PAMPERS I UNICEF

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
06:43
Kol
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › PAMPERS I UNICEF

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
02.2019

PAMPERS I UNICEF

OPREMILI 13 JEDINICA INTENZIVNOG NEONATALNOG LIJEČENJA U HRVATSKOJ - DONACIJA VRIJEDNA 450.000 KUNA
PAMPERS I UNICEF mg 8966
 

U sklopu kampanje „Dodir koji život znači” Pampers je osigurao 450.000 kuna za opremu koja će olakšati boravak roditelja s djecom na svih 13 odjela intenzivnog neonatalnog liječenja i njege diljem Hrvatske. Kampanju su zajednički pokrenuli Pampers i UNICEF kako bi što većem broju prijevremeno rođenih beba u Hrvatskoj pružili mogućnost za ostvarivanje bliskosti s roditeljima kroz poticanje kontakta koža-na-kožu i hranjenje majčinim mlijekom.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece, od čega njih do 400 treba posebnu njegu i podršku. Prijevremeno rođene djevojčice i dječaci prve tjedne života, a ponekad i mjesece, moraju provoditi na jedinicama intenzivnog neonatalnog liječenja kako bi dobili najbolju moguću skrb koja im je potrebna u prvim, najtežim danima. Kontakt s roditeljima i hranjenje majčinim mlijekom među ključnim su faktorima za njihovo preživljavanje i oporavak.

S ciljem stvaranja uvjeta za kvalitetniji i duži boravak roditelja s djecom Pampers i UNICEF opremili su odjele intenzivnog neonatalnog liječenja pomagalima koja omogućuju kontakt koža-na-kožu i podržavaju hranjenje majčinim mlijekom. Donirana oprema uključuje fotelje, gnijezda za nedonoščad, jastuke za dojenje, marame za ostvarivanje kontakta koža-na-kožu, izdajalice i čašice za hranjenje, naprave za mjerenje razine buke te zaslone za osiguravanje privatnosti djeci i roditeljima, čarapice i kapice za nedonoščad. 

„Naši najmlađi sugrađani, prijevremeno rođene djevojčice i dječaci, kao i njihovi roditelji trebaju našu podršku kako bi lakše prebrodili izazovne trenutke. Blizak kontakt roditelja s djecom i hranjenje majčinim mlijekom pomaže i djeci i roditeljima. Djeca se brže oporavljaju i ranije mogu napustiti bolnicu, a roditelji su mirniji kada dio dana mogu provesti sa svojom bebom, što im omogućava i da se lakše nose sa situacijom koju najčešće nisu očekivali. Iako su do sada napravljeni znatni pomaci u kvaliteti skrbi za prijevremeno rođenu djecu, potrebe za dodatnim ulaganjima i dalje postoje, jer roditelji nemaju svagdje jednake mogućnosti za ostvarivanje bliskosti sa svojim djetetom. Zato smo zahvalni Pampersu što je prepoznao važnost ulaganja u skrb o najmlađoj djeci i podržao UNICEF u osiguravanju opreme koja će pomoći bržem oporavku prijevremeno rođenih beba”, istaknula je v. d. predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđica Ivković.

Kampanja „Dodir koji život znači” započela je u siječnju 2018. godine, uoči Međunarodnog dana zagrljaja, kada je Pampers fotografirao zagrljaje građana i pretvorio svaki zagrljaj u jednu kunu donacije za pomoć prijevremeno rođenim bebama. U drugoj fazi kampanje, koja je trajala do 30. lipnja 2018. godine, Pampers je od svakog prodanog paketa pelena u Hrvatskoj donirao dvije kune za projekt.

„Kada smo predstavili ovu kampanju prije godinu dana, nadali smo se da ćemo prikupiti dovoljno sredstava za opremanje svih 13 intenzivnih neonatalnih odjela. Zahvaljujući velikom odazivu naših kupaca, prikupljeno je 450.000 kn, i danas možemo ponosno reći da je napravljen značajan pomak u stvaranju uvjeta za kvalitetniju brigu o prijevremeno rođenim bebama. Naša je želja, kao društveno odgovorne kompanije, da nastavimo raditi na projektima unapređenja infrastrukture koja će roditeljima olakšati svakodnevnu brigu o bebama, a njima omogućiti sretniji i zdraviji razvoj”, izjavila je Lana Zanne Latos, generalna direktorica P&G-a za Hrvatsku i Sloveniju.

O Pampersu:

Pampers je najprodavanija svjetska marka dječjih pelena. Već više od 40 godina Pampers pomaže poboljšati živote beba, male djece i roditelja koji se brinu za njih kompletnom linijom pelena, pelena gaćica i maramica namijenjenih svakom stupnju razvoja bebe. Zahvaljujući istraživanjima koja traju već četiri desetljeća, napornom radu i predanosti, Pampersova je obitelj u samom vrhu svjetskih marki dječjih pelena. Za više informacija molimo posjetite

www.pampers.com.hr .

O UNICEF-u:

UNICEF promiče prava i dobrobit svakoga djeteta u svemu što radi. Zajedno s partnerima djeluje u 190 država svijeta te pomaže pri promicanju, zaštiti i ostvarivanju prava sve djece, a osobito najranjivijih i isključenih.

Za više informacija molimo posjetite

www.unicef.hr .

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb mg 8966
 • Zagreb mg 8986
 • Zagreb mg 9010
 • Zagreb mg 9024
 • Zagreb mg 9100
 • Zagreb mg 9118
 • Zagreb mg 9138
 • Zagreb mg 9172
 • Zagreb mg 9187
 • Zagreb mg 9209
 • Zagreb mg 9214
 • Zagreb Img 6435
 • Zagreb mg 8973
 • Zagreb mg 8995
 • Zagreb mg 9013
 • Zagreb mg 9076
 • Zagreb mg 9110
 • Zagreb mg 9123
 • Zagreb mg 9151
 • Zagreb mg 9177
 • Zagreb mg 9198
 • Zagreb mg 9213
 • Zagreb Img 6380
 • Zagreb Img 6437
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › PAMPERS I UNICEF