Otvoren natječaj

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
22:59
Pro
2019
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Otvoren natječaj

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
02
 
02.2019

Otvoren natječaj

za godišnju nagradu „Nikola Tesla - Genij za budućnost“
Otvoren natječajNikola tesla- genij za buducnost
 

U Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu, u utorak 29. siječnja u okviru Dana Nikole Tesle, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Goran Šarić svečano je otvorio natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla - Genij za budućnost“, a iz održanog programa izdvajamo panel diskusiju pod nazivom „Inovativni pristupi zaštiti okoliša i kakvoći življenja“.

Natječaj za ovu glasovitu godišnju nagradu otvoren je jubilarnu, desetu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Svi zainteresirani prijaviti se mogu od 1. veljače do 1. ožujka ove godine.

Prvo testiranje iz Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli održat će se 7. ožujka, a finalno testiranje 4. travnja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Otvorenje će biti popraćeno prigodnim programom.

Nagrada „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ bit će dodijeljena već tradicionalno 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije „Tesla&Friends“ kojom će se i ove godine obilježiti Dan Nikole Tesle - dana znanosti, tehnologije i inovacija i obljetnica rođenja Nikole Tesle.

U prigodnom programu otvorenja natječaja u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ okupljene su pozdravili Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja,  Edita Vujasinović , sveučilišna profesorica i Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla, a  voditeljica programa Ljiljana Vinković je pročitala pozdravni govor sveučilišnog profesora Bože Skoke, koji radi iznenadne spriječenosti nije mogao prisustvovati otvorenju natječaja. Prezentirala je i rad Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost u 2018. godini.

Otvorenju natječaja prisustvovali su i zamjenik veleposlanika Republike Češke, Slavomir Goga, predsjednica Transparency Internationala u Hrvatskoj, Davorka Budimir, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, Ivan Bračić, pomoćnik ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, Vilko Smrečki, izaslanica predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb, Maša Orlović, predsjednik Azijsko-Pacifičke gospodarske komore u Hrvatskoj i potpredsjednik Transparency Internationala u Hrvatskoj, Don Markušić i predsjednica Češke besede, Alenka Štokić.

U sklopu programa prikazan je kratki dokumentarno-dramski film „Tesla u Tesli”, školski projekt 1. tehničke škole Tesla autora Arona Đerđa i Vibora Krajne.

Otvorenje natječaja zaključeno je panel diskusijom „Inovativni pristupi zaštiti okoliša i kakvoći življenja“ koju je moderirala voditeljica programa, Ljiljana Vinković, a sudjelovali su poznati znanstvenik i štovatelj Nikole Tesle prof.dr.sc. Velimir Abramović iz Beograda, doc.dr.sc. Vinko Lešić, sveučilišni profesor iz Zagreba, Katarina Marković, viša savjetnica u Uredu ravnatelja NP Plitvička jezera, Ivan Jurešić, zamjenik direktora Ponikve Krk koji je uskočio umjesto prethodno najavljene Ive Labaš i Damir Seferović, direktor nabave tvrtke Include d.o.o. Okupljeni su se složili kako su izumi i otkrića Nikole Tesle ključni za razvijanje novih tehnologija za očuvanje okoliša i postizanje napredaka u  korištenju obnovljivih izvora energije. Zaključili su kako mnoge Tesline teorije i patenti koji nisu poznati široj javnosti, moraju postati dostupni znanstvenoj zajednici kako bi mogli napredovati na globalnoj razini i realizirati njegove inovativne ideje.

Okupljeni su se složili da bi se u školama i na fakultetima trebalo više govoriti o Teslinim otkrićima kako bi mladi mogli biti upoznati s njegovim razmišljanjima te iz njih crpiti inspiraciju za svoje izume. Moramo potaknuti stvaranje nove generacije mladih znanstvenika koji će svojim radom poboljšati kvalitetu života ljudi i očuvati naš planet.

Više o događanjima pogledajte na web stranicama

www.unt-genius.com i

www.tehnicki-muzej.hr.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Nikola tesla- genij za buducnost
  • Zagreb Nikola tesla- genij za buducnost 1
  • Zagreb Nikola tesla- genij za buducnost 2
  • Zagreb Nikola tesla- genij za buducnost 3
  • Zagreb Nikola tesla- genij za buducnost 4
  • Zagreb Nikola tesla- genij za buducnost 5

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Otvoren natječaj