POETSKO POSLIJEPODNE: Predstavljanje romana Vr’dolska žeđa

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
12

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › POETSKO POSLIJEPODNE: Predstavljanje romana Vr’dolska žeđa

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
18
 
04.2013

POETSKO POSLIJEPODNE: Predstavljanje romana Vr’dolska žeđa

Petak, 19. 04. 2013. u 18,30 sati, Hrvatski kulturni klub, Trg maršala Tita 10, (ulaz u MUO desno podrum)
POETSKO POSLIJEPODNE: Predstavljanje romana Vr’dolska žeđaVrdolska zed svetkovina
 

Hrvatskom kulturnom klubu, u podrumu Muzeja za umjetnost i obrt u sklopu  Glazbeno-poetsko poslijepodneva Svetkovina ruža moći ćete uživati u predstavljanju romana Vr'dolska žeđa Dragice Zeljko Selak. Roman će predstaviti novinarka Ivona Jakić. Sa autoricom Dragicom Zeljko Selak razgovarat će  profesorica Maja Miljković, dopredsjednica udruge Svetkovina.

Roman "VR'DOLSKA ŽEĐA" objavljen u nakladi Matice hrvatske Split i "Naših ognjišta" - Tomislavgrad (Split, 2011.), a u 2012. godini bio je na 13 i 14 mjestu "50 NAJČITANIJIH KNJIGA U HRVATSKOJ" ( izvještaj Hrvatskog knjižničarskog društva).

Svoje impresije o romanu napisala je i časna sestra Anka PETRIČEVIĆ (S. Marija od Presvetog Srca):

Kroz ovaj realističan roman tako se vjerno odražava povijesna, društvena-socijalna stvarnost... Ona -autorica, poput reflektora osvjetljuje s jedne strane zavičaj pun svježine i ljepote, njegove moralne vrline, ali i poroke koji su postupno, pod utjecajem grada, uvlače i truju zdrave iskonske snage, a s druge strane otkriva stvarnost velegrada, njegovu zatrovanu atmosferu, grad bez duše, bez unutarnjeg, duhovnog života i ideale. I tom gradu suprostavlja selo s čistom prirodom i svježinom... Psihološka obrada je tako vjerna i detaljno strukturirana, kao i ambijent, atmosfera-objektivna stvarnost, i to pod vjersko- kršćanskim i duhovnimk vidom, socijalno-društvenih, psihološko-filozofskim. A oslikavanje stvarnih zbivanja sadašnjosti, kroz subjektivna proživljavanja, daju djelu pečat trajnosti.Jer u djelu je sačuvana osnaovna težnja: težnja za IDEALOM i vjera u taj Ideal.

DRAGICA ZELJKO SELAK, spisateljica, objavila je dvije zbirke pjesma: "Žena zemlja i leptir" (Matica hrvatska, Imotski 1995.) i "U pokorama" (Dom kulture Zvonimir Solin, 2005.); roman "Vr'dolska žeđa" (Matica hrvatska Split i "Naša ognjišta" Tomislavgrad, 2011.) U pripremi su joj crtice "Kako da te zovem" i zbirka duhovne poezije "Žižak u tami". Zastupljena je u petnaestak zbornika, te u zborniku: "Sto hrvatskih pisaca, Matica hrvatska Zagreb, 1991., i antologiji "Hvaljen budi, Gospodine moj - Sveti Franjo u hrvatskom pjesništvu" (ALFA i Vijeće Franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Zagreb, 2009.) Urednica je niza knjiga. Svoje pjesme, tekstove, prikaze, osvrte, kritike, putopise, reportaže, razgovore, članke objavljuje u raznim tiskovinama. Za promicanje kulturno-umjetničkog stvaralaštva među mladima, za izuzetno zalaganje u čuvanju i stalnom poticanju otkrivanja naše-povijesne, prostorne i duhovne -baštine dodijeljeno joj je književno priznaje "Sida Košutić" -2002. i priznaje "Hrvatskoj vjerni sinovi" - 2003. godine.

Svetkovina nastavlja i širi aktivnosti izrasle iz ciklusa glazbeno-poetskih poslijepodneva Svetkovina ruža po istoimenoj pjesmi Tina Ujevića, koja se održavaju u Hrvatskom kulturnom klubu od 2009. godine, po ideji prof. Žanine Bilić koja je bila i organizator i glazbenik izvođač. Dopredsjednice udruge su: Magdalena Ujević Bošnjak, Maja Miljković i Tatjana Burić, a predsjednica Žanina Bilić.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Vrdolska zed svetkovina
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › POETSKO POSLIJEPODNE: Predstavljanje romana Vr’dolska žeđa