Prvi nosač zvuka

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:59
Svi
2019
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Prvi nosač zvuka

Zagreb Banner moj zagreb final c
Zagreb Čitajte Pelikana
Pizzeria ŠPICA
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
06
 
12.2018

Prvi nosač zvuka

hrvatske vokalne lirike na svjetskoj diskografskoj sceni
Prvi nosač zvukaNatasa antoniazzo i mia elezovic foto promo
 

Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo i pijanistica Mia Elezović snimile su novi nosač zvuka pod nazivom „Das Kroatische Kunstlied“ u prijevodu „Hrvatska umjetnička solopopijevka“ koji je izdala njemačka diskografska izdavačka kuća „Bella – Musica Edition – Antes Edition" a distribuira Naxos. Njemačka distribucija je već u tijeku, a svjetska distribucija počinje 18. siječnja 2019. godine. 

Ovaj nosač zvuka prvi je u povijesti hrvatske glazbene umjetnosti na kojem su predstavljeni isključivo hrvatski skladatelji i to 19. stoljeća i Moderne, a dostupan je na svjetskoj diskografskoj sceni ozbiljne glazbe. Time umjetnička solopopijevka hrvatske kulturne baštine ostvaruje navjeću promociju do sada.
 
U suradnji sa akademkinjom Koraljkom Kos za ovaj nosač zvuka odabran je program, koji sadrži umjetničku solopopijevku 19 stoljeća i Moderne, te  s obzirom na inozemno tržište prevladavaju pjesme skladane na stihove njemačke poezije.
 
Nosač zvuka sadrži šesnaest kronološkim slijedom raspoređenih pjesama skladatelja Ferde Livadića, Ivana Padovca, Vatroslava Lisinskog, Franje Krežme, Ivana pl. Zajca, Dore Pejačević i Blagoja Berse.
 
Ovo je druga suradnja Nataše Antoniazzo i Mie Elezović s njemačkom izdavačkom kućom, nakon što su u prosincu 2016. godine objavile nosač zvuka „Mignon“ s njemačkim umjetničkim solopopijevkama - Liedom na temu glavne junakinje romana „Naukovanje Wilhelma Meistera“ njemačkog romantičarskog pisca Johanna Wofganga von Goethea. Time je Nataša Antoniazzo prvi mezzosopran u povijesti hrvatske glazbene umjetnosti kojoj su Nijemci izdali nosač zvuka s njemačkim Liedom koji je ostvario svjetsku distribuciju.
 
Nataša Antoniazzo i Mia Elezović dugogodišnje su suradnice koje u svakoj prilici promoviraju hrvatsku glazbenu baštinu, pa su tako predstavile i hrvatsku umjetničku solopopijevku u komornim koncertnim dvoranama velikih europskih gradova, kao što su Berlin, Madrid, Barcelona, Frankfurt itd.
 
Glazbeni producent nosača zvuka je Vanja Lisjak, a za "audio inžinjering" odgovorni su Alan Šnajder i Božidar Pandurić, za masteriranje Studio 45. Izdanje je nastalo u suradnji sa Ministarstvom kulture RH i Odjelom za kulturu Grada Zagreba.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Natasa antoniazzo i mia elezovic foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Prvi nosač zvuka