Otvorene prijave

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:59
Velj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Otvorene prijave

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
09.2019

Otvorene prijave

za nagrade najboljim hrvatskim poduzetnicama
Otvorene prijaveIvana matic
 

Na 5. dodjeli nagrada istaknut će se najbolje hrvatske poduzetnice u četiri kategorije. Ženska se poduzeća trenutačno lako pokreću, ali jako sporo razvijaju, pa su velika rijetka. Uz odgovarajuću potporu države poduzetnice bi imale veći utjecaj na gospodarski rast

               Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria otvorila je prijave za nagrade najboljim hrvatskim poduzetnicama 2019. godine.

               Dodjela tih nagrada ove će se godine održati peti put. Natječajem se ističe vrijednost poduzetnica za hrvatsko gospodarstvo i društvo, ali i motiviraju nove generacije žena da idu putem dobitnica nagrada.

Uspješne poduzetnice koje dobivaju nagrade za svoj rad, odlične su ambasadorice, ali i motivatorice ženskog poduzetništva. Vlastitim primjerom potiču žene da budu hrabrije i odlučnije na svojem putu k uspjehu”, kazala je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca koja predsjeda i dodjelom nagrada najuspješnijim poduzetnicama.

Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: Start-up poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine i Inspirativna poduzetnica godine. Kategorije se razlikuju po godinama rada poduzeća i broju zaposlenih. Za osvajanje najviše titule, tj. Inspirativne poduzetnice godine poduzeće treba bilježiti višegodišnji kontinuiran rast poslovanja.

„Nadamo se da ćemo imati sve više prijava u kategoriji za Inspirativnu poduzetnicu godine! Naime, u njoj su poduzetnice koje zapošljavaju više od deset ljudi i kontinuirano razvijaju posao. Takvih je trenutačno u Hrvatskoj malo i za svoj su uspjeh najčešće zaslužne same. Žene lako ulaze u poduzetništvo, ali teško razvijaju svoja poduzeća. Krajnje je vrijeme da država posveti pažnju ovom segmentu poduzetništva kako bi poduzetnice imale veći utjecaj na gospodarski rast, istaknula je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Ana Lisak, direktorica Cateringa Lisak koja je prošle godine ponijela titulu Inspirativne poduzetnice, trenutačno stanje u ženskom poduzetništvu Hrvatske smatra kontradiktornim.

„S jedne se strane na sva zvona priča o ženskom poduzetništvu, a s druge izostaju konkretni poticaji i pozitivno okruženje nužni kako bi se žene potaknulo na poduzetništvo. I dalje vjerujem da žene u poduzetništvo ulaze iz životne potrebe ili inata. Vrlo je malo onih koje u tu avanturu kreću studiozno. No, iskreno mislim da to i nije tako bitno! Važno je da se sve žene koje iskoračuju u poduzetništvo, oboružaju s mnogo strpljenja i dobre volje. Ako još imaju i financijsku potporu, utoliko bolje”, kazala je Ana Lisak.

Godinu dana prije nje Inspirativnom poduzetnicom godine proglašena je Josipa Maslać-Petričević, direktorica Naftaline. Utjecaj nagrade osjetila je u svim segmentima života.

„Utjecaj nagrada iznenađujuće je velik! Na moju su nagradu pozitivno reagirali kako kupci, taka i dobavljači. Oni su nam, kao izraz poštovanja, omogućili i bolje uvjete. Ono što je mene osobno posebno dirnulo, jest reakcija mojih najbližih. Osjetila sam njihov ponos! Bilo mi je to životno priznanje za trideset šest godina rada, ali i veliki poticaj za dalje“, ispričala je Josipa Maslać-Petričević.

Obje će laureatkinje ove godine biti u ocjenjivačkom sudu natječaja za najbolje poduzetnice.

Prijave za nagrade primaju se putem internetske stranice mreže Women in Adria do 1. listopada. Dodjela nagrada održat će se 5. studenoga u Zagrebu.

Zlatni sponzori izbora najboljih hrvatskih poduzetnica su Seat, A1 i Raiffeisen banka, srebrni Financijska agencija i Unicredit Leasing, a partner Crowe Croatia.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Gordana deranja
  • Zagreb Ivana matic
  • Zagreb Josipa maslac petricevic
  • Zagreb Ana lisak

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Otvorene prijave