Projekt Novi susjedi

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Projekt Novi susjedi

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
05.2020

Projekt Novi susjedi

Centar za kulturu dijaloga i Islamska zajednica u Hrvatskoj nastavljaju sa stogodišnjom uspješnom praksom integracije
Projekt Novi susjediCkd
 

POČELA PROVEDBA PROJEKTA “NOVI SUSJEDI – UKLJUČIVANJE OSOBA S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM U HRVATSKO DRUŠTVO“

Centar za kulturu dijaloga i Islamska zajednica u Hrvatskoj nastavljaju sa stogodišnjom uspješnom praksom integracije, a ovaj put uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova i Fonda za azil, migracije i integraciju.

Projekt “Novi susjedi“ doprinosi punoj integraciji osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo kroz pružanje pomoći u uključivanju tih osobama u društvo, te kroz senzibiliziranje i jačanje svijesti dionika poput javnih službenika/ca, medija i lokalnog stanovništva u zajednicama u kojima se nastanjuju osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom. Projekt daje i pravu sliku integracije i interkulturalnosti hrvatskog društva. Projekt simboličnog naziva Novi susjedi nagovještava namjeru izgradnje dobrosusjedskih odnosa doseljenika i hrvatskog građanstva u lokalnim zajednicama. Projekt traje 36 mjeseci i provodi se na području cijele Republike Hrvatske.

Projekt potiče i razvija višedimenzionalni proces prihvaćanja i uključivanja azilanata i osoba pod supsidijarnom zaštitom u društvo usmjeravajući se na tri dimenzije: pravno-političku, društveno-ekonomsku i kulturno-religijsku. Puna integracija uključuje konzumiranje svih tih prava kao i stjecanje percepcije o prakticiranju različitosti u kulturnom, etničkom i vjerskom pogledu u društvu države primateljice. Voditelji/ce slučajeva u provedbi individualnih planova integracije i kulturni medijatori/ce podrška su osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom u ostvarivanju uspješne integracije u novo društvo.

Važna dimenzija projekta jeste osvještavanje uloge lokalne zajednice u integraciji i njeno aktivno uključivanje u proces, kao i preveniranje mogućnosti diskriminatornog postupanja lokalnih službenika/ca, stručnih djelatnika/ca i predstavnika/ca medija kroz razvoj njihovih kompetencija. Naglasak je na pružanju podrške, preveniranju i sprječavanju diskriminacije, ksenofobije i rasizma.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.446.184,87 kuna s PDV-om, a osigurana je putem Fonda za azil, migracije i integraciju koji financira 75% projekta, dok će Republika Hrvatska snositi 25% troškova vrijednosti projekta. U svojstvu odgovornog tijela za Fond za azil, migracije i integraciju je Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije Ministarstva unutarnjih poslova s kojim Centar za kulturu dijaloga usko surađuje u ovom projektu.

U sklopu projekta vodit će se aktivna medijska kampanja, okrugli stolovi i radionice te javni događaji koji imaju za cilj međusobno upoznavanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom i građana lokalnih zajednica, a kroz kontinuiranu suradnju, komunikaciju i podršku MUP-a RH, a u skladu s odrednicama EU o migracijskoj politici, Ženevskoj konvenciji i Konvenciji o pravima izbjeglica.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ckd
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Projekt Novi susjedi