Predstava „Puž“

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Predstava „Puž“

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
01.2018

Predstava „Puž“

oduševila male azilante
Predstava „Puž“Puz
 

Humanitarna akcija kojom je zagrebačko kazalište Mala scena započelo program u novoj godini ispunila je očekivanja te djeci azilanata omogućila priliku da sudjeluju u aktivnostima lokalne zajednice i na taj način uče hrvatski jezik. Nesebičnim činom kupnje ulaznica, zagrebačka publika pokazala je kako zaista ima veliko srce, dok se ekipa iz predstave „Puž“ odlučila odreći honorara i tako darovati predstavu najnevinijima - djeci azilanata koji se zbog nasilja u svojoj domovini danas nalaze daleko od svojeg doma, u Zagrebu. Nuri Al Ahmed, prevoditelj u Isusovačkoj službe za izbjeglice nam je rekao:

Hvala kazalištu Mala scena i Global Shapersima što su ovu predstavu poklonili malim tražiteljima azila koji su se u potpunosti uživjeli u scenu i glumce. Ovaj dolazak u kazalište za njih je bilo jedno novo iskustvo koje su prepričavali cijelo vrijeme prilikom povratka u Prihvatilište za tražitelja azila. Predstava je razigrala njihovu maštu, a druženja nakon ih je razveselilo. Drago mi što smo im mogli omogućiti radosnu subotu i potaknuli ih da budu kreativniji, otvoreniji, da uče i da upijaju razna pozitivna iskustva. U Isusovačkoj službi za izbjeglice rad s djecom nam je jedan od primarnih aktivnosti i iz toga razloga trudimo se kroz igru educirati djecu, učiti ih hrvatski jezik, kako se ponašati prema drugoj djeci, razvijati njihovu kreativnost i toleranciju. Dobrotvornom akcijom u organizaciji Male scene i udruge Global Shapers Zagreb, koja je već i ranije pomagala imigrantima u Hrvatskoj, skupljeno je 3.955,00 kuna koje će ovih dana biti donirane Isusovačkoj službi za izbjeglice čija je misija pratiti, služiti i zagovarati prava nasilno raseljenih osoba. Prihod će iskoristiti na nužne potrepštine koje će djeci azilanata omogućiti ljepši, lagodniji i kvalitetniji život.

Hvaljena predstava, autorice Maje Hrgović u režiji poznatog koreografa i redatelja Staše Zurovca, priča je o maštovitom dječaku koji u svemu što ga okružuje prepoznaje čaroliju života. Bajkovita i vizualno atraktivna predstava ispunjena glazbenim brojevima istoga dana proslavila je i 50. izvedbu nakon čega je uslijedilo druženje uz tortu koje je itekako razveselilo svu djecu, na što nam je jedanaestogodišnji Ali rekao:

Predstava mi se jako svidjela i sve sam razumio. Volim kada nas vode izvan Prihvatilišta na različite događaje i nadam se da ćemo uskoro ponovno ići gledati neku predstavu. Kada smo se vraćali kući, svi smo bili jako veseli i kada sam došao u Prihvatilište odmah sam roditeljima ispričao sve o dječaku u predstavi. Ovom prilikom zahvaljujemo sjajnoj publici - svima onim koji ste kupili ulaznice i tim hvalevrijednim činom učinili da petnaestak malih azilanata još dugo pamti prošlu subotu!

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Image 4
  • Zagreb Image 3
  • Zagreb Image 2
  • Zagreb Image1
  • Zagreb Puz
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › Predstava „Puž“