Preseljenje Klinike za dječje bolesti

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Srp
2020
13

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Preseljenje Klinike za dječje bolesti

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
01.2015

Preseljenje Klinike za dječje bolesti

postaje projekt od strateškog interesa RH u 2015. godini
Preseljenje Klinike za dječje bolestiMz010115
 

'Stručna javnost, liječnici i udruge roditelja već dugo upozoravaju kako je lokacija Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj bolnici u Zagrebu neprimjerena za potrebe liječenja naših malih pacijenata. Zato smo u Ministarstvu zdravlja odlučili Vladi Republike Hrvatske uputiti Zaključak kojim bi preseljenje Klinike na novu lokaciju postao projekt od strateškog interesa RH u 2015. godini', izjavio je ministar zdravlja Republike Hrvatske prim. dr. Siniša Varga prilikom današnjeg posjeta Klinici.

Ministarstvo zdravlja naručilo je u skladu s time i Inicijalnu analizu tzv. Nove klinike za dječje bolesti, kao i Procjenu vrijednosti nekretnina u Klaićevoj, ali i nedovršene Medikolove bolnice u Mandlovoj, kako bi projekt preseljenja doveli u što viši stadij dovršenosti.

Naime, zbog visoke faze izgrađenosti, Medikolova zgrada u Mandlovoj ulici u Zagrebu pokazuje se kao najpraktičnije rješenje za novu lokaciju Klinike, no ukoliko neće biti moguće Kliniku preseliti tamo, tražit će se nova lokacija.

Kada Ministarstvo financija i Ministarstvo pravosuđa, nakon procjene potraživanja Republike Hrvatske prema Medikolu i svojih procjena vrijednosti nekretnina dadu suglasnost za projekt, Ministarstvo zdravlja nastavit će s pripremama preseljenja na tu lokaciju. U protivnom, Ministarstvo zdravlja će u suradnji s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom tražiti druga rješenja za preseljenje, u Gradu Zagrebu, jer je nužno da Klinika za dječje bolesti dobije novu, bolju zgradu adekvatnu za skrb o djeci, naglasio je ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga.

'U nastojanjima da dugoročno riješimo pitanje lokacije i kapaciteta Klinike, imamo potporu struke i osoblja bolnice, udruga pacijenata poput Sanusa, Krijesnica i ostalih koje već dugo upozoravaju na probleme i nedostatke u bolnici, kao i zaposlenika same bolnice', izjavio je ministar zdravlja prim. dr. Varga prilikom obraćanja okupljenim zaposlenicima.

Upravo su oni dali jedinstveno mišljenje kako bi preseljenje Klinike osiguralo dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu djeci i mladima te omogućilo daljnji stručni razvoj i uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka. Dodatno, to bi omogućilo i primjenu suvremenih dostignuća medicinske znanosti i tehnologije kao i specifičnih nužnih oblika zdravstvene zaštite poput palijativne skrbi dječje dobi.

Nova Klinika za dječje bolesti trebala bi se prostirati na površini od sedamnaest tisuća kvadratnih metara, s četiri operacijske dvorane, još dvije operacijske dvorane za dnevnu kirurgiju, dvjestotinjak ležaja, objedinjenim hitnim bolničkim prijemom, te odjelima i pratećim službama.  

Financijski okvir bit će pripremljen nakon donošenja Zaključka i procjene vrijednosti svih nekretnina. Za navedeni projekt sredstva će biti osigurana iz sredstava EU fondova i Državnog proračuna sukladno dinamici realizacije.

Ministar je malenim pacijentima i njihovim liječnicima, kao i osoblju bolnice zaželio puno zdravlja i sve najbolje u novoj, 2015. godini. 

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Mz010115
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Preseljenje Klinike za dječje bolesti