Poziv na radionice

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Ruj
2018
20

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Poziv na radionice

Zagreb Čitajte Pelikana
Zagreb Srednja europa
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
08.2017

Poziv na radionice

”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017”
Poziv na radioniceRadionice
 

U rujnu 2017. u organizaciji HDLU Zagreb održati će se serija strukovnih radionica”Vizualne komunikacije i kulturni marketing  za profesionalne umjetnike 2017” (plakat – strip – ilustracija – karikatura – ručno rađena umjetnička knjiga), uz kreativnu kampanju i završnu izložbu polaznika radionica.

Radionice su besplatne i namijenjene su likovnim umjetnicima, članovima različitih strukovnih udruga, kao i umjetnicima koji nisu članovi udruga, ali aktivno djeluju na domaćoj likovnoj sceni, zatim studentima umjetničkih akademija i srodnih fakulteta, te svim onim kreativcima koji svoj rad, znanja i vještine žele plasirati na domaćem i stranom tržištu. Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na radionicama i popratnim programima do 5. 9. 2017. na mail hdlu.zagreb@outlook.com – uz prijavu je potrebno priložiti kratku biografiju i kontakt podatke, uz napomenu koji vas termini radionica zanimaju.

Umjetnici koji nisu u Zagrebu također mogu sudjelovati na radionicama, kroz kreativnu kampanju koja će se odvijati na blogu radionica, izradom i prezentacijom plakata koji tematiziraju položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj – više na linku, gdje možete vidjeti neke od već napravljenih plakata autora koji su preko ljeta sudjelovali u našoj kampanji: Robert Štimec, Dalibor Brlek Slavenski, Juraj Jonke, Dražen Pavlović, Alfred Freddy Krupa, Danko Merin, Krešimira Gojanović i Denis Kaplan.

Teme ovogodišnjih radionica:

– položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj
– umjetnik kao kreator medijskog sadržaja
– obrazovanje za kreativne i kulturne industrije
– promocija umjetnika i oblikovanje vizualnih materijala
– umjetnici na internetu 

Vrijeme održavanja:

1. radionica – subota, 9. 9. 2017. od 11 do 15 h
2. radionica – nedjelja, 10. 9. 2017. od 11 do 15 h
3. radionica – subota, 16. 9. 2017. od 11 do 15 h
4. radionica – nedjelja, 17. 9. 2017. od 11 do 15 h

Mjesto održavanja: Privatna škola s pravom javnosti LINIGRA, Gjure Szaba 4, Zagreb  (kod okretišta Črnomerec) – prostor je dostupan za osobe sa invaliditetom.

Plan i program radionica:

1. RADIONICA (subota, 9. 9. 2017. od 11 do 15 h):  Predavanje i praktični rad u okviru kojega će umjetnici kreirati umjetničke plakate i kreativnu kampanju na temu ”Položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj”, okrugli stol i savjetovanje sa umjetnicima, vezano uz donošenje novog Zakona za umjetnike u Hrvatskoj.

2. RADIONICA (nedjelja, 10. 9. 2017. od 11 do 15 h):  Kreativna kampanja na temu ”Položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj”, izrada umjetničkih plakata, stripova, ilustracija, karikatura, umjetničkih knjiga.

3. RADIONICA (subota, 16. 9. 2017. od 11 do 15 h):  Predavanje i okrugli stol na temu ”Umjetnik kao kreator medijskog sadržaja”, te praktični rad u okviru kojega će se umjetnici baviti temama promocije umjetnika na internetu (kreiranje umjetničkih blogova i portala) i oblikovanja vizualnih materijala (plakat, ilustracija, brošura).

4. RADIONICA (nedjelja, 17. 9. 2017. od 11 do 15 h):  Predavanje i okrugli stol o efikasnijem umjetničkom obrazovanju za kreativne i kulturne industrije, izrada umjetničkih plakata i ostalih vizualnih materijala na temu razvoja kreativnih i kulturnih industrija, položaja likovnih umjetnika i tranzicije umjetnika prema novim modelima kreativnog izražavanja.

Umjetnici će na radionicama dobiti besplatan materijal za rad i radnu skriptu, a svi radovi koji nastanu na radionicama ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017” biti će predstavljeni na blogu radionica, te na završnoj izložbi polaznika radionica.

Voditeljica i autorica radionica: Krešimira Gojanović, akademska slikarica i grafičarka, rođena je 1970. u Osijeku. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču. Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, fotografijom, ilustracijom, likovnom teorijom i likovnim marketingom, te organizacijom likovnih i dizajnerskih radionica za djecu i odrasle. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i slovenskog društva BMG za promociju turizma i umjetnosti. 2015. sa kolegama je osnovala novu strukovnu udrugu zagrebačkih likovnih umjetnika – HDLU Zagreb. Izlagala je na 48 samostalnih izložbi i 80-ak skupnih u zemlji i inozemstvu.

Suradnici na radionicama:

Robert Štimec rođen je u Pazinu 1956. godine. Po zvanju grafičar, a po statusu grafički i produkt dizajner. Bavi se fotografijom i grafičkim dizajnom, te dizajnira i izrađuje nakit u raznim materijalima. Sudjelovao je u brojnim umjetničkim i dizajnerskim projektima, umjetnički je voditelj zagrebačke galerije Crocrodeal, član ULUPUH-a od 1985. godine i HZSU-a od 1988., te dopredsjednik HDLU Zagreb.

Ivana Kolić osnivač je likovnog društva InArt, gdje je voditelj likovnih i kreativnih radionica od 2006. godine. Sudionik je niza kulturnih i humanitarnih projekata, od kojih je u više njih imala i ulogu organizatora. Osim slikarstvom, bavi se grafičkim dizajnom i ilustracijama. Autorica je mnogih grafičkih oblikovanja i dizajnerskih rješenja za potrebe tiska različitih publikacija, te vizualnih identiteta. Ilustratorica je osam edukativnih slikovnica za djecu, autor brošure za djecu ”Probudite kreativnost” (2010.), te autorica priručnika ”Umijeće gledam-crtam-slikam” u izdavanju. Član je strukovnog savjeta HDLU Zagreb od 2016. godine.

Radionice financijski podržava grad Zagreb.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb Radionice
Zagreb 50 a burger champagne bar, classic burger
Zagreb 50 a burger champagne bar, korean chicken
Zagreb Aplikacija, foto sandro sklepic
Zagreb Bbq smoker, foto sandro sklepic
Zagreb Burger factory
Zagreb Cellar grill jameson burger
Zagreb Cellar grill, krema crni tartufi
Zagreb El toro, mihelj, original burger
Zagreb El toro, mihelj, supreme burger
Zagreb Glitter gin tonic rakijarnica mangosta 3
Zagreb Good food, the boss, for 4 person, 500g
Zagreb Good food, the boss, foto sandro sklepic
Zagreb Marin nekic kokteli 2, foto sandro sklepic
Zagreb Marin nekic kolkteli, foto sandro sklepic
Zagreb Mason, zidar, teran burger
Zagreb Nick colgan, foto sandro sklepic
Zagreb Novinari, foto sandro sklepic
Zagreb Pod zidom, jankovic slavonija burger
Zagreb Portal, foto sandro sklepic
Zagreb Rakijarnica mangosta, glitter gin tonic 2
Zagreb Rakijarnica mangosta, glitter gin tonic
Zagreb Rakijarnica mangosta, perko, glitter gin tonic
Zagreb Rougemarin, medak, alija sirotanovicburger, foto sandro sklepic
Zagreb The garden bar and kitchen, palfi, janjeci burger
Zagreb Toto s burger 2
Zagreb Toto s burger
Zagreb Ugostitelji, foto sandro sklepic
 
“Andy Warhol: Enter Into My Life” u ZadruŠpancirfest 2018.Zdravko Čolić, Arena Pula 18.08.ZEN In Business seminar Dragane Jovanović 23.-24.06. i 30.6.-1.7.u ZagrebuA. G. Matoš, četvrtak, 14. lipnja 2018. u 12 sati.Amir Alagić u Booksi 19. lipnjaDani Folke u Folnegovićevom naselju kvartovski festival Dani Folke 2018Kazalište GavellaZGK KOMEDIJA: ALPHONSINESTADION KRANJČEVIĆEVA: Prljavo kazalište
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
U kojoj od bivših republika, bivše SFRJ bi najradije danas živjeli?
 •   Slovenija
 •   Hrvatska
 •   BiH
 •   Crna Gora
 •   Srbija
 •   Makedonija
 •   U nijednoj
 
 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Poziv na radionice