Priče iz ateljea

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Tra
2020
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Priče iz ateljea

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
02.2020

Priče iz ateljea

predstavljanje knjige Aleksandre Puizina Vitez - subota, 15. 02. 2020. u 18.00 sati u Galeriji Vladimir Buzančić – Centar za kulturu Novi Zagreb
Priče iz ateljeaPrice iz ateljea
 

Predstavljanje knjige Aleksandre Puizina Vitez „Priče iz ateljea“

Predstavljanje će se održati u subotu, 15. veljače 2020. u Galeriji Vladimir Buzančić – Centar za kulturu Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 2, s početkom u 18.00 sati.

Aleksanda Puizina Vitez snimila je tijekom tri godine (1933-1955) niz razgovora s istaknutim hrvatskim umjetnicima koji su jednim dijelom emitirani u sklopu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija.

U knjizi Priče iz ateljea izdvojena su dvadesettri likovna umjetnika različitih likovnih opredjeljenja i izričaja koji su u proteklih pedeset godina, svaki ponaosob, obilježili likovni medij kojim se iskazuju. U knjizi su predstavljeni sljedeći umjetnici; akademski kipar Želimir Janeš, akademski kipar Kosta Angeli Radovani, slikarica Cata Dujšin-Ribar, fotograf Đuro Griesbach, akademski slikar Mladen Veža, akademski kipar Ivan Lesiak, akademski slikar Ivan Lovrenčić, akademski kipar Ante Starčević, fotografkinja Marija Braut, akademski slikar Fedinand Kulmer, karikaturist Ismet Ico Voljevica, slikar Ivan Lacković Croata, slikar Josip Generalić, akademski kipar Miro Vuco, akademska slikarica Renata Chalupa Prvan, fotografkinja Erika Šmider, slikar Ivan Antolčić, akademska slikarica i keramičarka Ljerka Njerš, akademska grafičarka Zdenka Pozaić, akademski grafičar Branko Vujanović, povjesničar umjetnosti Brano Horvat.

Priče iz ateljea širom otvaraju vrata čitatelju koji ne mora biti nužno poznavatelj likovnih umjetnosti, pa ni ljubitelj slikarstva i kiparstva. Spontanošću i otvorenim srcem umjetnici prisutni u ovoj knjizi zasigurno će oplemeniti dušu čitatelja, ponekad izazvati sjetu, ali svakako uliti nadu u dobro i plemenito. Knjiga je sastavljena od dvadesettri individualne, osebujne priče, ispričane u prvom licu umjetnika koje poznajemo iz kritika, eseja, monografija i enciklopedija, no ne poznajemo njihov govorni iskaz, njihovu misao, svjetonazore, odnos prema umjetnosti koju sami stvaraju. Knjiga ih predstavlja upravo u njihovim radnim prostorima – ateljeima Zagreba.

Aleksandra Puizina Vitez, slikarica i spisateljica. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn te diplomirala pedagogiju i potom bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Izlagala je samostalno i na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Autorica je ciklusa emisija u sklopu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija "Skica za monografiju" i "Priče iz ateljea" (1994-1995) kojima je urednica bila Seida Obarčanin Bukvić.

Ovu nadasve važnu knjigu možete nabaviti kod našeg uglednog nakladnika:

Srednja Europa d.o.o.

www.srednja-europa.hr

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Priceiz ateljea
  • Zagreb Price iz ateljea

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Priče iz ateljea