Potpisan povijesni

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Ruj
2020
24

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Potpisan povijesni

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
12.2019

Potpisan povijesni

ugovor za Šumarski fakultet u Vinkovcima
Potpisan povijesniPotpisivanje svi
 

U Maloj županijskoj vijećnici Palače Srijem svečano su potpisani Sporazum i Ugovor za pokretanje dislociranog preddiplomskog stručnog studija drvne tehnologije Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji će od akademske godine 2020./2021. moći upisati i studenti u Vinkovcima.

Sporazum i Ugovor u ime dekana Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tibora Penteka je potpisao prodekan Stjepan Pervan, u ime Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić, u ime gradonačelnika Grada Vinkovaca Ivana Bosančića, zamjenica gradonačelnika Kata Krešić i u ime Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj direktor Ivan Ambroš.

Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci će sufinancirati studij Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a Centar kompetencija će i dalje nastaviti s operativnom podrškom cjelokupnom procesu povezivanja gospodarstva sa znanosti na način da će organizirati praktičnu nastavu na lokacijama lokalnih tvrtki, koje su iskazale svoj veliki interes za ovim studijem.

Svečanom potpisu ugovora još su nazočili i voditelj studija Šumarskog fakulteta Krešimir Greger, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro, upravitelj Uprave šuma podružnice Vinkovci Hrvatskih šuma Damir Dekanić, predsjednik Drvnog klastera Slavonski hrast i predsjednik Uprave Spačve d.d. Josip Faletar, direktor Bjelin Otok d.o.o. Vladimir Bataković, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Drago Žagar, direktorica Razvojne agencije Grada Vinkovaca VIA d.o.o. Mirta Štrk, ravnatelj Drvodjelske tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac, zamjenica ravnatelja Poljoprivredne šumarske škole Vinkovci Ružica Zucić, te ostali predstavnici Hrvatskog šumarskog instituta, Agro-klastera d.o.o., Razvojne agencije VSŽ, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

„Ponosan sam što ispred Šumarskog fakulteta svjedočim povijesnom događaju za ovu regiju i za Vinkovce u kojem će ovaj dislocirani stručni studij drvne tehnologije, omogućiti da se u ovome kraju zadrže ljudi i dobiju mogućnost dodatnog školovanja, te se kroz suradnju s industrijom i lokalnom zajednicom sirovina s ovoga područja tu i zadrži, oplemeni i donese financijsku i drugu korist kao finalni proizvod“, istaknuo je prodekan Stjepan Pervan, koji je kroz prezentaciju predstavio studij.

Župan Božo Galić je tom prigodom izjavio: „Naše planove ostvarujemo, a jedan od kamenčića u tom mozaiku je i otvaranje stručnog studija drvne tehnologije u Vinkovcima. Logično je da se takav studij otvori u našoj županiji jer mi imamo najbolju i najkvalitetniju sirovinu u Hrvatskoj.“

“Činjenica da mladi čovjek može iz svoga mjesta ili iz neposredne blizine studirati je neprocjenjiva i stoga mi u Gradu Vinkovcima iskazujemo svoje veliko zadovoljstvo”, zaključila je zamjenica gradonačelnika Grada Vinkovaca Kata Krešić.

„Danas je povijesni dan za šumarstvo i drvnu industriju Vukovarsko – srijemske županije, jer će studij drvne tehnologije od sljedeće godine biti na raspolaganju našim srednjoškolcima, kako bi i oni mogli pridonijeti dizanju vrijednosti ove šume koju imamo da ne ostane samo na primarnoj preradi, nego da govorimo o proizvodima visoke dodane vrijednosti i visokog stupnja finalizacije.

Zahvaljujem se svima na izvrsnoj suradnji jer ovo je rezultat zajedništva i predanog dugogodišnjeg rada svih ovdje nazočnih, kao i onih koji nisu mogli biti danas s nama. Ovo je povijesni uspjeh za Vukovarsko-srijemsku županiju s kojim ništa ne prestaje, već počinje, jer nas čeka još puno posla.“ kazao je Ivan Ambroš, direktor Centra kompetencija Vinkovci.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Svi
  • Zagreb Naslovna
  • Zagreb Potpisivanje svi

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Potpisan povijesni