Prvi put Tuna & Sushi Festival

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:08
Kol
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Prvi put Tuna & Sushi Festival

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
22
 
01.2015

Prvi put Tuna & Sushi Festival

od 23.-25. siječnja 2015. godine u Zadru.
Prvi put Tuna & Sushi FestivalTzzadara220115
 

U sklopu projekta  „Hrvatska 365“, Turistička zajednica grada Zadra uz potporu Ministarstva turizma RH i Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj organizira prvi put Tuna & Sushi Festival od 23.-25. siječnja 2015. godine u Zadru. 

Cilj i svrha događaja je povezivanje gospodarske, gastronomske i turističke ponude zadarske regije s Japanom i japanskim tržištem. Tvrtke iz zadarske regije su najveći izvoznici tune u Hrvatskoj. Prema kumulativnim pokazateljima , u 2014.-oj godini bilježimo porast od 53% u dolascima te 35% u ostvarenim noćenjima japanskih gostiju u zadarskoj županiji. Ovim događajem popratit ćemo i podržati trend povećanja turističkih kretanja japanskih gostiju i iskoristiti priliku još više doprinijeti prepoznatljivosti naše regije u Japanu. Velika prednost manifestacije je i termin održavanja nastavno na smjernice programa „Hrvatska365“ i povećane aktivnosti u svrhu produžavanja turističke sezone izvan ljetnih mjeseci s naglaskom na turističku promociju i povećanu marketinšku vidljivost. Mjesec siječanj, tijekom kojeg se tuna izlovljava i obrađuje u uzgajalištima, idealno je razdoblje za poticanje razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude usmjerene ka japanskom i širem dalekoistočnom tržištu poput Kine i Koreje temeljem specifične tendencije posjeta europskim destinacijama izvan tradicionalno udarnih turističkih mjeseci. 

Ovaj projekt predstavlja početak dugoročne suradnje koju narednih godina planiramo prilagoditi i modificirati kao spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa zajedno s gastronomskim doživljajem, kao i stručnom izobrazbom i usavršavanjem kulinarskih vještina hrvatskih kuhara uz pomoć japanskih sushi majstora.

Mnogi ugledni gosti doći će u Zadar poput Veleposlanika U RH iz Japana, Francuske, Australije i Republike Koreje, zatim uvaženi gospodarstvenici japanskih kompanija te predstavnici turističkih tvrtki s emitivnih dalekoistočnih tržišta. Cijeli događaj popratit će posebnom reportažom nacionalna japanska televizija NHK i japanski mediji stacionirani u Europi. S hrvatske strane pridružit će se Ministar turizma Darko Lorencin, predstavnici Ministarstva turizma RH, predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije, Sveučilišta u Zadru te naši gospodarstvenici. Svakako želimo istaknuti poseban doprinos tvrtkama za uzgoj tuna  pri organizaciji Tuna & Sushi Festivala, i to Kali Tuna, Jadran Tuna, Pelagos iz zadarskog područja te Sardina iz Postira na Braču.

Festival će obuhvatiti mnoga događanja i radionice tijekom navedenog razdoblja, a za javnost na Narodnom trgu u subotu, dana 24. siječnja od 11-13 sati  bit će priređena prezentacija pripreme tune i sushija na tradicionalni japanski način i specijaliteta  zadarskih restorana. Događaj će popratiti nastup bubnjarske skupine Wa-daiko, a na festivalu će nazočiti i poznati japanski kuhari i sushi majstori, gospoda Amano i Sato.  Cijeli događaj na Narodnom trgu bit će humanitarnog karaktera, pa će tako djeca iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije, među kojima i naši mladi poznati plivači Jurica Milin i Lucija Mijolović, uz simboličan iznos od 10,00 kn prodavati pribor za jelo s kojim će svi zainteresirani moći degustirati  tuna i sushi specijalitete.

 
Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Tzzadara220115
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Prvi put Tuna & Sushi Festival