Poziv na radionice

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:59
Velj
2020
17

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Poziv na radionice

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
08.2017

Poziv na radionice

”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017”
Poziv na radioniceRadionice
 

U rujnu 2017. u organizaciji HDLU Zagreb održati će se serija strukovnih radionica”Vizualne komunikacije i kulturni marketing  za profesionalne umjetnike 2017” (plakat – strip – ilustracija – karikatura – ručno rađena umjetnička knjiga), uz kreativnu kampanju i završnu izložbu polaznika radionica.

Radionice su besplatne i namijenjene su likovnim umjetnicima, članovima različitih strukovnih udruga, kao i umjetnicima koji nisu članovi udruga, ali aktivno djeluju na domaćoj likovnoj sceni, zatim studentima umjetničkih akademija i srodnih fakulteta, te svim onim kreativcima koji svoj rad, znanja i vještine žele plasirati na domaćem i stranom tržištu. Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na radionicama i popratnim programima do 5. 9. 2017. na mail hdlu.zagreb@outlook.com – uz prijavu je potrebno priložiti kratku biografiju i kontakt podatke, uz napomenu koji vas termini radionica zanimaju.

Umjetnici koji nisu u Zagrebu također mogu sudjelovati na radionicama, kroz kreativnu kampanju koja će se odvijati na blogu radionica, izradom i prezentacijom plakata koji tematiziraju položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj – više na linku, gdje možete vidjeti neke od već napravljenih plakata autora koji su preko ljeta sudjelovali u našoj kampanji: Robert Štimec, Dalibor Brlek Slavenski, Juraj Jonke, Dražen Pavlović, Alfred Freddy Krupa, Danko Merin, Krešimira Gojanović i Denis Kaplan.

Teme ovogodišnjih radionica:

– položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj
– umjetnik kao kreator medijskog sadržaja
– obrazovanje za kreativne i kulturne industrije
– promocija umjetnika i oblikovanje vizualnih materijala
– umjetnici na internetu 

Vrijeme održavanja:

1. radionica – subota, 9. 9. 2017. od 11 do 15 h
2. radionica – nedjelja, 10. 9. 2017. od 11 do 15 h
3. radionica – subota, 16. 9. 2017. od 11 do 15 h
4. radionica – nedjelja, 17. 9. 2017. od 11 do 15 h

Mjesto održavanja: Privatna škola s pravom javnosti LINIGRA, Gjure Szaba 4, Zagreb  (kod okretišta Črnomerec) – prostor je dostupan za osobe sa invaliditetom.

Plan i program radionica:

1. RADIONICA (subota, 9. 9. 2017. od 11 do 15 h):  Predavanje i praktični rad u okviru kojega će umjetnici kreirati umjetničke plakate i kreativnu kampanju na temu ”Položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj”, okrugli stol i savjetovanje sa umjetnicima, vezano uz donošenje novog Zakona za umjetnike u Hrvatskoj.

2. RADIONICA (nedjelja, 10. 9. 2017. od 11 do 15 h):  Kreativna kampanja na temu ”Položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj”, izrada umjetničkih plakata, stripova, ilustracija, karikatura, umjetničkih knjiga.

3. RADIONICA (subota, 16. 9. 2017. od 11 do 15 h):  Predavanje i okrugli stol na temu ”Umjetnik kao kreator medijskog sadržaja”, te praktični rad u okviru kojega će se umjetnici baviti temama promocije umjetnika na internetu (kreiranje umjetničkih blogova i portala) i oblikovanja vizualnih materijala (plakat, ilustracija, brošura).

4. RADIONICA (nedjelja, 17. 9. 2017. od 11 do 15 h):  Predavanje i okrugli stol o efikasnijem umjetničkom obrazovanju za kreativne i kulturne industrije, izrada umjetničkih plakata i ostalih vizualnih materijala na temu razvoja kreativnih i kulturnih industrija, položaja likovnih umjetnika i tranzicije umjetnika prema novim modelima kreativnog izražavanja.

Umjetnici će na radionicama dobiti besplatan materijal za rad i radnu skriptu, a svi radovi koji nastanu na radionicama ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017” biti će predstavljeni na blogu radionica, te na završnoj izložbi polaznika radionica.

Voditeljica i autorica radionica: Krešimira Gojanović, akademska slikarica i grafičarka, rođena je 1970. u Osijeku. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču. Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, fotografijom, ilustracijom, likovnom teorijom i likovnim marketingom, te organizacijom likovnih i dizajnerskih radionica za djecu i odrasle. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i slovenskog društva BMG za promociju turizma i umjetnosti. 2015. sa kolegama je osnovala novu strukovnu udrugu zagrebačkih likovnih umjetnika – HDLU Zagreb. Izlagala je na 48 samostalnih izložbi i 80-ak skupnih u zemlji i inozemstvu.

Suradnici na radionicama:

Robert Štimec rođen je u Pazinu 1956. godine. Po zvanju grafičar, a po statusu grafički i produkt dizajner. Bavi se fotografijom i grafičkim dizajnom, te dizajnira i izrađuje nakit u raznim materijalima. Sudjelovao je u brojnim umjetničkim i dizajnerskim projektima, umjetnički je voditelj zagrebačke galerije Crocrodeal, član ULUPUH-a od 1985. godine i HZSU-a od 1988., te dopredsjednik HDLU Zagreb.

Ivana Kolić osnivač je likovnog društva InArt, gdje je voditelj likovnih i kreativnih radionica od 2006. godine. Sudionik je niza kulturnih i humanitarnih projekata, od kojih je u više njih imala i ulogu organizatora. Osim slikarstvom, bavi se grafičkim dizajnom i ilustracijama. Autorica je mnogih grafičkih oblikovanja i dizajnerskih rješenja za potrebe tiska različitih publikacija, te vizualnih identiteta. Ilustratorica je osam edukativnih slikovnica za djecu, autor brošure za djecu ”Probudite kreativnost” (2010.), te autorica priručnika ”Umijeće gledam-crtam-slikam” u izdavanju. Član je strukovnog savjeta HDLU Zagreb od 2016. godine.

Radionice financijski podržava grad Zagreb.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Radionice

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Poziv na radionice