Prva javna kampanja

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ruj
2020
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Prva javna kampanja

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
08.2018

Prva javna kampanja

umjetničko nasljeđe Vere Dajht Kralj i dobrotvorni koncert 21.08. u Zagrebu
Prva javna kampanjaFoto janja franko
 

Prva crowdfunding kampanja Živog atelja Dajht Kralj je u tijeku, a njen cilj jest prikupiti sredstva za izdanje prve monografije te održavanje izložbe o javnoj skulpturi Vere Dajht Kralj, jedne od najvažnijih hrvatskih kiparica druge polovice 20. st.

Kakav je život živjela, takav je trag i ostavila: akademska kiparica Vera Dajht Kralj u svojem je povučenom ateljeu u zagrebačkoj Ilici stvarala preko 50 godina, no njen umjetnički i privatni život bio je vrlo inkluzivan. Na druženja u njezinom umjetničkom prostoru dolazili su ljudi iz svih sfera života te time stvarali dugotrajna prijateljstva i nove ideje. Njena umjetnička baština proglašena je zaštićenim kulturnim nasljeđem Republike Hrvatske.

Na tom tragu, nasljednici njezine umjetničke baštine pokrenuli su umjetničku udrugu kojoj je cilj očuvati i promovirati njenu ostavštinu te u modernim uvjetima i istom prostoru nadograditi tu pozitivnu priču.

Nakon više godina volonterskog rada i priprema, Živi atelje DK pokrenuo je prvu crowdfunding kampanju kojoj je cilj prikupiti sredstva za izdanje prve monografije te izložbe o njenim skulpturama u javnom prostoru. U sklopu kampanje nude se razne pogodnosti za pruženu podršku, a koje možete pogledati ovdje: https://igg.me/at/ZiviAteljeDK-Zbirka-VeraDajhtKralj 

Promocija prve monografije, ujedno i prva izložba iz fundusa zbirke, o Verinim javnim skulpturama i spomenicima, otvara se 3. listopada 2018. u Hrvatskom Muzeju Arhitekture HAZU. Za kvalitetno ostvarenje ovog prvog velikog postignuća, potrebna im je pomoć svih zainteresiranih.

Kako bi izvršili sve s kvalitetom koju projekt zaslužuje, potrebno je znatno više sredstava nego li je to odobreno od nadležnih institucija.

Među nagradama za podršku nalaze se jedinstvene ponude. Jedna od najatraktivnijih jest jedinstveni koncert njihovih počasnih članova i muzičara svjetskog glasa, Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth, 21. kolovoza 2018. u Zagrebu. Ako niste u mogućnosti tada biti u Zagrebu, možete nekog obradovati i pokloniti kartu dragoj osobi. Za više detalja o koncertu možete pogledati i Facebook event

Za posebne ljubitelje umjetnosti i kolekcionare, nudi se i mogućnost sponzoriranja odljeva skulpture kojoj prijeti propadanje, čime možete za vlastitu zbirku osigurati brončani original iz zaštićene zbirke. Za izbor skulpture i dogovor o detaljima možete ih kontaktirati direktno na zbirkadajhtkralj@ziviatelje.dk.

Ako niste pri novcu, Živi atelje DK cijeni svaku podršku koju možete pružiti, što uključuje i osnovno širenje informacija o ovoj akciji. Ukoliko posjedujete stručno znanje restauracije umjetničkih djela ili njihove pripreme za izložbu, ako ste vješti u bilo kojem aspektu kulturnog menadžmenta ili prikupljanja sredstava te ste spremni pružiti podršku u tom smislu, svakako im se javite.

Živi Atelje DK je nezavisna, interdisciplinarna, nevladina i neprofitna organizacija koja pruža podršku različitim umjetničkim izrazima i potiče suradnju među umjetnicima. Udruga Živi Atelje DK u svojem radu naglasak stavlja na propitivanje identiteta i razumijevanje drugosti kroz aktivnosti koje povezuju lokalnu i međunarodnu zajednicu u umjetničkom procesu. Udruga se bavi i zaštitom te promocijom umjetničkog nasljeđa akademske kiparice Vere Dajht-Kralj čiji je atelje središte naših kreativnih aktivnosti.

Živi Atelje Dajht Kralj 
www.ziviatelje.dk
fb: zivi atelje dk
(Slika: Janja Franko)

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto janja franko

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Prva javna kampanja