PUBMET2019.

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › PUBMET2019.

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
09.2019

PUBMET2019.

6. Međunarodna konferencija o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti
PUBMET2019.Pubmet2019
 

6. Međunarodna konferencija o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2019 od 19. do 20. rujna 2019. na Sveučilištu u Zadru

6. Međunarodna konferencija o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2019, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE, European Association of Science Editors (EASE) i SPARC Europe, održat će se od 19. do 20. rujna 2019., uz predkonferencijske radionice 18. rujna 2019. na Sveučilištu u Zadru.

PUBMET2019 okuplja eminentne stručnjake u polju znanstvene komunikacije iz zemlje i inozemstva. Victoria Tsoukala iz Europske komisije predstavit će planove Europske komisije za otvoreni pristup i otvorene znanstvene politike i zahtjeve u novom Okvirnom programu 'Horizon Europe', koji kreće od 2021. godine.

Vanessa Proudman, direktorica SPARC Europe, predstavit će rezultate istraživanja različitih obrazaca nagrađivanja i poticaja koje koriste europski financijeri kako bi potaknuli otvoreni pristup publikacijama i istraživačkim podacima za sva istraživanja koja financiraju. Sami Syrjämäki iz Federation of Finnish Learned Societies predstavit će nam Helsinšku inicijativu za višejezičnost, koja je nastala na temelju uvažavanja višejezičnosti u znanstvenoj komunikaciji. Adriaan van der Weel, profesor na Sveučilištu u Leidenu, podsjetit će nas kako fokus otvorenog pristupa i otvorene znanosti može odvratiti našu pozornost s temeljnih, ali manje vidljivih promjena u znanstvenoj komunikaciji, kao i na važnost knjiga kao medija prenošenja informacija u humanističkim i društvenim znanostima. Olga Kirillova iz Udruženja znanstvenih urednika i izdavača (ASEP) iz Moskve raspravljat će o prednostima i nedostacima prosudbe kvalitete znanstveno-istraživačkog rada temeljem scijentometrijskih podataka iz Scopus i WoSCC baza podataka.

Gwen Franck iz OpenAIRE Advance predložit će poslovne izdavačke modele koji osiguravaju najviše mogućnosti za usklađivanje održivosti i otvorenosti. Thed van Leeuwen iz Centra za znanost i tehnološke studije (CWTS) Sveučilišta u Leidenu usredotočit će se na ulogu časopisnih metrika u prosudbi istraživanja općenito, posebice pri prijelazu na otvorenu znanost. Prema njegovoj studiji o tzv. Gold OA časopisima, Plan S bi mogao bi imati potpuno suprotne efekte ukoliko će favorizirati Gold OA kao jedini put prema OA publikacijama. Ruski fizičar Andrei Rostovtsev predstavit će projekt Dissernet koji za cilj ima detektiranje znanstvene nečestitosti i plagijatorstva na ruskim sveučilištima.

Brojna druga izlaganja hrvatskih i stranih autora bavit će se različitim aspektima otvorenosti znanstvenih istraživanja i znanstvene publicistike, uključujući otvorene obrazovne materijale, otvoreni recenzijski postupak, ulogu institucijskih repozitorija u promicanju akademskih ustanova i dr. U sklopu konferencije bit će održane i radionice o CrossRef uslugama, pohranjivanju otvorenih istraživačkih podataka te novim alatima, digitalnim platformama i mogućnostima objave znanstvenih radova.

Program i detaljni raspored konferencije PUBMET2019 možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

http://pubmet.unizd.hr/pubmet2019/programme

Više o konferenciji PUBMET2019 pronađite na službenim stranicama:

http://pubmet.unizd.hr/pubmet2019/

ili na društvenim mrežama: Facebook

(https://www.facebook.com/pubmet)

i Twitter

(https://twitter.com/pubmet)

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Pubmet2019
  • Zagreb Pubmet2019 letak
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › PUBMET2019.