POSLUŠAJTE KAKO OSOBE

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › POSLUŠAJTE KAKO OSOBE

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
11.2019

POSLUŠAJTE KAKO OSOBE

BEZ GLASNICA PJEVAJU UZ HRVATSKU OPERNU DIVU
POSLUŠAJTE KAKO OSOBEZbor optimisti i tamara
 

ANTONELLA MALIS I ZBOR LARINGEKTOMIRANIH OPTIMISTI NAJAVLJUJU BOŽIĆNU BAJKU

Zajedno smo glasniji i bolje nas se čuje moto je zbora laringektomiranih Optimisti i misao vodilja iz koje crpe inspiraciju. Ove hrabre ljude nedostatak glasnica nije spriječio da pjevaju i svojom ljubavi prema glazbi inspiriraju sve koje ih poslušaju. Ovih se dana Optimisti intenzivno pripremaju za humanitarni koncert Božićna bajka Malis Antonelle Glasom od srca za osobe bez glasnica na kojem će biti gosti.

Antonellin koncert održat će se u četvrtak 28. studenog od 20 sati, a Optimisti će se pridružiti opernoj divi na pozornici Hrvatskog glazbenog zavoda. Dio prihoda od koncerta namijenjen je Klubu laringektomiranih Zagreb.

''Prvi susret sa zborom Optimisti dogodio se u proljeće ove godine na jednom koncertu gdje sam i ja nastupala kao gošća. Promatrajući njih kako pjevaju bez glasnica u glavi su mi se počele vrtiti misli poput: koliko sam zahvalna na svome glasu, na svom zdravlju i pitanje koliko smo uopće svjesni svi zajedno kako bi život izgledao bez njega!'' – opisuje svoj prvi susret s Optimistima operna diva Antonella Malis te dodaje: ''Glazbom i pjevanjem se prenosi radost života, a Optimisti nam najbolje to pokazuju. Dio te radosti prenijet ćemo svima na koncertu kojem se jako veselim!''

Laringektomirani su osobe koje su operacijom, uglavnom zbog raka grla, izgubili svoj prirodni način govora. Takve okolnosti mnoge bi razumljivo bacile u očaj te je važno pokazati da se i bez grkljana može živjeti sretno i kvalitetno. Upravo s tim ciljem je logopedica Tamara Živković Ivanović 2007. godine osnovala zbor Optimisti, prvi ali ne i jedini takav u Hrvatskoj. Optimisti su tijekom 12 godina djelovanja svoju poruku inspiracije i ljubavi prema glazbi prenijeli diljem Hrvatske, ali i šire.

''Optimisti su prvi hrvatski zbor laringektomiranih, a članovi su si sami dali ime jer zbor vide kao svoju pobjedu, bijeg iz depresije i pomicanje granica. Nastupali smo u televizijskim emisijama te festivalima u Hrvatskoj i Europi, a o nama je izvjestio i CNN. Unatoč tom iskustvu, Optimisti se vesele nastupu s Antonellom, ovo će nam biti prvi nastup s jednom opernom divom i zahvalni smo joj što nas je prepoznala i otvorila svoje srce. Njih 14 predstavit će više od 1000 laringektomiranih i poručiti im kako gubitak grkljana nije kraj života nego početak promijenjenog ali novog. Upravo je ova poruka jedan od najvažnijih ciljeva zbora.'' – ističe osnivačica i voditeljica zbora Optimisti, logopedica Tamara Živković-Ivanović.

Božićna bajka Malis Antonelle Glasom od srca za osobe bez glasnica naziv je koncerta koji će spojiti božićnu radost i pomaganje potrebitima. Na dvosatnom koncertu Antonella će izvesti repertoar omiljenih božićnih i popularnih pjesama u svom, posebnom aranžmanu. Uz Optimiste, s Antonellom će nastupiti i glazbenica Danijela Pintarić, pijanistica Katarina Krpan te gost iznenađenja. Božićnu čaroliju upotpunit će i dizajn prostora koji potpisuje Tanja Medanić, Hrvatica čije su ideje oduševile Houston u Texasu gdje živi i radi.

Ulaznice za koncert koji uključuje večeru po cijeni od 320 kuna mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda od ponedjeljka do petka od 18 do 20 sati. Koncert se održava u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba.

Kako zvuči proba Antonelle Malis i zbora Optimisti pogledajte

 ovdje.

Foto: G.I.Tepeš i Optimista

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hzl 23052019    0008
  • Zagreb Zbor optimisti i tamara
  • Zagreb Antonella malis 2
  • Zagreb Antonella malis 1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › POSLUŠAJTE KAKO OSOBE