Plavi planet 2

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:51
Ruj
2020
18

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Plavi planet 2

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
04.2018

Plavi planet 2

BBC-jeva uspješnica od subote na HTV-u
Plavi planet 2Bbc-ijeva serija plavi planet 2 (4)
 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) od subote 7. travnja s početkom u 20.05 prikazuje dokumentarnu seriju BBC-a Plavi planet 2 (eng. Blue Planet 2). U sedam nastavaka serija pruža vrhunsko filmsko iskustvo i vodi gledatelje u čarobnu pustolovinu kroz najveće, ali i najslabije istraženo područje našega planeta – oceane. „Hrvatska radiotelevizija tradicionalno gledateljima donosi vrhunski izbor najboljih svjetskih dokumentarnih programa.

To je razlog zašto smo otkupili i novu sezonu sjajne BBC-jeve serije Plavi planet. Naime, otkad je godine 2001. prikazana prva sezona te serije, naše se razumijevanje života u podmorju potpuno promijenilo. Putujući od ledenih polarnih mora do blistavoga plavetnila koraljnih atola, serija će podijeliti s gledateljima ta zapanjujuća otkrića. Domaćin je slavni sir David Attenborough, producent Mark Brownlow, a izvršni producent James Honeyborne“, najavljuje HRT-ova urednica u odabiru stranoga programa Mira Vočinkić te dodaje kako će Plavi planet 2, pobuđujući divljenje i strahopoštovanje, gledateljima među ostalim otkriti dosad nepoznata mjesta, predstaviti karizmatične nove likove i otkriti iznenađujuće nove oblike životinjskoga ponašanja. „Tako će i gledatelji Hrvatske radiotelevizije subotom na Drugome programu Hrvatske televizije imati prigodu, primjerice, upoznati neobične hobotnice koje vrebaju u dubinama Antarktičkoga oceana, vidjeti kako divovska riba ulua hvata pticu u letu i biti na leđima kita ubojice koji se zabija u jato riba”, ističe Mira Vočinkić.

U prvome nastavku pod naslovom Jedan ocean gledatelji će imati prigodu vidjeti kako su sva bića na Zemlji na milosti oceana i njegove životvorne moći jer je ocean svjetski aparat za održavanje života. U drugome nastavku pod naslovom Dubina doznat ćemo kako životinje opstaju u dubini oceana u kojemu su uvjeti veoma nepogodni za opstanak. Treći nastavak Koraljni grebeni gledatelje će uvesti u vrtlog energije i šarenilo boja. Koraljni grebeni, naime, podsjećaju na kaotični velegrad, pa će gledatelji moći pratiti kako se vrste bore za svoje mjesto u najnaseljenijemu mjestu u oceanu.

Nastavak Veliko plavetnilo prikazat će pučinu oceana koji je nepregledna morska pustinja, a taj zahtjevni okoliš od životinja traži vrhunsku izdržljivost i inteligenciju, a u nastavku Zelena mora gledatelji će vidjeti čaroban svijet u kojemu žive morska stvorenja – impozantne prašume i prostrane ravnice prekrivene morskim cvjetnicama. Nastavak pod naslovom Obale upoznat će gledatelje s bojnim poljem jer kako bi opstale na crti bojišta koja razdvaja dva vrlo različita svijeta, životinje moraju biti otporne, ali i dosjetljive.

Naš plavi planet nastavak je u kojemu će gledatelji vidjeti koliko se ocean brzo mijenja, a autori će u njemu postaviti i pitanje je li prekasno da ga spasimo.

Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) subotom od 20.05 druga sezona hvaljene BBC-ijeve dokumentarne serije Plavi planet bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. Podrobniji podatci o programskim sadržajima Hrvatske radiotelevizije nalaze se na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr.

Administrator: Koraljka Dilić, kdilic@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb Bbc-ijeva serija plavi planet 2 (1)
 • Zagreb Bbc-ijeva serija plavi planet 2 (2)
 • Zagreb Bbc-ijeva serija plavi planet 2 (3)
 • Zagreb Bbc-ijeva serija plavi planet 2 (4)
 • Zagreb Bbc-ijeva serija plavi planet 2 (5)
 • Zagreb Bbc-ijeva serija plavi planet 2 (6)
 • Zagreb Hrt-ova urednica u odabiru stranoga programa mira vocinkic (3)
 • Zagreb Sir david attenborough

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Plavi planet 2