Potpisan Sporazum

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
15

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Potpisan Sporazum

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
02.2020

Potpisan Sporazum

o financiranju vatrogasne djelatnosti
Potpisan SporazumImg 2664
 

Danas je u prostorijama Državne vatrogasne intervencijske postrojbe u Splitu  potpisan Sporazum o financiranju vatrogasne djelatnosti za aktivnosti opremanja i aktivnosti osposobljavanja vatrogasnih zajednica za razdoblje 2020. do 2023. između Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva poljoprivrede.

Sporazum su potpisali ministrica poljoprivrede Marija Vučković i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.  Potpisivanju Sporazuma nazočili su državni tajnik Tugomir Majdak, pomoćnica ministrice Jelena Đugum, pomoćnik ministrice Krunoslav Karalić, u ime župana splitsko-dalmatinskog Damir Gabrić i Tomislav Đonlić,  pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalni dio Tomislav Vuko te županijski vatrogasni zapovjednici.

Potpisanim Sporazumom definiraju se sredstva koja će se koristiti za poslove obavljanja vatrogasne djelatnosti i to za aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica iz namjenskog prihoda – sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma. Pravo na sredstva ostvaruju sve vatrogasne organizacije prema stupnju njihove opremljenosti, površini šuma i šumskih zemljišta te prema stupnju ugroženosti od požara za područje nad kojim provode vatrogasnu djelatnost, a koje utrđuje Vatrogasni stožer Hrvatske vatrogasne zajednice.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zahvalio se ministrici Vučković na potpori i suradnji koja se ukazuje vatrogascima. Naime, prije nekoliko dana potpisan je Sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova o nabavi 94 vatrogasna vozila, a današnjim potpisivanjem Sporazuma nastavlja s opremanjem vatrogastva. –Sredstva koja će se ostvariti ovim Sporazumom uvelike će doprinijeti još većoj sigurnosti i ovim putem se zahvaljujem ministrici Vučković na potpori i suradnji. Hrvatska vatrogasna zajednica je središnji državni ured za vatrogastvo i nastojat ćemo s kontinuiranm opremanjem cjelokupnog vatrogasnog sustava”, kazao je Tucaković. Dodao je i kako se zajedničkoj suradnji jedinica lokalne i područne samouprave i države vatrogasci zajedničkim snagama kontinuirano opremaju.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pozdravila je nazočne u ime Ministarstva poljoprivrede te zahvalila svojem prethodniku Tomislavu Tolušiću, predsjedniku HVZ-a Anti Sanaderu na postignutoj dobroj suradnji između Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva poljoprivrede.

  • Povećala su se izdvajanja za vatrogastvo i nabavke su se nastojale objediniti. Imali smo dva ugovora za 2018. i 2019. gdje su ukupna ulaganja u vatrogastvo iznosila 57 mil kuna. Šume su naše najveće bogatstvo, a vaše aktivnosti u zaštiti su nemjerljice stoga koristim ovu priliku da vas se zahvalim na svemu što radite.

Ministrica je dodala da Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske šume i Hrvatska vatrogasna zajednica kontinuirano rade na preventive, posebice postavljanjem video nadzora. Do sada je uloženo oko 20 mil kuna i postavljene su 92 kamere, a nastavit će se s ulaganjima.  

Šume su naše najveće bogatstvo i sve naše aktivnosti. Spremnost vatrogasaca i zahvaljujem na svemu što radite”, zaključila je ministrica Vučković.

foto press: Hrvatska vatrogasna zajednica

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Img 2640
  • Zagreb Img 2648
  • Zagreb Img 2664
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Potpisan Sporazum