcem ljubavi i zajedništva te putem hashtaga #upletimose dodatno povećaju svijest o kampanji i tako potaknu daljnje pletenje toplih deka za zagrebačke beskućnike. Svoje kvadrate građani mogu slati na adresu Štrikeraj cafea ili Udruge OZANA, a vještinu pletenja ili kukičanja svladati prateći jedan od

poučnih videa

izrađenih u sklopu kampanje „Upletimo se“. Oni koji žele, mogu se uplesti svaki radni dan od 14 do 20 sati u Štrikeraj cafeu (Vukovarska 235, Zagreb), dok oni iskusni s iglama za pletenje, kvadratiće 20 cm x 20 cm mogu donijeti na istu adresu ili poslati poštom.

Udruzi OZANA se možete javiti na strikeraj.cafe@gmail.com  ili na broj 01 8894 233, a više o akciji pronađite na

Facebooku  ili Instagramu

Udruge OZANA.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Milan bandic vjekoslav jovcic marija talaja pavlic
  • Zagreb Upletimo se otkrivanje bozicnog drvca ljubavi i zajednistva
  • Zagreb Katarina milkovic romana galic milan bandic sandra kerovec marija talaja pavlic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Otkriveno veliko vuneno