People Conference:

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Svi
2020
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › People Conference:

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
05.2017

People Conference:

kako se prilagoditi radnome mjestu u budućnosti?
People Conference:People visual
 

Što roboti imaju s rastućom nezaposlenošću? Kako to da čak polovici poslova u svijetu prijeti zamjena robotom i je li to zastrašujuće kako zvuči? Na ta i slična pitanja odgovorit će konferencija ‘People’ koja će se održati u Kraš Auditoriumu u Zagrebu  4. svibnja.

Konferencija u goste dovodi tri uvažena stručnjaka za navedena područja - Carsten Beck iz Danskoga Instituta za budućnost održat će predavanje o robotici i automatizaciji radnih mjesta, dok će Marjaana Manninen, savjetnica iz Finskoga odbora za obrazovanje, s prisutnima podijeliti svoja iskustva o uvođenju novog obrazovnog modela koji za cilj ima odgojiti radnike prilagođene promjenama u budućnosti.

Švedska je već uvela šestosatno radno vrijeme i stručnjaci se slažu da je produktivnost radnika izraženija nego tijekom klasičnoga, osmosatnog radnog vremena. O toj gorućoj temi govorit će švedska parlamentarka Annika Lillemets, jedna od najvećih kritičara švedske vlade.

Cilj Infoarene nije samo promovirati konferenciju kao organizator, već otvoriti vrata diskursu o važnim životnim i radnim temama kao što je ravnoteža između posla i života, automatizacija poslova, umjetna inteligencija na radnome mjestu, te, u konačnici, gdje je tu čovjek, u svijetu koji više liči na znanstvenofantastičan film nego na uobičajenu svakodnevicu. 

U svijetlu javne rasprave o prijedlogu Strategije socijalne skrbi u sklopu koje bi u Hrvatskoj od 2021. mirovinu mogli dobivati svi građani bez obzira na to jesu li radili ili ne, bit će riječi o prigodnoj temi – univerzalnom temeljnom prihodu (basic income) koji bi trebao zamijeniti socijalnu pomoć (uz koju se vežu negativne konotacije u društvu) i smanjiti klasne razlike.

Stremljenje ravnoteži između života i posla danas je dominantno među radnicima, pogotovo među pripadnicima mlađe generacije, takozvanim Millennialsima. Tu je važan upravitelj (manager) koji treba znati upravljati ljudskim resursima na potpuno nov način. Cilj nam je informirati i uključiti širu javnost u ovaj diskurs i potaknuti razmišljanja o prioritetima (novac ili slobodno vrijeme?).

Osim regularnih kotizacija Infoarena nudi i Young&Eager kotizacije po povoljnoj cijeni čime se želi osim stručnjaka privući i studente, mlade profesionalce te sve zainteresirane da sudjeluju u ovom interaktivnom događaju i nauče kako uspješno ostvariti suživot s umjetnom inteligencijom i ostalim novim trendovima u svakodnevnom poslu.

Sve informacije i obrazac za registraciju: http://infoarena.hr/people-conference-zagreb-2017/

Pridružite nam se i na Facebooku: https://www.facebook.com/LIFEConferences/?hc_ref=SEARCH&fref=nf    

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb People visual

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › People Conference: