Pelješac u Zagrebu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
22:59
Sij
2020
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Pelješac u Zagrebu

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
01.2018

Pelješac u Zagrebu

vinska kušaonica
Pelješac u ZagrebuVina matkovic
 

1.veljače 2018. u restoranu Klub književnika u Zagrebu održat će se prvo organizirano predstavljanje peljeških vina i vinara, u organizaciji udruge Vinoljupci. Manifestacija započinje u 19 sati, a osim u biranim vinima posjetitelji će moći uživati u slasnim (slanim i slatkim) zalogajima i živoj glazbi.

„Naša je novogodišnja odluka da nastavimo oduševljavati posjetitelje naših manifestacija i sve vinoljupce. Stoga smo izuzetno ponosni što se prvo organizirano predstavljanje peljeških vinara u Zagrebu događa upravo u 'režiji' Vinoljubaca.“ – istaknula je Irena Lučić, glavna organizatorica projekta, te napomenula kako je riječ uglavnom o malim pelješkim vinarijama čija je vina teško, ako ne i nemoguće pronaći i kušati u Zagrebu. Manifestacija je organizirana u suradnji s udrugom „Plavac mali – Pelješac“ te uz potporu općina Janjina, Orebić i Ston.
Na manifestaciji „Pelješac u Zagrebu“ zagrebačkim vinoljupcima i brojnim turistima predstavit će se ukupno devet peljeških vinarija. Jasno je da u ovoj predivnoj vinskoj priči glavnu ulogu ima plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta. No pronaći će se tu i drugih autohtonih sorti, desertnih vina i zanimljivih kupaža.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz ukusne slane i slatke zalogaje. „Bit će to pravi mali godišnji odmor, na kojem ćemo zajedno prizvati u sjećanje mirise mora i soli.“ – poručuju iz udruge Vinoljupci. Udruga aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno šest open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način.

Da spomenuti koncept nailazi na izvrsne reakcije posjetitelja, pokazuje i činjenica da je festival „Winelovers' Street“, održan u Kurelčevoj ulici u lipnju 2017.godine, posjetilo više od 2000 posjetitelja. Udruga je nedavno osnovala Klub vinoljubaca u koji svakodnevno pristižu novi članovi. „Nakon što smo u srpnju 2014. organizirali prvi open-air vinski festival, postalo nam je jasno kako smo pogodili pravu nišu“ – pojasnila je Irena Lučić, tajnica udruge i voditeljica Kluba. „Želja nam je bila napraviti manifestaciju lišenu formalizma, a koja ipak poštuje vinske standarde i potiče potrošače na edukaciju o vinu. Taj, kao i narednih sedam vinskih open-air festivala organizirali smo s ciljem da hrvatska vina i vinare približimo novoj, mladoj vinskoj publici.

Shvatili smo da generacija mladih potrošača izuzetno respektira hrvatska vina te da je željna edukacije i druženja, ali na ponešto drugačiji - urban, opušten i neformalan način. Takav pristup, u kojem su svi dobrodošli, neovisno o vinskoj stručnosti i predznanju, provlači se kroz sve naše aktivnosti. Klub vinoljubaca logičan je korak dalje u tom smjeru.“

Dodatne informacije o manifestaciji i radu udruge potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Dingac skaramuca
  • Zagreb Irena lucic vinoljupci (foto julio frangen)
  • Zagreb Peljesac u zagrebu vizual1
  • Zagreb Vina matkovic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Pelješac u Zagrebu