Pere Eranović priča viceve

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Pere Eranović priča viceve

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
05.2020

Pere Eranović priča viceve

posljednji u nizu od 33 korona-videa
Pere Eranović priča viceveHnk split
 

Pere Eranović priča viceve. Mladi glumac Hrvatskog narodnog kazališta Split uoči prve predstave u kazalištu nakon 11. ožujka tako humorom zaključuje niz od 33 kraća videa raznovrsnih formi i sadržaja kojima su se umjetnici splitskog teatra obraćali svojoj publici tijekom prinudne razdvojenosti.

19. ožujka, na dan kad su proglašene mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o ograničavanju društvenih okupljanja, glazbenici Orkestra HNK Split obratili su nam se glazbom koju su svirali u svojim domovima uz slogan Can’t Stop the Art i pozdrav do što skorijeg viđenja u kazalištu. U istom su duhu slijedile objave glumaca, plesača, opernih solista i zborista, učesnika radionice dramskog pisanja Marulićevih dana. Labuđe jezero Eve Karpilovske objavljeno je na kazališnim društvenim mrežama kao online premijera, a violist Pavel Kandrusevich u jednom od svoja dva videa predstavio nam se kao skladatelj. Glumci su nam se prigodno obratili povodom Dana kazališta, plesači su na Međunarodni dan plesa uživo održali virtualni zajednički klas otvoren za sve zainteresirane na kazališnoj Facebook stranici, polaznici moderne grupe Baletnog studija podijelili su s nama svoj film. Glumci su govorili poeziju i lijepu književnost, Elvis Bošnjak vlastitu poeziju. Arijana Čulina humorom je pristupila aktualnim korona-problemima i to kroz formu stand-upa kao i pjevanja duhovitog prepjeva popularne Tijardovićeve arije, dok se dramaturg Jasen Boko prisjetio događaja s jednog od svojih putovanja na koji ga je situacija u kojoj smo se našli podsjetila. Na inicijativu Elvisa Bošnjaka naši su umjetnici u svim svojim porukama pozivali sve nas da se pridružimo humanitarnoj akciji splitskog Crvenog križa za financijsku pomoć najpotrebitijima pogođenim krizom zbog korone.

Video-poruke objavljivane su na kazališnoj Facebook stranici i YouTube kanalu, a do brojnih gledatelja širom Hrvatske dolazili su i putem brojnih web-portala i programa televizijskih kuća koji su ih u svojim emisijama prikazivali gledateljima. Doseg ovih objava na Facebook stranici i gledanja na YouTube kanalu HNK Split bio je veći od od 370 tisuća.

Na početku tjedna u kojem ćemo, kao prvi u novim okolnostima, tri puta izvesti komičnu dramu Laponija zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u izradi ova 33 video-uratka, svima koji su ih gledali, reagirali i komentirali. Svi oni su svoju ljubav prema kazalištu sjedinili u moto #CantStopArt.

Video Pere Eranovića možete pogledati i sa svojim čitateljima i gledateljima podijeliti na adresi
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hnk split
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Pere Eranović priča viceve