Prostitucija i trgovanje ženama

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:51
Svi
2020
26

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Prostitucija i trgovanje ženama

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
12.2018

Prostitucija i trgovanje ženama

iskustva Francuske, Hrvatske i Njemačke, 03. prosinca 2018., 15-18h Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
Prostitucija i trgovanje ženamaBordell deutschland foto promo
 

Centar za žene žrtve rata - ROSA iz Zagreba i Ženska udruga „IZVOR“ iz Tenje u partnerstvu s Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, organiziraju okrugli stol na temu: „Prostitucija i trgovanje ženama: modeli zakonske regulative prostitucije i njihov utjecaj na društvo?“.

Prostitucija je društveno pitanje o kojem su zemlje, čak i unutar Europe, implementirale različita pravna rješenja. Štoviše, nekoliko je europskih zemalja posljednjih godina značajno promijenilo svoj pristup prema prostituciji. Na primjer, Njemačka je odlučila legalizirati prostituciju u siječnju 2002. godine, dok je Francuska u travnju 2016. godine donijela zakon koji dekriminalizira osobe u prostituciji, a kriminalizira kupce seksa. Nekoliko godina nakon provedbe ovih novih zakonskih okvira, koje se lekcije mogu izvući u Francuskoj i Njemačkoj? Na koji bi način ta usporedna analiza mogla doprinijeti raspravi u Hrvatskoj?

Cilj ovog događaja je naglasiti stvarnost položaja žena u prostituciji, isticanjem odnosa između prostitucije i trgovanja ženama, ali i posljedica na fizičko i psihičko zdravlje žena u prostituciji. U tu će svrhu nakon rasprave biti prikazan dokumentarni film Christiana P. Strackea "Bordel Deutchland".

Veleposlanica Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Corinne Meunier i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić prisutnima će se obratiti uvodnim govorom.

Laurence Rossignol, francuska zastupnica u Parlamentu i bivša Ministrica za obitelj, djecu i ženska prava, predstavit će glavne korake koji su doveli Francusku do usvajanja abolicionističkih zakona kao i zakonodavne popratne mjere za poticanje izlaska žena iz prostitucije.

Isabelle Collot, predsjednica francuske nevladine organizacije “Movement du Nid” će govoriti o učincima provedbe mjera Zakona, kao što su programi podrške izlaska iz prostitucije.

Dr. Ingeborg Krauss, njemačka psihologinja, predstavit će aktualnu situaciju u Njemačkoj, 17 godina nakon provedbe zakona kojim je liberalizirana prostitucija, kao i posljedice na fizičko i psihološko zdravlje žena u prostituciji.

Nela Pamuković iz Centra za žene žrtve rata – ROSA i Nikolina Zec iz Ženske udruge Izvor predstavit će situaciju u Hrvatskoj te glavne izazove s kojima se suočavamo u kontekstu sadašnjih zakonskih rješanja.

Hrvatska će uskoro biti u procesu izmjene zakona koji uređuje prostituciju. U tom kontekstu, ovaj okrugli stol ima za cilj poticanje javne rasprave oko važnih pitanja koja proizlaze iz prostitucije.

Centar za žene žrtve rata - ROSA i Ženska udruga Izvor se već dugi niz godina zalažu za nekažnjavanje žena u prostituciji i kriminalizaciju kupaca. Njihov je glavni cilj podići svijest donositelja odluka i društva o posljedicama usvajanja određenog modela regulacije prostitucije.

Bordel Deutchland – posao s prostitucijom čija se zarada broji u milijardama eura: u ovom dokumentarnom filmu, koji je bio nominiran za „Prix Europa“ 2018, autor istražuje zašto je Njemačka postala međunarodno središte za žene i djevojčice kojima se trguje u svrhu iskorištavanja u prostituciji. Film daje jasan uvid u povezanost svodništva, prostitucije i trgovanja ženama. Njemačka bilježi veliki porast broja žena u prostituciji - procjene se kreću od 400.000 do više od milijun žena u prostituciji koje su trenutno u Njemačkoj. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, oko 1,2 milijuna muškaraca svakodnevno kupuje seks.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Bordell deutschland  foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Prostitucija i trgovanje ženama