Otvoren novi prostor

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
22:59
Velj
2020
28

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Otvoren novi prostor

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
01.2020

Otvoren novi prostor

Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu
Otvoren novi prostorOtvorenje novoga prostora ureda za studente s invaliditetom - ispred ureda
 

Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu od 23. siječnja 2020. djeluje u novom prostoru koji je smješten u Studentskom naselju „Stjepan Radić“, u prizemlju 12. paviljona.

Novi prostor Ureda za studente s invaliditetom uređen je i osmišljen na način da bude još pristupačniji i otvoreniji svojim korisnicima koji trenutno primaju neki oblik potpore ili realiziraju prava putem svojega statusa (prilagodbe u praćenju nastave i u polaganju ispita, vršnjačka potpora u akademskom okruženju, prilagođeni prijevoz, asistencija u studentskom domu i sl.). Potporu trenutno realizira oko 400 studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.

Na  temelju natječaja koji je proveo Studentski zbor Akademije likovnih umjetnosti,  izabrana je skica Nikoline Žabčić, studentice treće godine preddiplomskoga sveučilišnoga studija Animirani film i novi mediji, koja je oslikala dio prostora Ureda.

Novim se prostorom koji je smješten u okviru studentskoga doma, Sveučilište u Zagrebu kroz svoj Ured za studente s invaliditetom želi još više približiti studentima koji trebaju neki vid podrške te im time pomoći u njihovom studijskom procesu. Ured djeluje u okviru Središnjega ureda za studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu.

Ured  za  studente  s  invaliditetom  Sveučilišta u Zagrebu djeluje od  2007.  godine s   ciljem izjednačavanja  mogućnosti  i  osiguravanja  uvjeta  za  uspješno i kvalitetno  studiranje svih sadašnjih ali i budućih studenata s invaliditetom.

Ured je namijenjen svim studentima koji zbog bolesti, oštećenja ili poremećaja imaju  stalne, povremene ili privremene teškoće u realizaciji svakodnevnih akademskih   aktivnosti (studenti s oštećenjima vida, sluha, motoričkim, kroničnim, psihičkim  bolestima i poremećajima, specifičnim teškoćama u učenju kao što su npr. disleksija,  disgrafija i ADHD, te ostalim zdravstvenim stanjima i teškoćama koje mogu utjecati na tijek studiranja).

Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, otvorenju novoga prostora Ureda za studente s invaliditetom nazočili su prorektorica za studente,  studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, sanacijski upravitelj Studentskoga centra Zagreb Mirko Bošnjak, predstavnici Studentskoga doma „Stjepan Radić“, predstavnici fakulteta i akademija koje djeluju u okviru Sveučilišta u Zagrebu te brojnih institucija s kojima Sveučilište surađuje.

Podršku radu Ureda za studente s invaliditetom u novom prostoru dale su i predstavnica studenata s invaliditetom u Studentskom domu „Stjepan Radić“ Ana Mandić te studentice Mirna Brođanac, Lara Dabić i Anita Blažeković.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Otvorenje novoga prostora ureda za studente s invaliditetom
  • Zagreb Otvorenje novoga prostora ureda za studente s invaliditetom - ispred ureda
  • Zagreb Studentica alu nikolina zabcic u uredu za studente s invaliditetom suz ispred zida koji je oslikala

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Otvoren novi prostor