Poduzetništvu Petrinje

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Lip
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Poduzetništvu Petrinje

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
04.2017

Poduzetništvu Petrinje

od sada velika potpora i kroz besplatne edukacije u suradnji Grada Petrinje i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra
Poduzetništvu PetrinjeGradonacelnik darinko dumbovic i voditeljica sanela dropulic
 

„Grad Petrinja danas je u samom vrhu, ako ne i prva lokalna sredina u Hrvatskoj koja izdvaja čak 5 posto svog proračuna za poticaje u poduzetništvu. Dio njih svakako će biti usmjereno na edukacija za sve poduzetnice i poduzetnike, kao i one koji to žele biti, a koje će biti besplatne za krajnje korisnike. Drago nam je da i Grad Petrinja postao Grad prijatelj ženskog poduzetništva, te da ćemo u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centra provoditi taj projekt“ – kazao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljene edukacije koje počinju 16. svibnja u ovom gradu te  kojih će do kraja ove godine biti ukupno deset.

Grad Petrinja bilježi rast udjela poslovnih aktivnosti poduzetnica i poduzetnika u BDP-u grada, a posebno raduje i činjenica kako se mnogi mladi ljudi, nakon srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja odlučuju otvarati vlastite tvrtke i obrte. Na taj način ne samo da osiguravaju svoje radno mjesto, nego ne žele otići iz Hrvatske u potrazi za boljom sutrašnjicom, dodao je gradonačelnik.

Edukacije su u cijelosti besplatne za sve sudionike, a financiraju se iz proračuna Grada Petrinje, te će obrađivati nekoliko aktualnih tema iz dijapazona poslovnog zanimanja budućih i sadašnjih poduzetnika. Riječ je o projektu Grad prijatelj ženskog poduzetništva kojeg je inicirao i provodi Virtualni ženski poduzetnički centar.

Prvi su to u Europi u sklopu projekta Grad - prijatelj ženskog poduzetništva, prepoznali i pridružili se organizaciji besplatnih edukacija gradovi Lipik, Nova Gradiška i Zaprešić, a od 2017. godine pridružila im se i Petrinja. Interes budućih polaznika u ovom gradu, poduzetnica i poduzetnika je i iznad očekivanja, što dovoljno govori kolika je potreba za besplatnim edukacijama kada su u pitanju poduzetnici i svi oni koji će to tek postati.

„O poduzetništvu se ne uči u osnovnim i srednjim školama, a tek rijetko i nedovoljno na fakultetima. Većina poduzetnika "sam je svoj majstor", iako su edukacije u ovom dijelu gospodarskih aktivnosti neophodne tijekom cijelog radnog vijeka. Stoga je naglasak projekta Grad - prijatelj ženskog poduzetništva, kojeg provodi Virtualni ženski poduzetnički centra u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave poput Grada Petrinje, stavljen upravo na organizaciju i provedbu besplatnih edukacija za sve poduzetnike, ali i one koji će to tek biti“ – istaknula je na konferenciji za novinare Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

O važnosti edukacija za poduzetnike, posebice one koji dolaze iz srednjih škola i s fakulteta, govorio je mladi poduzetnik Fran Poštenjak iz Jastrebarskog, koji iako još studira ima svoju tvrtku. Ovaj prvi hrvatski doktor za drveće svoju je egzistenciju usmjerio prema poduzetništvu, te nakon brojnih edukacija stekao potreba znanja da u njemu i uspije.

Edukacije u Petrinji bavit će se temama poput motivacije na poduzetništvo, upoznavanja trendova na tržištu, te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu, usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti, kao i upoznati s trendovima budućnosti, uz osnove računovodstva i pisanja projekata za EU fondove, digitalni marketing i komunikaciju, te unapređenje prodajnih tehnika, prijeko potrebnih svakom poduzetniku.

Prva edukacija bit će 16. svibnja, a uručenje certifikata polaznicima planirano je za prosinac 2017. kada se održava posljednje od deset dogovorenih predavanja u ovoj godini u Petrinji.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Gradonacelnik darinko dumbovic i voditeljica sanela dropulic
  • Zagreb Sanela
  • Zagreb Petrinja
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Poduzetništvu Petrinje