Poziv za prijave na

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:07
Ožu
2020
28

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Poziv za prijave na

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
04.2017

Poziv za prijave na

rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2017. - rok za slanje prijava: 15. lipnja 2017.
Poziv za prijave naAkademie schloss solitude
 

POGON poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren od 28. travnja do 15. lipnja 2017., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.

Poziv je dio suradnje Pogona i Akademie Schloss Solitude kroz program razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima. U programu su dosad sudjelovali: Dan Boehl (USA),  Katerina Duda (HR),  Zvonimir Marčić (HR), Lan Tuazon (SAD), Iva Marčetić (HR), Sybille Neumeyer (DE) Ana Sladetić (HR), Ursula Achternkamp (DE), Vesna Vuković (HR), Roberto Santaguida (CA) i Maja Marković (HR) Jean-Lorin Sterian (RO). Program se provodi uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od tri mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1 100 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2 000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.
Od stipendista se očekuje: angažman na razvoju predloženog projekata tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Prijave moraju sadržavati:
● dopis o prijavi s kontakt podacima,
● životopis,
● pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada),
● kratki opis projekta kojeg autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).
Prijave moraju biti na engleskom jeziku.
Prijave se šalju isključivo elektronskom poštom na: rezidencija@upogoni.org
Od autora/ica će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Po završetku roka za prijave Povjerenstvo u sastavu: Luciano BasauriDafne BercIva MarčetićVesna VukovićDamir OčkoSonja Soldo, predložit će tri kandidata. Konačni odabir kandidata vrši se na Akademie Schloss Solitude.
Svi kandidati će o rezultatima poziva biti obaviješteni putem elektronske pošte na adresu koju navedu u prijavi najkasnije 45 dana od zatvaranja natječaja.

Akademie Schloss Solitude je javna zaklada iz Stuttgarta koja od 1990. provodi međunarodni interdisciplinarni program rezidencijalnih boravaka kroz koji svake godine tridesetak umjetnika dobiva mogućnost boravka i rada na Akademiji. U zadnjih 10 godina Akademie Schloss Solitude provodi program Eastern European Network u sklopu kojeg održava i razmjenu umjetnika s istočnoeuropskim kulturnim organizacijama i institucijama. Radi se o Centru za suvremenu umjetnost Ujazdowski u Varšavi, Joszef Attila Circle u Budimpešti, Inter Space Media Art Center u Sofiji teStanica Servis za savremeni ples u Beogradu. U tom programu razmjene do sada je sudjelovalo preko 30 umjetnika i umjetnica. Od 2009. godine u razmjeni sudjeluje i POGON.

Za sve dodatne informacije obratite se na:
Sonja Soldo
koordinatorica programa
rezidencija@upogoni.org
t: ++ 385 1 4682 463
m: ++ 385 1 91 4682 464

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Akademie schloss solitude

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Poziv za prijave na