Predstavništvo Europske komisije

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Srp
2020
15

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Predstavništvo Europske komisije

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
03
 
05.2015

Predstavništvo Europske komisije

i Ured za informiranje Europskog parlamenta bogatim programom od 4. do 9. svibnja obilježavaju Dan Europe
Predstavništvo Europske komisijeEkpromo1
 

Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu i Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH svečano će obilježiti Dan Europe 9. svibnja. Tijekom Europskog tjedna od 4. do 9. svibnja organizirat će se raznovrsna događanja.

Program započinje u ponedjeljak, 4. svibnja kada će se u organizaciji Predstavništva Europske komisije održati Gradski fotosafari u centru Zagreba. Riječ je o nagradnom natjecanju čiji je cilj prikupiti slike zastava svih 28 članica Europske unije na lokacijama u centru Zagreba. Aktivnost počinje ispred Kuće Europe u Zagrebu u 16 sati. Najuspješnije sudionike očekuju zanimljive nagrade.

utorak, 5. svibnja Ured za informiranje Europskog parlamenta i Predstavništvo Europske komisije pridružuju se udruzi Hermes u organizaciji događanja pod nazivom „Model European Union“ u prostorijama Kuće Europe s početkom u 12 sati. Cilj je simulacija odlučivanja u Europskoj uniji. Simulacija je namijenjena prvenstveno mladima te svima koje zanima proces donošenja odluka u Europskoj uniji. Događanje, koje će trajati cijeli tjedan, u srijedu, 6. svibnja. bit će popraćeno i web‑streamingom, a odvijat će se u dvorani tvornice Kraš na adresi Ravnice 48, Zagreb.

Istog dana u Osijeku će se odvijati bogat program informativno-edukativnog sadržaja. U prostorijama Europskog dokumentacijskog centra u Osijeku, pri Pravnom fakultetu u Osijeku, Stjepana Radića 13, održat će se javna tribina „Erasmus - individualne mobilnosti“ s početkom u 11 sati. Nakon toga, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Gajev trg 3, u 13 sati predviđeno je otvaranje EU infokutka. Program u Osijeku završava okruglim stolom na Ekonomskom fakultetu s početkom u 14.30 na temu „Unija predrasuda“.

četvrtak, 7. svibnja s početkom u 18 sati u Kući Europe u Zagrebu OŠ Ivana Gundulića iz Zagreba predstavit će rezultate svog dvogodišnjeg rada na međunarodnom projektu Comenius pod nazivom „Healthy Picnic“. Škola je projekt uspješno provela u partnerstvu sa školama iz sedam zemalja EU-a. U zabavnom i edukativnom programu očekuje se sudjelovanje škola partnera iz europskih zemalja.

Istog dana u Puli u 12 sati voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević susrest će se s mladima iz Centra za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule u okviru događanja „Razgovarajmo o Europi“.

Istog dana u 11 sati Ured za informiranje Europskog parlamenta organizira i javnu tribinu „Uspješna Hrvatska za bolju Europu – od ideje do posla“ s temom start-up poslovanja u Hrvatskoj, a tom će se prilikom predstaviti i iskustva stranih državljana s poslovanjem u Hrvatskoj.

petak 8. svibnja u 10 sati u Kući Europe Predstavništvo Europske komisije u suradnji s Fakultetom za političke znanosti, Centrom za izvrsnost Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Europskim edukacijskim forumom organizira raspravu „Uključenost mladih u razvoj“koja će se odvijati u obliku tri panela.

Istog dana povjerenica Europske komisije za promet Violeta Bulc održat će u Ljubljani dijalog s građanima Europske unije. Predstavništvo Europske komisije osigurat će besplatan autobusni prijevoz od Zagreba do Ljubljane za zainteresirane građane iz Hrvatske.

Istog dana Ured za informiranje Europskog parlamenta organizira u Mađarskom institutu Balassi, Augusta Cesarca 10 u Zagrebu, s početkom u 11 sati javnu tribinu „Tolerancija, različitost, imigracija“. U sklopu tribine održat će se i projekcija dokumentarnog filma „Anima Hotel Europa“ o sudbini imigranata na Lampedusi.

Sam dan Europe 9. svibnja svečano će se obilježiti velikim događanjem na Trgu Europe u Zagrebu. Predstavništvo Europske komisije, Ured za informiranje Europskog parlamenta te Ministarstvo europskih i vanjskih poslova zajednički organiziraju gastronomsko-kulturno događanje „Zvuci i okusi Europe“ na kojem će se šesnaest zemalja Europske unije predstaviti svojim prepoznatljivim jelima i glazbom.

Program završava koncertom Jacquesa Houdeka na Trgu Europe koji počinje u 21 sat.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Ekpromo1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Predstavništvo Europske komisije